Παρασκευή 14 | 06 | 2024
MyLook.gr >> Πλαστική & Αισθητική Χειρουργική Γυναικολογία
H λεύκανση του αιδοίου-πρωκτού αποσκοπεί στην μόνιμη απαλλαγή από το σκούρο χρώμα στην περιοχή των χειλέων του αιδοίου ή ακόμα και του περινέου, το οποίο πολλές φόρες εάν δεν είναι εκ γενετής μπορεί να είναι απότελεσμα των ορμονικών αλλαγών, την πάροδο της ηλικίας ή των τοκετών.

Ως αιδοιοπλαστική ή πλαστική του αιδοίου (Vaginal rejuvenation) και γνωστή στη βιβλιογραφία ως LVR ονομάζουμε, τη χειρουργική επέμβαση που ως στόχο έχει, την αισθητική αποκατάσταση των δύσμορφων ιστών στη περιοχή των έξω γεννητικών οργάνων της γυναίκας. Η αποκατάσταση των ιστών που τυχόν δημιουργούν λειτουργικά ή και αισθητικά προβλήματα είναι πλέον ιδανική και εφικτή λύση.

Οι διάφορες έρευνες που έχουν γίνει παγκοσμίως, έχουν δείξει ότι 50% των γυναικών που έχουν πολλαπλούς φυσιολογικούς τοκετούς, φέρουν κολπική χαλάρωση, που πολλές φορές συνοδεύεται από πρόπτωση κάποιου οργάνου της περιοχής. Συχνά προκαλείται η μείωση ή και η απώλεια της σεξουαλικής ικανοποίησης, η οποία γίνεται αντιληπτή αρχικά από την γυναίκα, αλλά στη συνέχεια και από τον σύντροφο της κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής. Ως φυσική συνέχεια επέρχεται και η μείωση της αυτοπεποίθησης της γυναίκας. Τη λύση έρχεται να δώσει η πλαστική κόλπου που επαναφέρει την περιοχή του κόλπου στην αρχική του κατάσταση.

Πολλές γυναίκες αισθάνονται δυσφορία κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής λόγω της τριβής του πλεονάζοντος ιστού των μικρών χειλέων, που μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένο άλγος. Άλλες δεν μπορούν να ευχαριστηθούν την έξοδο τους φορώντας ένα στενό ρούχο, μαγιό, κολάν, κλπ. Η πλαστική επέμβαση στα μικρά χείλη ή labiaplasty όπως λέγεται διεθνώς, είναι η επέμβαση που γίνεται στα μικρά χείλη του αιδοίου με στόχο, είτε τη διόρθωση του σχήματος, είτε τη μείωση του υπερτροφικού μεγέθους τους.

Η πλαστική ανάπλαση των μεγάλων χειλέων είναι η χειρουργική επέμβαση που ως στόχο έχει τη μείωση του όγκου των μεγάλων χειλέων. Το υπερβολικό μέγεθος των μεγάλων χειλέων συχνά είναι κληρονομικό ή μπορεί να προκληθεί από τους τοκετούς ή ακόμα και με το πέρασμα του χρόνου. Η απότομη απώλεια βάρους είναι το πιο συχνό αίτιο σε αυτές τις περιπτώσεις. Σκοπός του χειρουργού είναι η αφαίρεση του περιττού λίπους από την περιοχή και η σύσφιξη του δέρματος δίνοντας έτσι ανανεωμένη εμφάνιση στη περιοχή.

Κατά τη διάρκεια ενός φυσιολογικού τοκετού απαιτείται τις περισσότερες φορές η τέλεση της επισιοτομής, δηλαδή της τομής στην περιοχή αυτή από τον μαιευτήρα προκείμενου να βγει το κεφάλι του νεογνού. Αυτή η διαδικασία μπορεί να καταστρέψει μεγάλο τμήμα των ιστών της περιοχής με αποτέλεσμα να παρατηρείται προοδευτική χαλάρωση της περιοχής του περινέου, με συχνή ακράτεια ούρων και αύξηση της διαμέτρου του κόλπου. Τη λύση στο πρόβλημα αυτό προσφέρει η πλαστική του περινέου η οποία αποκαθιστά τους ιστούς που έχουν καταστρεφεί.

Το πλεονάζον δέρμα στα πλάγια της κλειτορίδας, συχνά κάνει τη ίδια τη κλειτορίδα να φαίνεται μεγαλύτερη ή και ασύμμετρη. Συχνά αυτή η ανωμαλία συνδυάζεται με γενικότερα αλλοιωμένη εμφάνιση των μικρών χειλέων όπου κι εκεί υπάρχει αντίστοιχη ασυμμετρία ή υπερτροφία τους.Για να αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα μπορεί η γυναίκα να προχωρήσει σε πλαστική επέμβαση της κλειτορίδας ώστε να εκλείψουν τα παραπάνω προβλήματα και να τονωθεί η αυτοπεποίθησή της.

Ο παρθενικός υμένας είναι μία μεμβράνη, που ανατομικά βρίσκεται σχεδόν στην είσοδο του κόλπου. Στα κορίτσια που δεν έχουν ξεκινήσει τις σεξουαλικές τους επαφές αυτή η μεμβράνη συνήθως είναι ακέραια. Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις που παρατηρείται ρήξη του παρθενικού υμένα.Στις περιπτώσεις αυτές κι όταν η γυναίκα το επιθυμήσει, μπορεί να απευθυνθεί σε έναν εξειδικευμένο χειρουργό για να ανακτήσει την ακεραιότητα του παρθενικού υμένα προχωρώντας στην ανάπλασή του.
Εκτύπωση Αποστολή Σελίδας