Πέμπτη 30 | 05 | 2024
MyLook.gr >> Δέρμα και Ομορφιά
Οι βαθιές γραμμές, που σχηματίζονται όταν χαμογελάμε, γύρω από το στόμα μας (ονομάζονται επίσης και ρινοπαρειακές αύλακες) γίνονται πιο ορατές καθώς γερνάμε. Αυτό συμβαίνει γιατί οι σύνδεσμοι γύρω από το στόμα και το πηγούνι χαλαρώνουν, επιτρέποντας στο λιπώδη ιστό που βρίσκεται στα μάγουλα να κρεμάει. Πριν ορκιστείτε ότι δε θα χαμογελάσετε ξανά, δοκιμάστε μια από τις συνιστώμενες θεραπευτικές επιλογές, που μας προτείνουν οι ειδικοί.

Καθώς ο χρόνος περνά, οι ρυτίδες αναπόφευκτα δημιουργούνται σταδιακά. Όμως, ο τρόπος ζωής μας, οι καθημερινές μας συνήθειες και οι διατροφικές μας επιλογές, επηρεάζουν και ενισχύουν κατά πολύ την πρόωρη εμφάνιση τους. Δείτε 9 απλές συμβουλές που μπορούν να σας βοηθήσουν να μειώσετε την εμφάνιση τους.

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία που δημοσίευσε η Αμερικανική Ομοσπονδία Πλαστικών Χειρούργων (ASPS), 14.6 εκατομμύρια πλαστικές χειρουργικές επεμβάσεις αισθητικής βελτίωσης, συμπεριλαμβανομένων και των μη επεμβατικών θεραπειών, πραγματοποιήθηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες το 2012, σημειώνοντας μέχρι 5% αύξηση, συγκριτικά με το 2011. Επιπλέον, 5.6 εκατομμύρια πλαστικές χειρουργικές επεμβάσεις επανόρθωσης, έγιναν το περασμένο έτος, σημειώνοντας αύξηση ως 1 τοις εκατό.

Ποιοι είναι οι 4 παράγοντες που ενισχύουν την γήρανση; Δείτε τέσσερις ουσιαστικά συνήθειες της καθημερινότητας μας που αν τις γνωρίζουμε μπορούμε να τις αποφύγουμε, προστατεύοντας την επιδερμίδα μας από την γήρανση και διασφαλίζοντας όσο το δυνατόν περισσότερο την νεανικότητα, την λάμψη και την φρεσκάδα στην επιδερμίδα μας!

Πώς να διατηρήσετε το δέρμα σας όμορφο Το δέρμα αποτελεί την γενικότερη αψίδα προστασίας του σώματός σας, αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Είναι το πρόσωπο με το οποίο παρουσιάζεστε στον κόσμο. Όταν το δέρμα είναι υγιείς, τότε είναι μια πηγή ομορφιάς. Οι επιλογές που κάνετε κάθε μέρα –τι τρώτε, που πάτε, πώς αισθάνεστε – μπορούν να επηρεάσουν το πώς το δέρμα σας φαίνεται. Χρησιμοποιήστε αυτόν τον οδηγό που αναλύουμε σε αυτήν την ενότητα, για να κρατήσετε το δέρμα σας νεανικό, υγιές, και χωρίς ρυτίδες.

Όταν η άνοιξη ξεκινά, αμέσως μας έρχεται η διάθεση να πάμε μια βόλτα ή να απολαύσουμε ένα πικ-νικ με τους αγαπημένους μας στo ύπαιθρο, αλλά για πολλούς από μας μια βόλτα στην εξοχή, μπορεί να μετατραπεί σε ταλαιπωρία, λόγω των διάφορων αλλεργιών της άνοιξης. Ωστόσο, τα άτομα με αλλεργίες της άνοιξης επιθυμούν να κάνουν όλα τα παραπάνω, χωρίς να έχουν το ενοχλητικό συνάχι, φτέρνισμα, φαγούρα, και να τρίβουν τα μάτια τους. Οι γιατροί την αποκαλούν εποχική αλλεργική ρινίτιδα. Διαβάστε τι την προκαλεί και ποιες είναι οι επιλογές αντιμετώπισης της.

Κάθε χρόνο, όταν το θερμόμετρο αρχίζει να ανεβαίνει, αρχίζουμε να ασχολούμαστε με όλες τις αλλαγές που μπορούμε να κάνουμε για να υποδεχθούμε την άνοιξη. Είτε πρόκειται για τις τελευταίες τάσεις ένδυσης, ή για οποιοδήποτε νέο στυλ των μαλλιών ή οποιεσδήποτε νέες τάσεις του μακιγιάζ, η άνοιξη είναι η εποχή για να ανανεωθείτε. Αλλά ας μην ξεχνάμε πως η επιδερμίδα μας έχει υποστεί μια σχετική ταλαιπωρία από τους κρύους και ξηρούς μήνες του χειμώνα. Τώρα λοιπόν είναι η κατάλληλη στιγμή να καθαρίσετε την επιδερμίδα σας, ώστε να μπορείτε να υποδεχτεί την άνοιξη και το καλοκαίρι με περισσότερη λάμψη.

