Πέμπτη 30 | 05 | 2024
MyLook.gr >> Πλαστική & Αισθητική Χειρουργική
Οι περισσότερες γυναίκες σήμερα, δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στην περιοχή των χεριών, η μόδα επιτάσσει ρούχα αμάνικα και στράπλες και για πολλές γυναίκες σήμερα η εμφάνιση των μπράτσων τους αποτελεί ένα πρόβλημα που τις απασχολεί ιδιαιτέρως. Ίσως και για το παραπάνω λόγο η πλαστική χειρουργική διαδικασία σύσφιξης των μπράτσων σημείωσε εξαιρετική άνοδο τα τελευταία χρόνια. Η επονομαζόμενη, βραχιονοπλαστική, αποτελεί μια διαδικασία αισθητικής βελτίωσης που ολοένα και περισσότερες γυναίκες την επιλέγουν.

Σύμφωνα, με ανάλυση των στατιστικών στοιχείων από την Αμερικανική Κοινότητα Πλαστικών Χειρουργών (ASPS), φαίνεται πως η βελτίωση της εμφάνισης μας ή ενός σημείο του σώματος μας που μας απασχολεί, δεν έχει ηλικιακούς περιορισμούς. Η ηλικιακή ομάδα με το μεγαλύτερο ποσοστό πλαστικών επεμβάσεων είναι από 35 έως 50 ετών και αφορά την λιποαναρρόφηση, μια επέμβαση με εξαιρετική αύξηση κάθε χρόνο, σε γυναίκες και άντρες. Δείτε την ανάλυση των πλαστικών επεμβάσεων όπως πραγματοποιήθηκαν το 2012 στις ΗΠΑ. Το σίγουρο είναι πως όλοι θέλουμε να νιώθουμε και να δείχνουμε όμορφοι, ανεξάρτητα από την ηλικία μας.

Εκτός από τις χειρουργικές διαδικασίες αισθητικής βελτίωσης, ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν μη χειρουργικές διαδικασίες για μια αισθητική βελτίωση και τόνωση της αυτοπεποίθησης τους. Μέσα σ τα τελευταία 16 χρόνια, έχει υπάρξει μια αύξηση 500% σε μη επεμβατικές διαδικασίες, οι οποίες επιτρέπουν σε έναν ασθενή να έχει εξαιρετικά αποτελέσματα στην βελτίωση ορισμένων σημείων, κυρίως του προσώπου.

Τα τελευταία χρόνια έχει παρατηρηθεί μια αλλαγή στον τρόπο σκέψης σχετικά με το ποια σημεία θα πρέπει να τροποποιηθούν προκειμένου να επιτευχθεί το τέλειο σώμα και η τέλεια εμφάνιση. Πλέον τόσο οι άνδρες, όσο και οι γυναίκες δεν επιθυμούν μόνο ένα όμορφο πρόσωπο, η έμφαση έχει μετατοπιστεί στην βελτίωση της εμφάνισης του σώματος. Η αισθητική επέμβαση που σημείωσε αύξηση και στα δύο φύλα για το 2012 ήταν η λιποαναρρόφηση. Δείτε μια συνοπτική ανάλυση των τοπ επεμβάσεων πλαστικής χειρουργικής για τους άνδρες και για τις γυναίκες για το 2012.

Η εγκυμοσύνη είναι μια από τις πιο όμορφες περιόδους της ζωής μια γυναίκας, συχνά όμως οι αλλαγές που διαμορφώνονται στο σώμα της γυναίκας μετά την εγκυμοσύνη, επηρεάζουν την ψυχολογία και χαμηλώνουν την αυτοπεποίθηση και την σεξουαλικότητα της. Το Mommy Makeover, αποτελεί την επέμβαση και διόρθωση δύο ή τριών σημείων του σώματος κατά την διάρκεια μιας επέμβασης, κερδίζοντας χρήματα από το συνολικό κόστος, αλλά και χρόνο από την απαιτούμενη περίοδο ανάρρωσης. Το Mommy Makeover, μπορεί να βοηθήσει τις γυναίκες να βελτιώσουν κάποια σημεία του σώματος τους και να ξανανιώσουν σέξι και όμορφες και ως μητέρες πια!

Με το 2012 να είναι μια άλλη μεγάλη χρονιά για την πλαστική χειρουργική, συγκρίναμε τις επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής σύμφωνα με τις αναζητήσεις στο internet και συγκεκριμένα στην σελίδα LocateADoc.com τον τελευταίο χρόνο και σε συνδυασμό με τη βάση δεδομένων όλων των επεμβάσεων που εκτελέστηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες το 2011, το οποίο είναι διαθέσιμο στην ηλεκτρονική σελίδα του Συνδέσμου Πλαστικών Χειρουργών της Αμερικής (ASPS).

