Δευτέρα 15 | 07 | 2024
MyLook.gr >> Στήθος
Η αυξητική στήθους είναι μια επέμβαση που γίνεται για να μεγαλώσει το γυναικείο στήθος. Στην επέμβαση αυτή καταφεύγουν συνήθως γυναίκες που δεν είναι ικανοποιημένες με το μέγεθος του στήθους τους (το θεωρούν μικρό) μερικές φορές μετά την εγκυμοσύνη ή μετά την απώλεια σημαντικού βάρους.

Η μείωση στήθους είναι μια επέμβαση που γίνεται από πολλές γυναίκες για να απαλύνουν τον πόνο στον αυχένα, στους ώμους και στην πλάτη που προκαλούν οι υπερβολικά μεγάλοι μαστοί αλλά και για ένα καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα.

Ορισμένες φορές οι γυναικείοι μαστοί είναι πεσμένοι περισσότερο από το φυσιολογικό. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε διάφορους παράγοντες (απότομη απώλεια βάρους, εγκυμοσύνες, κληρονομικά χαρακτηριστικά) και προκαλεί ένα αισθητικό αποτέλεσμα που δυσαρεστεί πολλές γυναίκες. Για να διορθώσουν αυτό το χαρακτηριστικό τους μπορούν να προχωρήσουν στην ανόρθωση των μαστών και να βελτιώσουν σημαντικά την εμφάνισή τους.

Όταν οι διαφορές μεγέθους και σχήματος των 2 μαστών είναι εμφανείς, δημιουργείται ένα άσχημο αισθητικό αποτέλεσμα και η γυναίκα να νιώθει άσχημα με την εμφάνισή της, ντρέπεται να φορέσει ορισμένα ρούχα και μαγιό κτλ. Η λύση στην περίπτωση αυτή είναι η διόρθωση αυτής της ασυμμετρίας με επέμβαση που πραγματοποιείται από εξειδικευμένο πλαστικό χειρουργό.

Η γυναικομαστία, ή υπερβολική ανάπτυξη του μαστικού ιστού, εμφανίζεται σε ποσοστό μεγαλύτερο από 40% με 60% των ανδρών. Η αιτία δεν είναι πάντοτε γνωστή, αλλά το φαινόμενο γίνεται πιο έντονο μετά από χρήση συγκεκριμένων φαρμάκων και αναβολικών ουσιών, από χρήση ναρκωτικών ουσιών ή αλκοόλ, και από παχυσαρκία. Αυτή η κατάσταση μπορεί να προκαλέσει μεγάλη δυσφορία, κοινωνικές αναστολές και ατολμία σε νεαρά αγόρια και άνδρες που πάσχουν από αυτή. Το πρόβλημα αυτό λύνεται με χειρουργική επέμβαση.
Εκτύπωση Αποστολή Σελίδας