Ως μέρος της διαδικασίας γήρανσης, το δέρμα αρχίζει να εμφανίζει λεπτές γραμμές και ρυτίδες και παρατηρείται μείωση της σφριγηλότητας του δέρματος. Για την καταπολέμηση της γήρανσης του, τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες έχουν στραφεί σε πολλές μη επεμβατικές αισθητικές μεθόδους. Η Ideate Media κάνει μια αναδρομή και μας ενημερώνει για το ποιές διαδικασίες κυριάρχησαν στην αγορά της αισθητικής βελτίωση το 2012.

Οι ραγάδες εμφανίζονται όταν συμβαίνουν απότομες μεταβολές στη σωματική διάπλαση, που στις περισσότερες περιπτώσεις συνοδεύονται και από σημαντικές ορμονικές μεταβολές. Οι ινοβλάστες του δέρματος δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στις αυξημένες ανάγκες για παραγωγή κολλαγόνου, με αποτέλεσμα ο συνδετικός ιστός να χάνει τη συνεκτικότητα του.

Τα μαύρα στίγματα είναι μία από της εκδηλώσεις της ακμής, που είναι το πιο συχνό δερματολογικό πρόβλημα. Το σμήγμα «μπλοκάρεται» μέσα στο δέρμα. Έτσι δημιουργούνται τα μαύρα και άσπρα στίγματα που λέγονται φαγέσωρες και είναι μικρές κύστεις με εγκλωβισμένο σμήγμα.

Το ΗΑ είναι ένα φυσικό υδρόφιλο συστατικό του δέρματος που βοηθάει στην ενυδάτωση των ιστών. Είναι υδροφιλικό και μπορεί να προσελκύσει και να συγκρατήσει ποσότητα νερού έως και 1000 φορές το βάρος του.

Η υπεριδρωσία είναι μία παθολογική κατάσταση. Πρόκειται για διαταραχή, η οποία έχει σαν αποτέλεσμα εφίδρωση που υπερβαίνει τη φυσιολογική ποσότητα που απαιτείται για την διατήρηση σταθερής της θερμοκρασίας του σώματος.

Ο χειμώνας μπήκε για τα καλά και το κρύο είναι πλέον αισθητό. Οι εναλλαγές της θερμοκρασίας στις οποίες εκτίθεται το δέρμα μας (σπίτι – αυτοκίνητο – γραφείο και εξωτερικοί χώροι) το ταλαιπωρούν και γίνονται η αιτία να προκληθούν πολλά προβλήματα όπως το «σκάσιμο» του δέρματος, η ξηρότητα, η ερυθρότητα τοπικά και ένα αίσθημα «καψίματος».

Τη σημερινή εποχή, οι άνδρες και οι γυναίκες, μπορούν να επιλέξουν από μια σειρά μη χειρουργικών θεραπειών, που μπορούν να «γυρίσουν» πίσω το χρόνο. Πρόκειται για θεραπείες που αναστρέφουν, βελτιώνουν ή εξαλείφουν τα πρώιμα σημάδια της γήρανσης.

Οι περισσότερες γυναίκες αναμένουν την εμφάνιση κάποιου σημαδιού στο πρόσωπό τους κάθε μήνα όταν βρίσκονται μέσα στις ημέρες αυτές, ακόμη και το γνωστό «φούντωμα» στο πρόσωπο. Όμως αυτά τα σημάδια δεν είναι απαραίτητο να εμφανίζονται κάθε μήνα αν φροντίζουν σωστά το δέρμα τους κατά τη διάρκεια όλου του μήνα.

Μπορεί να μοιάζει αναπόφευκτη η ξηρότητα του δέρματος το χειμώνα λόγω του κρύου αλλά μπορούμε να το διατηρήσουμε υγιές και νεανικό αν ακολουθήσουμε μερικούς απλούς κανόνες:

Οι ευρυαγγείες και οι κιρσοί είναι δύο προβλήματα που αντιμετωπίζουν χιλιάδες άνθρωποι σε όλο τον κόσμο. Αποτελούν παθήσεις των φλεβών και διαφέρουν στη μορφή αλλά και στη φύση τους. Υπολογίζεται ότι σε ηλικίες μετά τα 40 έτη, το 40% των γυναικών και το 30% των ανδρών εμφανίζει κιρσούς σε αρχικό ή προχωρημένο στάδιο. Αντίστοιχα, τα ποσοστά εμφάνισης των ευρυαγγειών είναι 80% -90% για τις γυναίκες και 40% για τους άνδρες.