Ο ΕΟΦ (Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων) εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ζητά να γίνει ανάκληση συγκεκριμένων εμφυτευμάτων στήθους από την αγορά. Σύμφωνα με την αντίστοιχη αρμόδια αρχή της Γαλλίας για την ασφάλεια των προϊόντων υγείας (AFSSAPS), τα εν λόγω εμφυτεύματα σιλικόνης της εταιρείας PIP ήταν ελαττωματικά, καθώς η πρώτη ύλη που χρησιμοποιήθηκε μετά το 2001 δεν πληρούσε τους όρους ασφαλείας.

Η λιποαναρρόφηση με τη λιπογλυπτική είναι δύο έννοιες που αλληλοσυμπληρώνουν η μία την άλλη. Τίποτα δεν πάει χαμένο στην Πλαστική Χειρουργική. Το λίπος που αφαιρείται από τη μια περιοχή χρησιμοποιείται για να γεμίσει ρυτίδες αλλά και να δώσει όγκο εκεί που χρειάζεται.

Η συνεργάτης του mylook.gr, Πλαστικός Χειρουργός Χριστίνα Τάκη, μας περιγράφει τις νέες τεχνικές για τη βλεφαροπλαστική. Τι ισχύει και τι όχι για την πλαστική των βλεφάρων, ποιους αφορά, τι βελτιώνεται στο πρόσωπο και κυρίως ποιες πρέπει να είναι οι προσδοκίες του κάθε ασθενούς;

Κοιλιοπλαστική είναι μια επέμβαση η οποία γίνεται για την αντιμετώπιση της χαλάρωσης και της περίσσειας του δέρματος της κοιλίας. Η επέμβαση αυτή αφορά και τα δυο φύλα. Στις μεν γυναίκες η χαλάρωση αυτή οφείλεται συνήθως σε πολλαπλές εγκυμοσύνες και στην απώλεια σημαντικού αριθμού κιλών μετά από επεμβάσεις δακτυλίου ή γαστρικού bypass.Στους δε άνδρες έχει σχέση με την σημαντική απώλεια βάρους και με την κληρονομικότητα αφού η μεγαλύτερη συσσώρευση λίπους στον άνδρα γίνεται στην κοιλιά.

Η PAL χρησιμοποιεί μια παλλόμενη κάνουλα με διάμετρο περίπου 2 χιλιοστά (ενσωματωμένη σε ένα μηχάνημα που λειτουργεί με ηλεκτρισμό ή με πεπιεσμένο αέρα που δίνει την κίνηση) η οποία κινείται μπρος – πίσω μέσα στο λιπώδη ιστό με πάνω από 5000 παλμούς ανά λεπτό.

Κανένας πλαστικός χειρουργός δεν πρόκειται να συμβουλέψει τους ασθενείς του να εγκαταλείψουν μια υγιεινή δίαιτα ή τη σωματική άσκηση και να καταφύγουν σε αισθητική επέμβαση για την αφαίρεση περιττού λίπους.

Η πρώτη συνάντηση με το γιατρό είναι ένα από τα σημαντικότερα στάδια για την απόφασή μας. Ένας νέος ασθενής είναι συνήθως νευρικός και δεν ξέρει τι να περιμένει από αυτή τη συνάντηση. Πρέπει όμως να οργανωθούμε για τη συνάντηση αυτή ώστε όταν φύγουμε από το ιατρείο να είμαστε σίγουροι ότι καλύφθηκαν όλες οι απορίες μας. Γι’ αυτό και χρειάζεται να προετοιμαστούμε λίγο για τη συζήτηση αυτή.

Η επέμβαση έγινε τελικά. Και τώρα τι; Μπορεί να έχουμε επιστρέψει στο σπίτι μας αλλά η ανάρρωση δεν έχει ολοκληρωθεί. Συνεπώς ακόμη δεν έχουμε έρθει σε επαφή με τον «έξω κόσμο». Ίσως ακόμη δεν έχουμε κοιταχτεί καν στον καθρέφτη.

Μας πήρε μήνες, ακόμη και χρόνια μέχρι να σκεφτούμε και να καταλήξουμε σε μια αισθητική επέμβαση. Διαβάσαμε άρθρα, βιβλία, ψάξαμε στο internet για κάθε είδους πληροφορία που θα μπορούσε να μας χρησιμεύσει. Τελικά προχωρήσαμε στην επέμβαση. Μπροστά μας έχουμε μόνο λίγες ημέρες ή λίγες εβδομάδες, ανάλογα με το είδος της επέμβασης για να αναρρώσουμε. Τι πρέπει να γίνει τώρα;

Η αρχή της λιποαναρρόφησης (liposuction) είναι απλή και στηρίζεται σε ένα μηχάνημα δημιουργίας κενού, ισχυρότερο της απλής αναρρόφησης, που φθάνει μέχρι και δημιουργίας κενού μιας ατμόσφαιρας. Μέσω ενός εύκαμπτου σιλικονούχου σωλήνα η αρνητική πίεση φθάνει στις κάνουλες και με απλές παλινδρομικές κινήσεις του ρύγχους μέσα στο περιττό λίπος αναρροφούμε ένα μεγάλο μέρος λιποκυττάρων, τα οποία συλλέγονται σε δοχείο.
Εκτύπωση Αποστολή Σελίδας