Πέμπτη 30 | 05 | 2024
MyLook.gr >> Το Δέρμα μας ανά 10ετία
Η περίοδος αυτή αναφέρεται συχνά ως «η ηλικία των συνδυαστικών θεραπειών» γιατί όλα τα εργαλεία και οι τεχνικές του δερματολόγου είναι πλέον διαθέσιμες. Η θεραπεία με laser, η λιποαναρρόφηση, το χημικό peeling, η μεσοθεραπεία, το γέμισμα των ρυτίδων, η βλεφαροπλαστική, η αποκατάσταση μαλλιών και άλλες τεχνικές βοηθούν στο να φαίνεται κάποιος αυτής της ηλικίας όσο νέος αισθάνεται.

Η επιθετική αντιμετώπιση του γηρασμένου από τον ήλιο δέρματος και των αισθητικών ψεγαδιών μπορεί να διατηρήσει τη νεανική εμφάνιση του δέρματος και του σώματος ώστε να ταιριάζει με τη νεανική ψυχική διάθεση.

Το πέρασμα του χρόνου αρχίζει να γίνεται εμφανές σε αυτή τη δεκαετία σε διαφορετικό βαθμό σε κάθε άτομο. Κάποιες βλάβες από την έκθεση στον ήλιο, κάποιες προεξοχές στην κοιλιά και τους μηρούς, κάποιες ρυτίδες στο μέτωπο ή γύρω από τα μάτια και το στόμα, καθώς και ένας αυξανόμενος αριθμός φλεβών στο πρόσωπο και κιρσών και ευρυαγγειών στα πόδια είναι πιθανό να κάνουν την εμφάνισή τους.

Ακόμη και κατά τη διάρκεια της τρίτης δεκαετίας της ζωής μας είναι δυνατό ν’ αρχίσουν να εμφανίζονται τα πρώτα σημάδια γήρανσης. Επίσης, τώρα στην αρχή της ενηλικίωσης, σε πολλές περιπτώσεις υπάρχουν κατάλοιπα της εφηβείας, όπως οι ουλές ακμής κι ανεπιθύμητη τριχοφυΐα.

Το υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα που συναντάται στους έφηβους είναι η ακμή. Αν και σχεδόν όλοι οι έφηβοι υποφέρουν από σπυράκια και ήπια ακμή, οι βαρύτερες περιπτώσεις ακμής προκαλούν σημαντικά σωματικά και ψυχικά σημάδια. Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν πολυάριθμες θεραπευτικές επιλογές διαθέσιμες για την αντιμετώπιση των ουλών της ακμής.

Δερματικά προβλήματα εμφανίζονται συχνά κατά τη γέννηση. Συγγενείς δερματικές βλάβες, αιμαγγειώματα και σπίλοι μπορούν να κάνουν την εμφάνισή τους στα νεογνά. « Ιδιαίτερα οι συγγενείς δερματικές βλάβες μπορούν να προκαλέσουν μεγάλη ανησυχία στην οικογένεια που περιμένει ένα τέλειο μωρό », σημειώνει ο δερματολόγος L.F.Eichenfield...
Εκτύπωση Αποστολή Σελίδας