Δευτέρα 15 | 07 | 2024

1234

 
Γειά σας. Με λένε Άννα και είμαι 38 ετών. Η ερώτησή μου είναι η εξής: Υπάρχουν πολλές επιλογές εμφυτευμάτων στην αγορά και έχω ακούσει διάφορες γνώμες για το ποιο είναι το καλύτερο. Πως μπορώ να ξέρω ποιο ταιριάζει σε εμένα;

Τα ενέσιμα εμφυτεύματα χρησιμοποιούνται για το γέμισμα βαθιών ρυτίδων του προσώπου και για την αύξηση του όγκου των χειλιών. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη σας και να συζητήσετε με το γιατρό σας προτού καταλήξετε στην καλύτερη λύση για εσάς.
Υπάρχουν εμφυτεύματα που διαρκούν λιγότερο από 1 χρόνο (βιοδιασπώμενα), 1-2 χρόνια (ημιμόνιμα) και περισσότερο από 2 χρόνια (μόνιμα). Η τελευταία κατηγορία έχει χάσει έδαφος τα τελευταία χρόνια μια και πολύ λίγοι πλέον επιθυμούν ένα μόνιμο, μη αναστρέψιμο αποτέλεσμα.
Το υαλουρονικό οξύ (Juvederm ULTRA με λιδοκαϊνη, RESTYLANE κα) που είναι και το πιο διαδεδομένο υλικό διαρκεί 6-12 μήνες. Η χρήση κολλαγόνου απαιτεί προηγουμένως να κάνετε τεστ αλλεργίας.
Σε κάθε περίπτωση πρέπει να συμβουλευτείτε έναν εξειδικευμένο γιατρό σε αυτού του είδους τη θεραπεία και να βεβαιωθείτε ότι το υλικό που χρησιμοποιεί είναι εγκεκριμένο από τους διεθνείς οργανισμούς υγείας.

Κορίνα Πέτκου
Δερματολόγος


 
Είμαι 42 ετών και έχω ευρυαγγείες στο πρόσωπό μου που φαίνονται όλο και περισσότερο όσο μεγαλώνω. Υπάρχει τρόπος να μη φαίνονται τόσο έντονα;

Οι ευρυαγγείες (κόκκινες και μπλε πολύ λεπτές φλέβες) σχηματίζονται όταν υπάρχουν ασυνήθιστα πολλές ή μεγάλες φλέβες ακριβώς κάτω από την επιδερμίδα. Αυτό προκαλείται λόγω κληρονομικότητας, έκθεσης στις ηλιακές ακτίνες, λόγω υπερβολικού βάρους ή λόγω της εγκυμοσύνης. Η πιο ενδεδειγμένη λύση στο πρόβλημα αυτό είναι το laser.
Η ακτίνα του laser απορροφάται από την αιμογλουβίνη (τα ερυθρά κύτταρα του αίματος που μεταφέρουν οξυγόνο), διασπώντας τα ανεπιθύμητα κύτταρα ενώ τα υγιή κύτταρα μένουν ανέπαφα. Ο αριθμός των συνεδριών που θα χρειαστούν εξαρτάται από την ανάγκη του προσώπου σας και τα πρώτα αποτελέσματα θα είναι ορατά μετά από 10-15 ημέρες.


Κορίνα Πέτκου
Δερματολόγος


 
Κάθε ημέρα στη δουλειά μου λένε ότι έχω κουρασμένη όψη και μαύρους κύκλους. Τι μπορώ να κάνω για να απαλλαγώ από αυτό το πρόβλημα;

Οι μαύροι κύκλοι προέρχονται από διάφορες αιτίες. Όσο μεγαλώνουμε το δέρμα γύρω από τα μάτια γίνεται πιο λεπτό κάνοντας τις φλέβες της περιοχής πιο εμφανείς. Πέρα από την κάλυψη των σημαδιών με concealer το πρόβλημα των μαύρων κύκλων μπορεί να αντιμετωπιστεί ιατρικά με ειδικές κρέμες, με πήλινγκ δέρματος για να γίνει το χρώμα της περιοχής πιο ανοιχτό και φυσικά με εγχύσεις υαλουρονικού οξέως.
Ένας άλλος λόγος δημιουργίας των μαύρων κύκλων είναι η δημιουργία μιας «σκιάς» από υπερβολικό λίπος συσσωρευμένο στο κάτω βλέφαρο. Στην περίπτωση αυτή, η πιο κοινή αντιμετώπιση είναι η βλεφαροπλαστική.

