Πέμπτη 30 | 05 | 2024
MyLook.gr >> Επιστημονικές Μελέτες
Τα ευρήματα αφορούν την έρευνα που διεξήχθη από ακαδημαϊκούς του Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ, και δημοσιεύθηκαν από το Περιοδικό Μαιευτικής, Γυναικολογίας και Νοσηλείας Νεογνών. Τα αποτελέσματα αφορούν τις επιπτώσεις στο δέρμα των νεογέννητων μωρών κάνοντας μπάνιο με το προϊόν της Johnson “Top-to-Toe” και αντίστοιχα με απλό νερό. Η μελέτη πραγματοποιήθηκε σε 307 νεογέννητα μωρά κατά τη διάρκεια μιας περιόδου τεσσάρων εβδομάδων.

Η συνεχής κούραση και η δυσκολία συγκέντρωσης αποτελούν για πολλούς ανθρώπους μια δυσάρεστη καθημερινότητα. Συχνά τα παραπάνω συνοδεύονται και με χαμηλή λίμπιντο και προβλήματα δυσπεψίας ή συνεχούς πείνας. Τα συμπτώματα αυτά οφείλονται (τις περισσότερες φορές) σε μια ασθένεια η οποία ονομάζεται κόπωση των επινεφριδίων ή αλλιώς ως το «σύνδρομο της χρόνιας κόπωσης» ή στα αγγλικά ως “Burnout”.

Στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού Plastic and Reconstructive Surgery μια έρευνα έδειξε ότι οι διατροφικές συνήθειες των ασθενών που υποβάλλονται σε επέμβαση για την απώλεια βάρους διαδραματίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην ομαλή επούλωση και στη μείωση των πιθανοτήτων επιπλοκών μετά την επέμβαση.

H χρήση του botox για μεγάλο χρονικό διάστημα καταπολεμά τη διαδικασία γήρανσης και πτώσης των φρυδιών, σύμφωνα με μια νέα μελέτη από τον πλαστικό χειρουργό Dr.Ranjiv Grover.

Ερευνητές στο Ινστιτούτο του Healthy Aging University College στην Αγγλία αποκάλυψαν πρόσφατα σε νέα έρευνα που δημοσιευτηκε στο τεύχος Νοεμβρίου 2008 στο περιοδικό Genes & Development για τις ελεύθερες ρίζες ότι τα αντιοξειδωτικά δεν έχουν σημαντική επίπτωση στην αποδόμηση των κυττάρων.

Σε μια πολύ σημαντική έρευνα με τίτλο “Successful Aging” που χρηματοδοτήθηκε από το ίδρυμα MacArthur, οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα γονίδιά μας είναι υπεύθυνα για το 30% της γήρανσης. Το υπόλοιπο 70% προέρχεται από τον τρόπο ζωής μας.
Εκτύπωση Αποστολή Σελίδας