Πέμπτη 30 | 05 | 2024
MyLook.gr >> Δέρμα
Μια νέα θεραπεία που προσφέρει κυτταρική αναζωογόνηση, σύσφιξη δέρματος, εξάλειψη δυσχρωμιών, γεροντικών κηλίδων και λεπτών ρυτίδων σε μια μόνο θεραπεία. Το Dermainfusion εφαρμόζει μια νέα εξελιγμένη τεχνολογία που δρα σε κυτταρικό επίπεδο, με ανώδυνο τρόπο, χωρίς ερεθισμούς και με άμεσα αποτελέσματα επιταχύνοντας την σύσφιξη, αναζωογόνηση και κυτταρική ανανέωση του δέρματος.

Το πέρασμα του χρόνου προκαλεί γήρανση του δέρματος, μια διαδικασία κατά την οποία αρχικώς έχουμε αλλαγή του περιγράμματος του προσώπου και στη συνέχεια τη δημιουργία ρυτίδων. Μέχρι σήμερα οι σύγχρονες τεχνολογικές εξελίξεις έδωσαν λύσεις στο πρόβλημα των ρυτίδων. Όμως σε ότι αφορά τη χαλάρωση του προσώπου και του σώματος δεν είχε δοθεί μέχρι τώρα ικανοποιητική λύση. Η θεραπεία Tight - Lift δρα αποτελεσματικά τόσο στην επιδερμίδα όσο και στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος σε βάθος μέχρι 3,5mm, χωρίς να χρειάζεται ιδιαίτερο χρόνο αποκατάστασης, ακόμη και το καλοκαίρι και χωρίς τον κίνδυνο υπερμελαχρώσεων.

Το δέρμα μας συχνά μπορεί να υποστεί βλάβες οι οποίες οφείλονται σε πολλούς παράγοντες. Οι 3 πιο συνηθισμένες μέθοδοι για την αντιμετώπισή τους είναι η μικροδερμοαπόξεση, το dermasanding με το χέρι και η μηχανική δερμοαπόξεση.

Το υαλουρονικό οξύ είναι ένα φυσικό υδρόφιλο συστατικό του δέρματος και η πιο σημαντική λειτουργία του είναι να δέχεται και να συγκρατεί το νερό. Είναι συνήθως προϊόν βιοτεχνολογίας ή λαμβάνεται ως εκχύλισμα φυσικών ουσιών. Έτσι ως φυσικό προϊόν δεν δημιουργεί πρόβλημα αλλεργίας ή άλλες ανεπιθύμητες ενέργειες σε όποια μορφή και αν χρησιμοποιείται. Αποτελεί μια πολύ καλή λύση για την αύξηση του όγκου των χειλιών, των ζυγωματικών καθώς και στο «γέμισμα» των βαθιών ρυτίδων.

Οι ρυτίδες έκφρασης είναι κάτι που ενοχλεί πολλούς ανθρώπους μια και μας κάνουν να δείχνουμε πιο γηρασμένοι και κουρασμένοι. Η ιδανική λύση του προβλήματος είναι φυσικά το botox. Η θεραπεία με botox είναι η δημοφιλέστερη παγκοσμίως με εκατομμύρια περιστατικά σε όλο τον κόσμο κάθε χρόνο. Όμως έχουν ακουστεί και πολλά - καλά και κακά - για τη θεραπεία αυτή. Ποια είναι η αλήθεια πίσω από το botox;

Το Thermage είναι μια τεχνολογία δημιουργίας θερμότητας στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος που χρησιμοποιεί ραδιοσυχνότητα για να το επιτύχει. Η θερμότητα προκαλεί τη σύσφιξη των ινών του κολλαγόνου που έχουν χαλαρώσει με το πέρασμα των χρόνων. Επίσης η θερμότητα διεγείρει τους ινοβλάστες για παραγωγή νέου κολλαγόνου, το οποίο κάνει το δέρμα μας πιο πυκνό και λείο, άρα και πιο νεανικό.

Τα τελευταία χρόνια η μεσοθεραπεία έχει γίνει η αγαπημένη μέθοδος πολλών ανθρώπων για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της γήρανσης του δέρματος, για τη δερματική χαλάρωση, για τις ρυτίδες προσώπου και για άλλα αισθητικά προβλήματα όπως η κυτταρίτιδα, η τριχόπτωση καθώς και για την απώλεια βάρους.

Ό,τι είναι αποτελεσματικό για κάποιον που αντιμετωπίζει προβλήματα ακμής, μπορεί να μην κάνει τίποτα σε έναν άλλον. Μια θεραπεία που επιτυγχάνει θεαματικά αποτελέσματα σε μια περίπτωση ακμής δεν εγγυάται το ίδιο αποτέλεσμα και για όλες τις περιπτώσεις. Οι αιτίες που προκαλούν την ακμή είναι πολλές και διαφέρουν από άτομο σε άτομο. Επίσης κάθε ένας από εμάς έχει διαφορετικό τύπο δέρματος και παρουσιάζει διαφορετικά συμπτώματα.

