Τρίτη 03 | 10 | 2023
MyLook.gr >> Πρόσωπο >> Lifting προσώπου
Lifting προσώπου

facelift.jpgΚαθώς μεγαλώνουμε το δέρμα του προσώπου μας χαλαρώνει, εμφανίζονται ρυτίδες και οι μύες στο λαιμό αδυνατίζουν. Κάθε παράγοντας που μειώνει την ελαστικότητα του δέρματος επιδεινώνει την κατάσταση όπως οι βλαβερές συνέπειες του ήλιου, η σημαντική μεταβολή του σωματικού βάρους και η κληρονομικότητα.

Το lifting προσώπου μπορεί να δώσει λύση σε αυτά τα προβλήματα συσφίγγοντας το δέρμα του προσώπου και του λαιμού. Για ένα ακόμη καλύτερο αποτέλεσμα μπορεί να συνδυαστεί με τη βλεφαροπλαστική για την περιοχή γύρω από τα μάτια. Επίσης η εικόνα μπορεί να ολοκληρωθεί με τη θεραπεία με ΒΟΤΟΧ για να εξασφαλιστεί πιο μακροχρόνιο αποτέλεσμα της επέμβασης. Παρά την κοινή πεποίθηση, η υφή του δέρματος δεν αλλάζει μετά από την επέμβαση αυτή. Ουλές από ακμή, σημάδια του δέρματος και λεπτές ρυτίδες θα επανέλθουν σύντομα στην προ της επέμβασης κατάστασή τους ανεξάρτητα από το πόσο έχει τεντωθεί το δέρμα. Το lifting δεν μπορεί να προσφέρει από μόνο του λαμπερή επιδερμίδα. Μπορεί όμως να συνδυαστεί και με το laser resurfacing ή το χημικό peeling για να αποκτήσει το δέρμα μια νεανική και δροσερή υφή.

Αν σκέφτεστε να προχωρήσετε σε lifting προσώπου οι παρακάτω πληροφορίες θα σας προσφέρουν μια καλή εισαγωγή στην επέμβαση. Για περισσότερες λεπτομέρειες καθώς και για τις προσωπικές σας ανάγκες, σας συνιστούμε να συμβουλευτείτε έναν ειδικευμένο γιατρό.

 

Οι πληροφορίες που παρέχονται στο mylook.gr αποτελούν αποκλειστικά και μόνο την εισαγωγή στην παραπάνω μέθοδο μια και δεν εξασφαλίζουν το αποτέλεσμά της και φυσικά δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως καταλυτικός παράγοντας για την τελική απόφαση του αναγνώστη. Ο ασφαλέστερος τρόπος για να αποφασίσει κάποιος είναι η ιατρική συμβουλή ενός έμπειρου και εξειδικευμένου γιατρού που θα είναι σε θέση να απαντήσει σε όλα τα ερωτήματα και να κρίνει αν η μέθοδος ενδείκνυται για την κάθε περίπτωση ξεχωριστά ή όχι. Οι συντελεστές του mylook.gr δε φέρουν καμία ευθύνη για οποιαδήποτε επιπλοκή μπορεί να προκύψει από την παραπάνω μέθοδο στον ασθενή καθώς και για κανένα λάθος που προέρχεται από ιατρική πράξη.
Εκτύπωση Αποστολή Σελίδας
 

Ποια είναι τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα της επέμβασης;

Παρά το ότι η επέμβαση αυτή δεν μπορεί να σταματήσει το χρόνο και τη φυσιολογική γήρανση, βοηθάει το άτομο να δείχνει νεότερο από την ηλικία του. Προσφέρει μια πιο νεανική και δροσερή εμφάνιση και συμβάλλει πέρα από την αισθητική και στην ψυχολογική ανάταση τονώνοντας την αυτοπεποίθηση μια και βελτιώνει την εικόνα που βλέπει ο καθένας στον καθρέφτη του.