Κορίνα Πέτκου
Δερματολόγος


 
Γειά σας, με λένε Μάριαν και πριν 5 ημέρες έκανα ρινοπλαστικη και διάφραγμα στη μύτη.Το πρόβλημά μου είναι πως φοβάμαι πάρα πολύ, γιατί σήμερα έκανα 2 εμετούς μέσα στο 24ωρο, μιας και η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση που έχω εδώ και χρόνια, μου έφερε το φαγητό στο στόμα και πιέστηκα λίγο παραπάνω κάνοντας εμετό για να ανακουφιστώ. ήθελα να ρωτήσω αν η πίεση η οποία ασκείται εκείνη τη στιγμή ανάμεσα στα μάτια αλλά και στη μύτη γενικότερα, μπορεί να μου έχει προξενήσει σοβαρή ζημιά στην μύτη ή ακόμα και κάταγμα (αφού ακόμα τα κόκκαλα δεν έχουν δέσει) Ευχαριστώ πολύ.

Αυτό που ρωτάτε είναι κάτι πολύ ιδιαίτερο και σαφώς και δεν μπορεί να γίνει οποιαδήποτε διάγνωση από απόσταση. Το μόνο που μπορώ να σας πω είναι ότι λογικά δε θα πρέπει να υπάρχει πρόβλημα μετά τις πρώτες 5 ημέρες. Ανάλογα βέβαια με τη σφοδρότητα του συμβάντος αυτό μπορεί να μην ισχύει απόλυτα και να χρειάζεται μια περαιτέρω ιατρική παρακολούθηση.

Μιχελάκης Δημήτριος
Πλαστικός Χειρουργός


 
Είμαι 49 ετών και τα μάτια μου είναι πρησμένα από κάτω (αυτό που λέμε σακούλες). Αυτό μου συμβαίνει από την ηλικία των 20 χρονών. Απλά τώρα είναι πιο έντονο το πρόβλημα. Πιθανόν να οφείλεται σε κληρονομικότητα μια και το ίδιο παρουσιάζει και ο αδελφός μου. Θα ήθελα να ξέρω αν υπάρχει τρόπος αντιμετώπισης του προβλήματος αυτού. Αναμένοντας την απάντησή σας, σας ευχαριστώ προκαταβολικά.

Η καλύτερη λύση για το πρόβλημα αυτό είναι η χειρουργική επέμβαση στα κάτω βλέφαρα (κάτω βλεφαροπλαστική). Με τον τρόπο αυτό αφαιρείται η περίσσια του δέρματος των κάτω βλεφάρων καθώς και το εσωτερικό λίπος που εμφανίζεται ως σακκούλες και πρήξιμο. Η επέμβαση μπορεί να συνδυαστεί με άνω βλεφαροπλαστική αν κριθεί απαραίτητη για καλύτερα αισθητικά αποτελέσματα. Ελπίζω να σε καλύπτει η απάντηση αυτή.

Πηνελόπη Παπαδοπούλου
Πλαστικός Χειρουργός


 
Γεια σας. Με λένε Δημήτρη, είμαι 30 ετών και θέλω να 'ξεφορτωθώ' το πόδι της χήνας που αρχίζει να εμφανίζεται όταν γελάω. Ποιά είναι η καλύτερη λύση και πόσο περίπου θα μου στοιχίσει?

Η θεραπεία με botox είναι η καλύτερη λύση για την αντιμετώπιση αυτών των ρυτίδων. Η θεραπεία γίνεται στο χώρο του ιατρείου σε μια επίσκεψη και το κόστος είναι ανάλογο με την ποσότητα του υλικού που θα χρησιμοποιηθεί.Πηνελόπη Παπαδοπούλου
Πλαστικός Χειρουργός


 
Θα ήθελα να μου πείτε μερικά πράγματα για τη θεραπεία των ουλών και αν κοστίζει ακριβά. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Για να προσδιορίσουμε τη θεραπεία των ουλών αν θα είναι συντηρητική χειρουργική ή με laser πρέπει να γίνει κλινική εξέταση για να διαπιστωθεί η θέση, το είδος και το μέγεθος των βλαβών. Θα χαρώ να σας δω από κοντά και να το συζητήσουμε.

Πηνελόπη Παπαδοπούλου
Πλαστικός Χειρουργός


 
Γεια σας! Έχω πολύ βαθιές ουλές στο πρόσωπο και κυρίως κάτω από το στόμα από ακμή. Μου πρότειναν τη μέθοδο demrabrasion. Ήθελα να σας ρωτήσω αν έχει αποτέλεσμα. Επίσης μου πρότειναν και να χρησιμοποιήσω υαλουρονικό οξύ για να λύσω το πρόβλημα. Παρακαλώ πολύ απαντήστε μου ποια είναι η καλύτερη λύση για εμένα και προτείνετέ μου κάποιους γιατρούς. Ευχαριστώ πολύ

Η μέθοδος αντιμετώπισης των ουλών με dermabrasion είναι αρκετά παλία "επεμβατική" μέθοδος που χρειάζεται αρκετό χρόνο αποθεραπείας και χωρίς σίγουρα αποτελέσματα. το γέμισμα των ουλώνμε υαλουρονικό οξύ θα σας βοηθήσει αρκετά. Υπάρχει και η λύσης αντιμετώπισης των ουλών με laser (fractional laser) που θα σας πρότεινα ως την καλύτερη λύση. Βέβαια η τελική απόφαση για τη θεραπεία θα παρθεί αφού πρώτα δούμε το ακριβές πρόβλημα από κοντά και εκτιμήσουμε ακριβώς το μέγεθος του προβλήματος.

