Τρίτη 19 | 03 | 2024
MyLook.gr >> Δέρμα και Ομορφιά >> Προγραμματισμός Ανάπλασης Δέρματος
Προγραμματισμός Ανάπλασης Δέρματος


 

anaplasi_dermatos.jpg

Το άρθρο επιμελήθηκε η Πηνελόπη Παπαδοπούλου MD , Πλαστικός Χειρουργός

Κατά την διάρκεια του καλοκαιριού εμφανίζονται διάφορα προβλήματα στο δέρμα μας, τόσο στο πρόσωπο όσο και στο σώμα και ο χειμώνας αποτελεί την πλέον κατάλληλη εποχή για να αντιμετωπιστούν. Μετά τις καλοκαιρινές διακοπές το δέρμα μας παρουσιάζεται ιδιαίτερα αφυδατωμένο με λεπτές ρυτιδώσεις, μείωση της ελαστικότητας του, με μικρά σημάδια ή πανάδες, με κοκκινίλες που λόγω του ήλιου αυξάνονται, κτλ. Χρειάζεται λοιπόν ένα πρόγραμμα σταδιακής αναζωογόνησης, ανάπλασης και αντιμετώπισης των προβλημάτων που προϋπήρχαν ή παρουσιαστήκαν ή επιδεινώθηκαν λόγω ήλιου (κυρίως στις δύσκολες περιοχές του ντεκολτέ και των χεριών).

'' Κύριος στόχος μετά το καλοκαίρι είναι η βαθιά ενυδάτωση του δέρματος που μπορεί να επιτευχθεί μόνο με τη μεσοθεραπεία με υαλουρονικό οξύ '' 

Θεραπεία εκλογής για άμεση αναζωογόνηση και φρεσκάδα στο δέρμα του προσώπου, του λαιμού και του ντεκολτέ. Η θεραπεία γίνεται με μικρές ανώδυνες εγχύσεις σε όλη την επιφάνεια του προσώπου, του λαιμού και του ντεκολτέ με υαλουρονικό οξύ.

'' Το υαλουρονικό οξύ συγκρατεί στο δέρμα το νερό, συμβάλει στην δημιουργία της ελαστίνης και του κολλαγόνου, έχει την ικανότητα να διογκώνεται πολλαπλάσια του βάρους του και να προκαλεί άμεση φρεσκάδα στις αναφερόμενες περιοχές. Η συνεδρία διαρκεί μόλις 15-30 λεπτά και σας επιτρέπει να επιστρέψετε αμέσως μετά στις καθημερινές σας δραστηριότητες αφού δεν απαιτείται χρόνος ανάρρωσης. Επαναλαμβάνεται μετά από 3 εβδομάδες για την ολοκλήρωση του αποτελέσματος ''  

Αν θέλουμε να διορθώσουμε τις βλάβες του δέρματος που έχουν σχέση με μελαγχρωματικές βλάβες (κηλίδες λόγω ήλιου), τα μικρά σπασμένα αγγεία γύρω από τη μύτη ή στα μάγουλα, η λύση του laser είναι η πλέον ενδεδειγμένη στην παγκόσμια ιατρική κοινότητα. Πιο συγκεκριμένα, το εξειδικευμένο laser όπως το Starlux500 της Αμερικάνικης εταιρίας Palomar με ειδικό εξάρτημα LUXG μπορεί να προσφέρει λύσεις σε όλες τις δερματικές βλάβες.  

Οι θεραπείες είναι ανώδυνες και ασφαλείς, γίνονται στο ιατρείο, μπορούν να γίνουν χωρίς να αλλάξετε το κοινωνικό σας πρόγραμμα, δεν αφήνουν σημάδια και δεν χρειάζεται να παραμείνετε στο σπίτι. Η αφαίρεση των μελαγχρωματικών βλαβών γίνεται συνήθως σε 2-3 συνεδρίες (ανάλογα με το χρώμα τους) σε μεσοδιάστημα 3 εβδομάδων, ενώ των αγγειακών βλαβών σε 2 εβδομάδες. Ταυτόχρονα γίνεται φωτοανάπλαση του δέρματος, που σημαίνει διέγερση του κολλαγόνου, αύξηση της ελαστίνης και της ελαστικότητας του δέρματος, με άμεσα ορατά αποτελέσματα λάμψης και ανανέωσης.

Όλες οι παραπάνω θεραπείες μπορεί να συνδυασθούν με αντιμετώπιση των πιο βαθιών ρυτίδων έκφρασης με χρήση botox ή fillers (υαλουρονικό οξύ) χωρίς να επηρεάζεται η αποτελεσματικότητα τους. Κάθε πρόσωπο είναι μοναδικό, γι’ αυτό και πρέπει να αντιμετωπίζεται με θεραπείες που του ταιριάζουν.  

Προγραμματίστε τις θεραπείες σας, αφαιρέστε τις βλάβες του χρόνου και του ήλιου από το δέρμα σας. Ο χειμώνας είναι εποχή για ανάπλαση.


Πηνελόπη Παπαδοπούλου
Πλαστικός Χειρουργός
Εκτύπωση Αποστολή Σελίδας