Παρασκευή 29 | 03 | 2024
MyLook.gr >> Laser και Δέρμα >> Όμορφη επιδερμίδα με laser skin resurfacing
Όμορφη επιδερμίδα με laser skin resurfacing
17/5/2011


face_inside.jpgΜια από τις πιο δημοφιλείς θεραπείες αντιγήρανσης είναι το laser skin resurfacing το οποίο βελτιώνει θεαματικά την εμφάνιση των απαλών ρυτίδων, των ουλών και των δυσχρωματισμών του δέρματος, κυρίως γύρω από τα μάτια και το στόμα. Επίσης πολύ καλά αποτελέσματα μπορούμε να επιτύχουμε και σε μεγάλες περιοχές του προσώπου.


Τι κάνει τη θεραπεία αυτή ξεχωριστή; Ότι δεν προκαλεί πόνο, αιματώματα και μελανιές, πράγμα που σημαίνει ότι δε χρειάζεται πολύς χρόνος αποθεραπείας. Άρα δε χρειάζεται να απέχετε από τις καθημερινές σας δραστηριότητες!


Όλες οι θεραπείες δέρματος δρουν με παρόμοιο τρόπο: Αφαιρούν την ανώτερη στοιβάδα του δέρματος ώστε να δημιουργηθεί νέο δέρμα. Μέχρι πρόσφατα, οι μοναδικές επιλογές που υπήρχαν για να αντιμετωπιστεί το κατεστραμμένο δέρμα ήταν τα χημικά peeling και το dermabrasion, οι οποίες είναι αρκετά επεμβατικές και πολύ πιο επώδυνες.

Η θεραπεία Laser skin resurfacing εφαρμόζεται σε πολλούς τύπους επιδερμίδας, από την πολύ ανοιχτόχρωμη μέχρι την πολύ σκουρόχρωμη επιδερμίδα. Υπάρχουν διαφορετικές επιλογές resurfacing (μέθοδος δερμοαπόξεσης) οι οποίες μπορούν να εξουδετερώσουν τις πιο βαθιές ρυτίδες, να βελτιώσουν την όψη των πιο δύσκολων ουλών και να διορθώσουν μια μεγάλη γκάμα άλλων ατελειών της επιδερμίδας

Το Fractional skin resurfacing χρησιμοποιεί μικροδέσμες ενέργειας laser για να επενεργήσει στον ιστό από την εξωτερική μέχρι την εσωτερική στοιβάδα της επιδερμίδας. Μέσω της φυσικής διαδικασίας ανάπλασης του σώματος δημιουργείται νέος, υγιής ιστός ο οποίος θα αντικαταστήσει τις περιοχές του ιστού που προσβλήθηκαν με αποτέλεσμα την εμφάνιση μιας πιο υγιούς επιδερμίδας που φαίνεται νεώτερη.

Οι περισσότερες θεραπείες διαρκούν λιγότερο από μία ώρα. Ανάλογα με το πρόβλημα που αντιμετωπίζετε, ίσως χρειαστεί μια συνεδρία θεραπείας ή μια σειρά διαδοχικών θεραπειών για να έχετε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Όπως προανέφερα, συνήθως μπορείτε να επανέλθετε στις κανονικές σας δραστηριότητες την ίδια ημέρα μετά από ορισμένες θεραπείες. Οι πιο επιθετικές θεραπείες ενδεχομένως να απαιτούν μερικές ημέρες για την επούλωση. Για τους περισσότερους ο πόνος είναι ελάχιστος. Σε ορισμένες περιπτώσεις ίσως χρειαστεί να εφαρμοστούν ήπιες εναλλακτικές λύσεις για τον έλεγχο του πόνου κατά τη διάρκεια της διαδικασίας και/ή για λίγες μέρες μετά τη θεραπεία.

μετά τη θεραπεία και ανάλογα με την επιλογή της θεραπείας, ενδεχομένως να έχετε προσωρινή ερυθρότητα και οίδημα, ενώ θα αισθάνεστε την περιοχή ζεστή. Όλα αυτά διαρκούν συνήθως λίγες μόνο μέρες. Σε άλλες περιπτώσεις μπορεί να είναι απαραίτητο για λίγες μέρες μετά τη θεραπεία να περιποιηθείτε το τραύμα.

Κλείνοντας θα ήθελα να τονίσω ότι η θεραπεία με laser skin resurfacing έχει μια σειρά από σημαντικά πλεονεκτήματα τα οποία μας επιτρέπουν να μιλάμε για μια ιδανική λύση σε πολλά προβλήματα του δέρματος:

•    Είναι ευέλικτη θεραπεία για διάφορες παθήσεις της επιδερμίδας
•    Οι συνεδρίες είναι απόλυτα ανεκτές από πλευράς πόνου και σύντομες χρονικά
•    Ελάχιστος χρόνος αποθεραπείας στη μεγάλη πλειοψηφία των περιπτώσεων
•    Και φυσικά, εξαιρετικά αποτελέσματα


Βασίλης Καραμαλάκης
Δερματολόγος
Εκτύπωση Αποστολή Σελίδας