Πέμπτη 02 | 05 | 2024
MyLook.gr >> Δέρμα και Ομορφιά >> 9 Συμβουλές κατά των ρυτίδων
9 Συμβουλές κατά των ρυτίδων
25/4/2013


9 Συμβουλές για την προστασία κατά των ρυτίδων…

1. Κοιμηθείτε ανάσκελα

sleep1.jpg
Ο ύπνος σε συγκεκριμένες θέσεις κάθε βράδυ οδηγεί στις επονομαζόμενες "ρυτίδες ύπνου» - εκείνες που χαράσσονται στην επιφανειακή στιβάδα του δέρματος και αργούν να φύγουν ακόμα και όταν σηκωθείτε. Όταν κοιμάστε στο πλάι ενισχύεται η δημιουργία ρυτίδων  στο μάγουλο και το σαγόνι, ενώ όταν κοιμάστε μπρούμυτα ενισχύονται οι ρυτίδες στο μέτωπο, δημιουργώντας αυλάκια. Για να μειώσετε την εμφάνιση νέων ρυτίδων, προσπαθήστε όσο το δυνατόν περισσότερο  να κοιμάστε ανάσκελα.




2. Να καταναλώνετε περισσότερα λιπαρά ψάρια, όπως ο σολομός

Omega3.jpg
Ο σολωμός (όπως και μια σειρά από άλλα ψάρια) αποτελούν μια εξαιρετική πηγή πρωτεϊνών, ένα από τα δομικά στοιχεία του δέρματος. Αποτελούν επίσης καλή πηγή σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα. Οι ειδικοί λένε ότι τα λιπαρά οξέα είναι απαραίτητα διότι θρέφουν το δέρμα και το βοηθούν να διατηρείται δυνατό και νεανικό, βοηθώντας στη μείωση των ρυτίδων.


3. Μην συνοφρυώνεστε, αν δε βλέπετε καλά – Φορέστε τα γυαλιά σας!

glasses.jpg
Κάνοντας τις ίδιες εκφράσεις ξανά και ξανά - όπως όταν δεν μπορείτε να διαβάσετε καλά – προκαλείτε την υπέρ λειτουργία των μυών του προσώπου δημιουργώντας πτυχωσεις κάτω από την επιφάνεια του δέρματος. Αυτές οι πτυχώσεις σταδιακά γίνονται ρυτίδες. Όταν δε βλέπετε καλά στην ανάγνωση: Να φοράτε τα γυαλιά σας. Επίσης μην ξεχνάτε και τα γυαλιά ηλίου, τα οποία μπορούν αφενός να προστατεύσουν το δέρμα γύρω από τα μάτια από τις βλαβερές συνέπειες του ήλιου και αφετέρου σας βοηθούν να μην κάνετε ρυτίδες έκφρασης όταν δεν βλέπετε καθαρά από τον ήλιο.

4. Χρησιμοποιείστε Άλφα-Υδροξυοξέα (AHA)

AHAs.jpg
Αυτά τα φυσικά οξέα αφαιρούν το ανώτερο στρώμα των νεκρών κυττάρων του δέρματος, μειώνοντας την εμφάνιση των πόρων, των λεπτών γραμμών και των επιφανειακών ρυτίδων, ειδικά γύρω από τα μάτια. Οι ισχυρότερες μορφές AHAs μπορούν να βοηθήσουν στην αύξηση της παραγωγής κολλαγόνου. Χρησιμοποιώντας τα AHAs μπορεί να προκληθεί ευαισθησία του δέρματος στον ήλιο, για αυτό να φοράτε άφθονο αντηλιακό κάθε μέρα.

5. Μην υπερβάλλετε στο καθαρισμό του προσώπου σας

clean_day.jpg
Το νερό της βρύσης απομακρύνει την υγρασία και τα φυσικά έλαια του δέρματος που προστατεύουν από τις ρυτίδες. Όταν πλένετε το πρόσωπό σας πάρα πολύ συχνά χάνεται και η προστασία του. Επίσης αν χρησιμοποιείτε σαπούνι,  θα πρέπει να περιέχει ενυδατικά στοιχεία, αλλιώς χρησιμοποιήστε γαλάκτωμα καθαρισμού ή gel καθαρισμού προσώπου.

6. Φορέστε την βιταμίνη C

vitaminc_face.jpg
Μελέτες έχουν δείξει ότι οι κρέμες με βιταμίνη C μπορούν να αυξήσουν την παραγωγή κολλαγόνου, προστατεύουν από τις βλάβες συνέπειες της ακτινοβολίας UVA και UVB, βοηθούν στην μείωση σκουρόχρωμων κηλίδων και στην άνιση απόχρωση δέρματος, και μειώνουν την ερυθρότητα. Θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα προϊόν με το σωστό τύπο της βιταμίνης C, όμως, το L-ασκορβικό οξύ είναι το καλύτερο για την λείανση των ρυτίδων. Συχνά, η βιταμίνη C αναφέρεται στα συστατικά των προϊόντων και ως παλμιτικό ασκορβικό οξύ (ascorbyl palmitate). 

7.Σόγια για την περιποίηση του δέρματος

soya.jpg
Η σόγια μπορεί να βελτιώσει την εμφάνιση, αλλά και να προστατεύσει το δέρμα σας. Μελέτες δείχνουν ότι εφαρμόζονται σόγια στο δέρμα ή λαμβάνοντας την ως συμπλήρωμα μπορεί να βοηθήσει στην προστασία ή ακόμη και να θεραπεύσει το δέρμα από κάποια από βλάβη του προκλήθηκε από τον ήλιο. Έχει αποδειχθεί επίσης ότι συμβάλλει στην βελτίωση της δομής και της σφριγηλότητας του δέρματος, και στην εξομάλυνση του τόνου του δέρματος

8. Αλλάξτε τον καφέ με κακάο

cocoa.jpg
Δοκιμάστε μια εναλλακτική νόστιμη πρόταση ροφήματος που μειώνει και τις ρυτίδες. Σε μελέτη, οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το κακάο, που έχει υψηλή περιεκτικότητα σε δύο αντιοξειδωτικά (επικατεχίνη και κατεχίνη) προστατεύει το δέρμα από τον ήλιο, βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος στα κύτταρα του δέρματος, και βοηθά στην ενυδάτωση του, κάνοντας το δέρμα πιο απαλό!


9. Προστατέψτε το δέρμα σας

Sun_protection.jpg
Αν πραγματικά θέλετε να διατηρήσετε μια νεανική επιδερμίδα, ακολουθείστε τις οδηγίες πρώτης ανάγκης. Θα τα έχετε ακούσει αυτά πολλές φορές, αλλά είναι σημαντικό να:
Αποφεύγετε τον ήλιο
Φοράτε αντηλιακό
Μην καπνίζετε
Χρησιμοποιείτε πάντα ενυδατική κρέμα


Πηγή: http://www.webmd.com
Εκτύπωση Αποστολή Σελίδας