Σάββατο 27 | 04 | 2024
MyLook.gr >> Δέρμα και Ομορφιά >> Φροντίδα του δέρματος το χειμώνα
Φροντίδα του δέρματος το χειμώνα
9/11/2009


Μπορεί να μοιάζει αναπόφευκτη η ξηρότητα του δέρματος το χειμώνα λόγω του κρύου αλλά μπορούμε να το διατηρήσουμε υγιές και νεανικό αν ακολουθήσουμε μερικούς απλούς κανόνες: 

enydatosi_xeria.jpgΕνυδάτωση: Σίγουρα γνωρίζετε ότι το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να κάνετε για να φροντίσετε το δέρμα σας το χειμώνα είναι να το διατηρείτε ενυδατωμένο. Είναι απαραίτητη λοιπόν η χρήση προϊόντων περιποίησης του δέρματος όπως ενυδατικές κρέμες και προϊόντα με βιταμίνη C, γλυκερίνη και ceramide.

 

frontida_ilios.jpg

Συνεχίστε την αντηλιακή προστασία: Παρά το ότι πολλές ημέρες τα σύννεφα καλύπτουν τον ήλιο και η διάρκεια της ημέρας είναι μικρή, επιβάλλεται να συνεχίσετε τη χρήση αντηλιακού με δείκτη SPF 15 ή υψηλότερο για να προστατεύσετε το πρόσωπό σας από τη βλαβερή ακτινοβολία UV.

 

frontida_facial.jpgΧρησιμοποιήστε ήπια καθαριστικά προσώπου: Το σαπούνι και τα σκληρά καθαριστικά προκαλούν ξηρότητα στο δέρμα.

 

 

frontida_shower.jpgΚάντε σύντομα ντους: Ένα ζεστό μπάνιο μπορεί να είναι απολαυστικό στο τέλος μιας κρύας ημέρας αλλά το νερό απομακρύνει τη φυσική λίπανση του δέρματος και ξηραίνει το δέρμα. Επίσης μη χρησιμοποιείτε σκληρά σφουγγάρια και σκουπιστείτε ακουμπώντας την πετσέτα στο δέρμα σας χωρίς να το τρίβετε έντονα. Τέλος χρησιμοποιείστε ενυδατική κρέμα σώματος μετά.

 

frontida_lips.jpgΦροντίστε τα χείλη σας: Τα χείλη σας είναι πολύ ευαίσθητα στο κρύο και στην ξηρότητα της ατμόσφαιρας. Χρησιμοποιήστε ένα stick ή μια κρέμα για να τα προστατεύσετε και αποφύγετε προϊόντα που περιέχουν στη σύνθεσή τους μέντα ή δυόσμο.

 

frontida_water.jpgΠιείτε άφθονο νερό: Λαμβάνοντας τουλάχιστον 8 ποτήρια νερό την ημέρα βοηθάτε το δέρμα σας να παράγει τη φυσική λίπανση που έχει ανάγκη για να διατηρείται ενυδατωμένο. Να θυμάστε ότι το αλκοόλ και η καφεΐνη (καφές, τσάι) προκαλούν αφυδάτωση του δέρματος.

 

Αγοράστε έναν υγραντήρα: Η υγρασία του αέρα εμποδίζει την αφυδάτωση του δέρματος.  


Πηγή: Carefair.com

Εκτύπωση Αποστολή Σελίδας