Χιλιάδες άντρες και γυναίκες με ανεπιθύμητη τριχοφυία αφιερώνουν πολλές ώρες σε προσωρινές μεθόδους αποτρίχωσης – όπως το ξύρισμα, το κερί ή το μέλι – βλέποντας τις τρίχες μετά από λίγο καιρό να επανεμφανίζονται. Επίσης η παραδοσιακή μέθοδος της ηλεκτρόλυσης καυτηριάζει και καταστρέφει το θύλακα κάθε τρίχας αλλά η μέθοδος αυτή πονάει, αφήνει σημάδια, ενδείκνυται μόνο για μικρές περιοχές και απαιτεί πολύ χρόνο για τη θεραπεία. Η αποτρίχωση με laser αποτελεί την πιο σύγχρονη και αποτελεσματική μέθοδο για να απαλλαγεί κάποιος από ανεπιθύμητες τρίχες σε όλο του το σώμα.

Tο χημικό peeling είναι μια μη επεμβατική μέθοδος ειδικά σχεδιασμένη για να ενισχύσει την ανάπτυξη των κυττάρων και να προσφέρει ένα πιο φρέσκο και νεανικό δέρμα. Η μέθοδος αυτή χρησιμοποιείται και για τη θεραπεία από τα δερματικά μελάσματα και τους προ-καρκινικούς όγκους του δέρματος. Εφαρμόζεται κυρίως στο πρόσωπο αλλά και στο λαιμό, στο στήθος, στα χέρια και στα πόδια.

Ένας από του αποτελεσματικότερους τρόπους αποκατάστασης της αισθητικής του δέρματος από ουλές και σημάδια στο πρόσωπο και στο σώμα είναι η μέθοδος dermabrasion. Με ελεγχόμενη χειρουργική απόξεση αφαιρούνται οι στοιβάδες του κατεστραμμένου δέρματος το οποίο γίνεται πιο λείο και νεανικό

Στις γυναίκες οι ευρυαγγείες εμφανίζονται συχνά και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Στο πρόσωπο ο κύριος παράγοντας που εντείνει την εμφάνιση του φαινομένου είναι η υπερβολική έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία. Από ευρυαγγείες πάσχουν περισσότεροι από 4 στους 10 ενήλικους και η αναλογία αυξάνεται σε άτομα με κυτταρίτιδα και φυσικά με τη φυσιολογική γήρανση. Η χρήση του laser στη θεραπεία των ευρυαγγειών είναι η πιο συχνή μέθοδος που χρησιμοποιείται σήμερα και μπορεί να αντιμετωπίσει όλο το φάσμα τους, από τις πιο λεπτές μέχρι και ένα πλέγμα ευρυαγγειών που ονομάζεται αιμαγγείωμα.

Με την εξάπλωση των τατουάζ τις τελευταίες δεκαετίες, όλο και περισσότεροι ζητούν τη βοήθεια της ιατρικής για να απαλλαγούν από ένα ανεπιθύμητο τατουάζ για διάφορους λόγους. Επειδή τα χρώματα του τατουάζ εκτείνονται μέχρι βαθιά μέσα στο δέρμα, η αφαίρεσή τους με τις κλασσικές μεθόδους (δερμοαπόξεση, χημική αφαίρεση κτλ) πολλές φορές οδηγεί στη δημιουργία μόνιμων ουλών. Σήμερα η νέα γενιά των laser είναι πολύ πιο «ευγενικά» με το δέρμα, πολύ πιο αποτελεσματικά και προκαλούν σαφώς λιγότερες και πιο δυσδιάκριτες ουλές.

Τα δερματικά σημάδια εκ γενετής έχουν διάφορα μεγέθη, σχήματα και χρώματα (συνήθως ροζ ή κόκκινα) και εμφανίζονται κατά τη γέννηση ή αναπτύσσονται κατά τη βρεφική ηλικία του ανθρώπου. Οφείλονται στη μεγαλύτερη του φυσιολογικού ύπαρξη τριχοειδών αγγείων στο δέρμα. Επειδή τα σημάδια αυτά δεν υποχωρούν με την πάροδο του χρόνου, αντίθετα ένα μεγάλο ποσοστό από αυτά επιδεινώνεται μετά την ενηλικίωση του ατόμου, επιβάλλεται η έγκαιρη αντιμετώπισή τους. Σήμερα, χάρη στη χρήση νέων μηχανημάτων laser μπορούν να αφαιρεθούν εύκολα και με ακρίβεια. Εξίσου σημαντικό είναι ότι η χρήση των νέων laser είναι σχεδόν ανώδυνη για τον ασθενή.
Εκτύπωση Αποστολή Σελίδας