Τι πρέπει να περιμένετε από την πρώτη συνάντηση με το γιατρό;

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την επέμβαση, ο γιατρός σας θα σας εξηγήσει τις αλλαγές που θέλετε να πραγματοποιήσετε. Θα σας εξηγήσει τις διαφορετικές εναλλακτικές λύσεις που έχετε, τη μέθοδο που θα ακολουθηθεί, τους κινδύνους και τους περιορισμούς. Επίσης θα σας αναφέρει το είδος της αναισθησίας που θα χρειαστεί, το μέρος που θα πραγματοποιηθεί η επέμβαση και το κόστος.
Φροντίστε να ρωτήσετε οτιδήποτε σας απασχολεί σχετικό και ζητήστε να δείτε φωτογραφίες από προηγούμενες παρόμοιες επεμβάσεις άλλων ασθενών. Ο πιο ασφαλής τρόπος για να καταλήξετε με βεβαιότητα στην τελική σας απόφαση είναι να είστε ενημερωμένοι για τις επιλογές που έχετε, τους κινδύνους της επέμβασης και τα πλεονεκτήματα της.

Πως γίνεται το lifting προσώπου;

Η τομή που γίνεται για την επέμβαση αυτή ξεκινάει από τη γραμμή που σχηματίζεται με τα μαλλιά (κρόταφοι), συνεχίζεται μπροστά από το αυτί, γύρω από το λοβό του αυτιού, πίσω από το αυτί και στην πίσω γραμμή του μαλλιού. Οι μύες και οι χαλαρωμένοι ιστοί συσφίγγονται, το περιττό δέρμα αφαιρείται και το δέρμα που παραμένει επανατοποθετείται ώστε να προσδίδει μια πιο νεανική εμφάνιση. Ο πλαστικός χειρουργός κλείνει τις τομές με ράμματα ή με μεταλλικούς συνδέσμους. Αν χρειαστεί lifting και ο λαιμός τότε γίνεται και μια επιπλέον τομή κάτω από το σαγόνι.

Πόσο διαρκεί η επέμβαση;

Η επέμβαση συνήθως διαρκεί από 2 έως 4 ώρες και η διάρκειά της ποικίλει ανάλογα με την πολυπλοκότητά της και τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Που γίνεται η επέμβαση;

Η επέμβαση γίνεται στο νοσοκομείο. Μπορεί να γίνει τοπική ή ολική αναισθησία. Όσο μεγαλύτερη χρονικά προβλέπεται να είναι η επέμβαση τόσο πιο πιθανή είναι η ολική αναισθησία. Ανάλογα με την βαρύτητα της επέμβασης μπορεί να χρειαστεί να μείνει ο ασθενής στο νοσοκομείο το πρώτο βράδυ ή να επιστρέψει στο σπίτι του μετά από κάποιες ώρες.

Πόσο επώδυνη είναι η επέμβαση;

Όταν η επέμβαση είναι ελαφριάς μορφής διαρκεί λίγη ώρα και έχει μειωμένους κινδύνους αλλά το αποτέλεσμα είναι περιορισμένο. Πιο πολύπλοκες τεχνικές μπορούν να δώσουν ένα καλύτερο αποτέλεσμα έχοντας όμως αντίστοιχα περισσότερη διάρκεια και η περίοδος ανάρρωσης αυξάνεται. Φροντίστε να συζητήσετε με το γιατρό σας το τι ακριβώς επιδιώκετε για να αποφασίσετε από κοινού την καλύτερη λύση για το δικό σας πρόσωπο.

Τι πρέπει να περιμένω μετά την επέμβαση;

Μετά την επέμβαση ο ασθενής αισθάνεται πολύ καλά σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα συγκριτικά με άλλες επεμβάσεις. Παρά το γεγονός ότι είναι μια μεγάλη επέμβαση συνήθως ο πόνος είναι λίγος. Το πρήξιμο υποχωρεί μέσα σε λίγες ημέρες και οι μώλωπες εξαφανίζονται τις πρώτες 15 ημέρες. Το δέρμα μοιάζει πολύ σφιχτό, είναι μουδιασμένο και χρειάζεται περίπου ένα μήνα για να επανέλθει στη φυσιολογική του κατάσταση. Είναι σημαντικό να προσεχθεί η έντονη σωματική άσκηση τις πρώτες εβδομάδες για να μην επιδεινωθούν οι ουλές. Στις περιοχές των τομών θα υπάρχει μια κοκκινίλα για μερικούς μήνες ώσπου να επανέλθουν στο χρώμα του δέρματος και να μπορούν εύκολα να καλυφθούν με make-up. Το μεγαλύτερο μέρος τους κρύβεται μέσα στο τριχωτό μέρος του κεφαλιού και στις φυσικές τομές του δέρματος.

