Πέμπτη 30 | 05 | 2024
MyLook.gr >> Πρόσωπο
Καθώς μεγαλώνουμε το δέρμα του προσώπου μας χαλαρώνει, εμφανίζονται ρυτίδες και οι μύες στο λαιμό αδυνατίζουν. Μήπως ήρθε η ώρα να επισκεφθούμε έναν πλαστικό χειρουργό;

Η βλεφαροπλαστική γίνεται για να αφαιρεθεί το συσσωρευμένο λίπος και το περιττό δέρμα που σχηματίζεται στο κάτω μέρος των ματιών με την πάροδο των χρόνων.

Το Thermage είναι μια τεχνολογία δημιουργίας θερμότητας στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος που χρησιμοποιεί ραδιοσυχνότητα για να το επιτύχει. Η θερμότητα προκαλεί τη σύσφιξη των ινών του κολλαγόνου που έχουν χαλαρώσει με το πέρασμα των χρόνων. Επίσης η θερμότητα διεγείρει τους ινοβλάστες για παραγωγή νέου κολλαγόνου, το οποίο κάνει το δέρμα μας πιο πυκνό και λείο, άρα και πιο νεανικό.

Η ωτοπλαστική είναι μια επέμβαση για τη διόρθωση αυτιών που είναι μεγάλα ή υπερβολικά πεταχτά. Με την επέμβαση αυτή αφαιρείται η μορφοποιείται μέρος του χόνδρου του αυτιού κατά τρόπο ώστε το αποτέλεσμα να είναι αισθητικά όμορφο και ταυτόχρονα λειτουργικό

Για πολλούς ανθρώπους μια πεταχτή, ασύμμετρη ή γενικά ανεπιθύμητη μύτη αποτελεί λόγο να νιώθουν άσχημα για τον εαυτό τους και να ντρέπονται στις διαπροσωπικές τους σχέσεις. Μια από τις πιο συχνές αισθητικές επεμβάσεις είναι η ρινοπλαστική που βοηθάει στη διόρθωση του σχήματος της μύτης τόσο για αισθητικούς όσο και για λειτουργικούς λόγους.

Τα ανυψωμένα και εμφανή ζυγωματικά είναι ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του προσώπου που σχετίζονται άμεσα με τη γοητεία. Με τη σύγχρονη ιατρική τα ζυγωματικά μπορούν να πάρουν τον όγκο και το σχήμα που θέλει ο καθένας με τη χρήση ειδικών ενθεμάτων τα οποία μπορούν να επαναφέρουν το σχήμα που είχε κάποιος όταν ήταν νέος ή να δημιουργήσουν το σχήμα που κάποιος επιθυμεί.

Η γενειοπλαστική, όπως ονομάζεται η επέμβαση με ενθέματα που βοηθούν στον καλύτερο σχηματισμό του κάτω μέρους του προσώπου δίνοντας μια συμμετρική και γοητευτική εμφάνιση, γίνεται συνήθως σε συνδυασμό με τη ρινοπλαστική για να γίνουν συμμετρικές οι αναλογίες του προσώπου δίνοντας μια συμμετρική και γοητευτική εμφάνιση.

Η αιτία της απώλειας των τριχών σπάνια οφείλεται σε κάποια ασθένεια. Τις περισσότερες φορές τα αίτια είναι κληρονομικά. Το φαινόμενο ξεκινάει συνήθως κατά την τρίτη δεκαετία της ζωής αλλά υπάρχουν και περιπτώσεις που αρχίζει να εμφανίζεται και κατά την εφηβεία. Υπάρχουν αρκετές θεραπείες και επεμβάσεις που αναλαμβάνουν να επαναφέρουν την φυσική εμφάνιση του τριχωτού μέρους του κεφαλιού. Η πιο διαδεδομένη και αποτελεσματική είναι η εμφύτευση μαλλιών.

Καθώς μεγαλώνουμε, σε ορισμένες περιοχές του σώματός μας συσσωρεύεται λίπος το από οποίο είναι πολύ δύσκολο να απαλλαγούμε με τη γυμναστική ή τη σωστή διατροφή. Μια από αυτές τις περιοχές είναι και ο λαιμός.

Καθώς μεγαλώνουμε, τα αποτελέσματα της βλαβερής ακτινοβολίας του ήλιου και της μόλυνσης του περιβάλλοντος γίνονται ολοένα και πιο εμφανή στο δέρμα μας προκαλώντας ρυτίδες και λεπτές πτυχώσεις (γραμμές). Η ανάπλαση του δέρματος με laser (laser resurfacing) συμβάλλει στη μείωση των γραμμών αυτών όταν αρχίζουν να γίνονται αντιαισθητικές, ειδικά γύρω από το στόμα και τα μάτια. Οι θεραπείες με laser μπορούν επίσης να δώσουν λύσεις σε πολλά δερματικά προβλήματα.
Εκτύπωση Αποστολή Σελίδας