Πέμπτη 30 | 05 | 2024
MyLook.gr >> Διατροφή και ομορφιά
Οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν πως η κατανάλωση άφθονων φρούτων και τα λαχανικών είναι καλό για την μακροπρόθεσμη υγεία, αλλά δυστυχώς οι περισσότεροι δεν καταναλώνουν πραγματικά την συνιστώμενη ημερήσια δόση. Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε πρόσφατα στο περιοδικό American Journal of Public Health αναφέρει ότι η κατανάλωση περισσότερων φρούτων και λαχανικών μπορεί να αλλάξει τον τόνο του δέρματος και να δώσει μια υγιή λάμψη, και μάλιστα μέσα σε λίγες εβδομάδες.

Η βιταμίνη Α αναγνωρίστηκε το 1911 ως ένα λιποδιαλυτό χημικό συστατικό που βρίσκεται στο λάδι από συκώτι ψαριού, στο ασπράδι των αυγών, στο γάλα, στο συκώτι των ζώων, στο σπανάκι, στο μαϊντανό και σε πολλά άλλα λαχανικά. Μέχρι τα μέσα του 1930 είχαν προσδιορίσει τη σύνθεση του μορίου της βιταμίνης Α και μέχρι το 1947 κατάφεραν να κατασκευάσουν βιταμίνη σε εργαστήριο.

Καθημερινά βομβαρδιζόμαστε από διαφημίσεις που προωθούν τις θρεπτικές ουσίες τροφών. Ποια όμως από αυτά που ακούμε ισχύουν και ποια όχι; Ακολουθεί μια λίστα με τα συστατικά τροφών που έχουν ευεργετικά αποτελέσματα στο δέρμα μας.

Διαβάστε για τα 10 μεγαλύτερα λάθη που κάνουμε όλοι μας όταν αποφασίζουμε να ξεκινήσουμε μια δίαιτα και τι πρέπει να κάνουμε για να τα αποφύγουμε.

Οι γιατροί και οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι το άγχος και η πίεση, ψυχολογική και σωματική, είναι οι παράγοντες που επηρεάζουν την πορεία μιας δίαιτας και είναι οι λόγοι στους οποίους οφείλονται οι επονομαζόμενες δίαιτες «γιο-γιο».

Όλοι μας έχουμε βρεθεί σε κάποια στιγμή στην ανάγκη να χάσουμε ορισμένα κιλά για κάποιον λόγο. Κατά τη διάρκεια της προσπάθειας αυτής συχνά κάνουμε πολλά λάθη τα οποία επιφέρουν τα αντίθετα αποτελέσματα...

Θέλετε να χάσετε βάρος και να το διατηρήσετε; Θα εκπλαγείτε με το πόσο εύκολα μπορεί να γίνει αυτό χωρίς να αλλάξετε τον τρόπο ζωής σας. Πολλοί πιστεύουν ότι για να χάσει κάποιος βάρος και να βελτιωθεί η φυσική του κατάσταση και η εμφάνισή του, χρειάζονται δραματικές αλλαγές στον τρόπο ζωής. Το μυστικό όμως βρίσκεται στη μόνιμη ενσωμάτωση μικρών αλλαγών στην καθημερινότητά μας.
Εκτύπωση Αποστολή Σελίδας