Ποιο είναι το μακροπρόθεσμο αποτέλεσμα της επέμβασης;

Μετά την περίοδο της ανάρρωσης η εμφάνιση του προσώπου είναι πιο ήρεμη και πιο νεανική. Παρά το ότι ένα lifting προσώπου μπορεί να διαρκέσει για αρκετά χρόνια, η γήρανση του προσώπου συνεχίζεται. Για το λόγο αυτό είναι πρακτικά αδύνατο να προβλεφθεί από την αρχή πότε θα χρειαστεί να επαναληφθεί η επέμβαση. Τα αποτελέσματα της ποικίλουν ανάλογα με το άτομο. Όσο καλύτερη είναι η κατάσταση του προσώπου πριν την επέμβαση τόσο καλύτερα είναι και τα αποτελέσματα μετά από αυτήν. Κάποιοι χρειάζονται μόνο μια επέμβαση για όλη τους τη ζωή ενώ άλλοι την επαναλαμβάνουν μετά από 7 έως 15 χρόνια.

Ποιος είναι ο ιδανικός υποψήφιος για την επέμβαση;

Σε γενικές γραμμές, ο ιδανικός υποψήφιος για την επέμβαση είναι το άτομο που:
•  Έχει καλή ελαστικότητα του δέρματος του προσώπου
•  Είναι σε καλή ψυχική και σωματική υγεία
•  Δεν καπνίζει
•  Έχει ρεαλιστικές προσδοκίες
•  Επιθυμεί να βελτιώσει την εμφάνιση του προσώπου και του λαιμού του
•  Είναι ενημερωμένο για το αποτέλεσμα που πρέπει να προσδοκά

Τα παραπάνω χαρακτηριστικά είναι ένα μικρό μέρος μόνο από κριτήρια που ο γιατρός σας θα λάβει υπόψη προκειμένου να αποφασίσετε μαζί για την πραγματοποίηση ή όχι της επέμβασης. Καλό είναι και ο ίδιος ο ασθενής να ζητάει τη γνώμη του γιατρού για το κατά πόσο η επέμβαση του ταιριάζει.

Κίνδυνοι και περιορισμοί:

Το lifting είναι μια επέμβαση και υπόκειται και αυτό σε όλες τις πιθανές επιπλοκές που μπορεί να προκύψουν. Αιματώματα από τις τομές που μπορούν να οδηγήσουν σε πρήξιμο της περιοχής και τη συσσώρευση αίματος κάτω από το δέρμα είναι σχεδόν αναπόφευκτα για μερικές ημέρες μετά την επέμβαση. Επίσης υπάρχει και μικρή πιθανότητα μόλυνσης του δέρματος στις περιοχές που έχουν γίνει οι τομές.

Όλα τα παραπάνω μπορούν να αποφευχθούν αν ο πλαστικός χειρουργός είναι έμπειρος και ακολουθήσει σωστά όλους τους ιατρικούς κανόνες και φυσικά αν ακολουθηθούν πιστά οι οδηγίες του πριν και μετά την επέμβαση.

Ενδεικτική ηλικία για την επέμβαση:

Ο καθένας μπορεί να καταφύγει στο lifting όποτε νιώσει ότι θέλει να δώσει μια πιο νεανική και φρέσκια όψη του προσώπου του. Για κάποιον που έχει περιττό λίπος στα πλάγια του προσώπου μπορεί η επέμβαση να γίνει πριν τα 30 του χρόνια ενώ για κάποιον άλλον μετά τα 70.

Πρέπει να:

•  Αναφέρετε στο γιατρό σας πιθανές αλλεργίες που έχετε
•  Αναφέρετε στο γιατρό σας οποιαδήποτε λήψη φαρμάκων καθώς και τη χρήση όλων των προϊόντων για τα μαλλιά σας
•  Ακολουθήσετε πιστά τις οδηγίες που αφορούν τη διατροφή, το ποτό, το κάπνισμα και τη λήψη βιταμινών που σας έχει συστήσει ο γιατρός σας
•  Αποφύγετε τη λήψη ασπιρίνης για 2 εβδομάδες πριν την επέμβαση
•  Φροντίσετε τη μεταφορά σας στο σπίτι μετά από την επέμβαση