Τετάρτη 08 | 05 | 2024
MyLook.gr >> Δέρμα και Ομορφιά >> Φροντίδα του δέρματος μετά το καλοκαίρι
Φροντίδα του δέρματος μετά το καλοκαίρι


frontida_dermatos1.jpgΤο καλοκαίρι όλοι μας περνάμε πολλές ώρες κάτω από τον ήλιο για να αποκτήσουμε το μαύρισμα που θέλουμε. Εκτός όμως από το μαύρισμα ταυτόχρονα ο ήλιος προκαλεί ζημιές στο δέρμα όπως οι ρυτίδες και οι κηλίδες. Η φωτογήρανση μπορεί να μας κάνει να δείχνουμε πολλά χρόνια πιο γερασμένοι από την πραγματική μας ηλικία αφού οι ακτίνες UV είναι υπεύθυνες για την καταστροφή του κολλαγόνου (ινώδης συνδετικός ιστός που προσδίδει δύναμη και ελαστικότητα στο δέρμα και το διατηρεί νέο) με αποτέλεσμα να δημιουργούνται ρυτίδες και να χαλαρώνει το δέρμα. Επίσης οι ηλιακές ακτίνες καταστρέφουν τα υγιή κύτταρα του δέρματος και αυξάνεται ο αριθμός των ελεύθερων ριζών (υπεύθυνες για την αποδόμηση του υαλουρονικού οξέως του δέρματος).


Τι μπορούμε όμως να κάνουμε για να αντιμετωπίσουμε τη φωτογήρανση;

Dermabrasion: Το dermabrasion προσφέρει πιο γυαλιστερό δέρμα απαλλαγμένο από ουλές και σημάδια και σμιλεύει όλες τις δερματικές ανωμαλίες όπως οι έντονες ρυτίδες, οι ουλές και η ακμή. Επίσης μπορεί να βοηθήσει πολύ στην καταπολέμηση των καφέ κηλίδων και διάφορων βλαβών του δέρματος.
Χημικό πήλινγκ: Το χημικό peeling είναι μια μη επεμβατική μέθοδος προορισμένη να ενισχύσει την ανάπτυξη των κυττάρων και να προσφέρει ένα πιο φρέσκο και νεανικό δέρμα. Η μέθοδος αυτή χρησιμοποιείται και για τη θεραπεία από τα δερματικά μελάσματα και τους προ-καρκινικούς όγκους του δέρματος. Εφαρμόζεται κυρίως στο πρόσωπο αλλά και στο λαιμό, στο στήθος, στα χέρια και στα πόδια.
Φωτοανάπλαση: Η φωτοανάπλαση, πιο γνωστή ως photofacials, βοηθάει στην αφαίρεση επιφανειακών ουλών και σημαδιών του δέρματος καθώς και ρυτίδων εκθέτοντας το δέρμα σε δέσμη φωτός υψηλής ενέργειας. Τα σημάδια γήρατος και τα μαύρα στίγματα αντιμετωπίζονται πολύ αποτελεσματικά με μια σειρά συνεδριών για τον καθαρισμό του δέρματος και την επαναφορά της φρεσκάδας του.  
Προϊόντα με retin-A: Η εφαρμογή τους στο δέρμα, εκτός από την αντιμετώπιση της ακμής, βοηθάει και στον περιορισμό των πόρων του δέρματος, στη μείωση των ρυτίδων και στην εξασθένιση των σημαδιών γήρατος. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας για τα προϊόντα που ταιριάζουν στο δικό σας δέρμα.


Κοιμηθείτε αρκετές ώρες: Ο ύπνος είναι απαραίτητος για ένα υγιές και νεανικό δέρμα. Ακόμα και αν έχει υποστεί ζημία το δέρμα, ο ύπνος βοηθάει στην αφύπνιση των κυττάρων για την ανάπλασή τους και συμβάλλει στην αναδόμηση του κολλαγόνου. Περίπου 7 με 8 ώρες ύπνου την ημέρα είναι αρκετές για να διατηρήσετε τα κύτταρα του δέρματος υγιή και να μειωθούν σταδιακά τα σημάδια φωτογήρανσης.
 

Πηγή: American Academy of Dermatology

 

Εκτύπωση Αποστολή Σελίδας