Πολλά έχουν ακουστεί για την ασφάλεια κάποιων ενέσιμων θεραπειών τα τελευταία χρόνια, άλλα δικαιολογημένα και άλλα όχι. Δεν υπάρχει πιο τρανταχτό παράδειγμα από όλα όσα έχουν ακουστεί για τη θεραπεία με ΒΟΤΟΧ. Ποια όμως είναι αλήθεια και ποια όχι; Ποιος γνωρίζει για παράδειγμα ότι το ΒΟΤΟΧ αποτελεί εμπορική ονομασία σκευάσματος και όχι είδος θεραπείας; Ποιος γνωρίζει ότι το ΒΟΤΟΧ είναι το μόνο που έχει πάρει έγκριση μέχρι σήμερα για κοσμητική χρήση από τον FDA (botoxcosmetic) αλλά και στη χώρα μας από τον ΕΟΦ με την ονομασία VISTABEL;

Το καλοκαίρι όλοι μας περνάμε πολλές ώρες κάτω από τον ήλιο για να αποκτήσουμε το μαύρισμα που θέλουμε. Εκτός όμως από το μαύρισμα ταυτόχρονα ο ήλιος προκαλεί ζημιές στο δέρμα όπως οι ρυτίδες και οι κηλίδες.

Συνέντευξη με τον Δρ. Μιχάλη Κακέπη, Δερματολόγο, σχετικά με το δέρμα μας και τις κύριες λειτουργίες του καθώς και με πολύτιμες συμβουλές για όλους κι όλες.

Σας αρέσει η ζάχαρη; Αν ναι, τότε έχουμε καλά και κακά νέα για εσάς. Πρώτα τα καλά νέα: Η ζάχαρη δεν προκαλεί ακμή! Σύμφωνα με μελέτες, το στρες ή οι ορμόνες προκαλούν υψηλή απορρόφηση ζάχαρης από τον οργανισμό, γεγονός που σημαίνει ότι αυτό ευθύνεται για το ξέσπασμα της ακμής και όχι η λήψη ζάχαρης. Όμως πριν ξεκινήσετε να τρώτε μεγάλες ποσότητες ζάχαρης, διαβάστε και τα κακά νέα: Έρευνες απέδειξαν ότι η ζάχαρη ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για το σχηματισμό των ρυτίδων!

Οι μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια αποτελούν ένα κοινό χαρακτηριστικό που ενοχλεί πολλούς ανθρώπους. Γνωρίζετε ότι: • Οι μαύροι κύκλοι αποτελούν το δεύτερο συχνότερο πρόβλημα δερματολογικής φύσεως (μετά την ακμή); • Οι μαύροι κύκλοι είναι το πιο συχνό μη-ορμονικό πρόβλημα του δέρματος; • Οι μαύροι κύκλοι δεν οφείλονται στο άγχος ή την κούραση;

Πόσοι από εμάς είχαμε φανταστεί ότι το άγχος που μας προκαλείται επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό το δέρμα μας και μας «γερνάει» πριν της ώρας μας; Κι όμως αυτό αποτελεί μια πραγματικότητα την οποία θα πρέπει όλοι μας να λάβουμε σοβαρά υπόψη.

Οι ραγάδες είναι το γνωστά αντιαισθητικά γραμμοειδή ανοίγματα της επιδερμίδας, λευκού συνήθως χρώματος. Δημιουργούνται όταν το σώμα αναπτύσσεται πολύ γρήγορα με συνέπεια το δέρμα να μην μπορεί να ακολουθήσει τους ίδιους ρυθμούς ανάπτυξης.

Γυρίσαμε όλοι από τις καλοκαιρινές διακοπές ξεκούραστοι, μαυρισμένοι, ανανεωμένοι με σχέδια και προγράμματα για το φθινόπωρο και τον χειμώνα που έρχονται. Μήπως μέσα σ’ όλα αυτά τα σχέδια και τον προγραμματισμό των μηνών που έρχονται πρέπει να κάνουμε και ένα σχεδιασμό ομορφιάς και ανάπλασης;

Στο παρελθόν οι ρυτίδες χαρακτηρίζονταν και σαν γραμμές του χαρακτήρα των ανθρώπων. Αντανακλούσαν τις εμπειρίες και τα συναισθήματα κάθε ανθρώπου και γι’ αυτό και ήταν επιθυμητές. Σήμερα τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά σχετικά με το θέμα αυτό. Ποίες είναι όμως οι αιτίες που προκαλούν τις ρυτίδες;
Εκτύπωση Αποστολή Σελίδας