Πηνελόπη Παπαδοπούλου
Πλαστικός Χειρουργός


 
Καλησπέρα σας, είμαι 30 χρονών και από το φετινό καλοκαίρι, παρατήρησα στο πρόσωπό μου καφέ κηλίδες σε μεγάλη επιφάνεια. Χρησιμοποίησα ένα σωρό κρέμες λευκαντικές! Πήγα σε πολλούς γιατρούς (στη Θεσσαλονίκη όπου μένω) και δεν είδα αποτέλεσμα. Οι περισσότεροι λένε ότι το μέλασμα δε φεύγει με κάποια θεραπεία. Αποχρωματίζεται η περιοχή με κάποια μίγματα κρεμών αλλά όχι για μόνιμα αποτελέσματα, διότι κάθε καλοκαίρι θα επιδεινώνεται η κατάσταση... Το λέιζερ μου είπαν δεν συνίσταται σαν θεραπεία, γιατί δεν ξέρουν πως θα αντιδράσει το μέλασμα.... τι να κάνω??? Βαρέθηκα να βάζω makeup! υπάρχει κάτι που δεν δοκίμασα? (έχω χρησιμοποιήσει λευκαντικές κρέμες, μίγματα με υδροκίνητη, χημικά peeling). Ο γιατρός βεβαία λέει ότι δεν φαίνεται τόσο πολύ, έχει αποχρωματιστεί αρκετά η περιοχή, αλλά μετά το ερχόμενο καλοκαίρι? Πάλι τα ιδία? Σας παρακαλώ πολύ , ας μου απαντήσει ένας ειδικός! Μια βοήθεια παρακαλώ!

Πραγματικά το laser δεν ενδείκνυται για το μέλασμα εάν και εφόσον είναι σωστή αυτή η διάγνωση. Πρότασή μου είναι ο συνδυασμός θεραπειών με easy peeling καθώς και εφαρμογή λευκαντικών κρεμών με όρους με βιταμίνη c. Επίσης εντατική προστασία από τον ήλιο με τοπικές κρέμες.

Κορίνα Πέτκου
Δερματολόγος


 
Γεια σας, με λένε Αργυρώ και είμαι 35 χρονών. Έχω στο μεσόφρυο δύο βαθιές ρυτίδες εδώ και 8 χρόνια και λεπτές ρυτίδες γύρω από τα μάτια. Επίσης έχω μια μικρή χαλάρωση στο πρόσωπο και όταν γελάω σχηματίζονται ρυτίδες δίπλα από το στόμα. Θέλω να αποκτήσει το πρόσωπό μου πιο νεανική και πιο σφριγηλή όψη. Έχω διαβάσει για το botox, το υαλουρονικό οξύ, τις μεσοθεραπείες κλπ αλλά δε γνωρίζω ποια θεραπεία είναι κατάλληλη για εμένα. Παρακαλώ θα ήθελα την επιστημονική σας άποψη. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Αγαπητή Αργυρώ στη δική σου περίπτωση θα πρότεινα έναν συνδυασμό botox, υαλουρονικό και μεσοθεραπείας. Πάρα πολύ καλά αποτελέσματα για τη σύσφιξη και ανόρθωση προσφέρει και το laser.

Κορίνα Πέτκου
Δερματολόγος

1234
Εκτύπωση Αποστολή Σελίδας

Συμπληρώστε τα παρακάτω πεδία και αναζητήστε την απάντηση που θα δοθεί από έναν εξειδικευμένο ιατρό - συνεργάτη του mylook.gr στην ενότητα που ανήκει η ερώτησή σας. Οι απαντήσεις δημοσιεύονται λίγες ημέρες μετά την υποβολή της ερώτησης με την προϋπόθεση οι τελευταίες να είναι σχετικές με το περιεχόμενο του mylook.gr και να μην έχει τεθεί παρόμοια ερώτηση στο παρελθόν από έναν άλλο φίλο του mylook.gr.

Σημείωση: Μη συμπληρώνετε με ΚΕΦΑΛΑΙΑ ή με greeklish διότι το σύστημα κόβει τα μηνύματα.

 

Ερώτηση στο γιατρό
Ονοματεπώνυμο
E-mail
Συμπληρώστε τα γράμματα που βλέπετε στην εικόνα.