Τρίτη 19 | 03 | 2024
MyLook.gr >> Νέες Τεχνικές >> Liquid ή Injectable Facelift
Liquid ή Injectable Facelift
29/6/2009


injectable_facelift1.jpgΕίτε διαλέγει κάποιος τις επεμβατικές είτε τις μη επεμβατικές μεθόδους, το υγρό lifting έρχεται να δώσει άμεση λύση ανανέωσης με διάρκεια ενός έως και δύο έτη αλλά το σημαντικότερο δίχως αποθεραπεία. Με αυτό μπορούμε να κρύψουμε αρκετά χρόνια, αμβλύνοντας τις ρυτίδες και αποκαθιστώντας τους όγκους του προσώπου.

Τι ακριβώς είναι;

Πρόκειται για συνδυασμό του botox και διάφορων άλλων ενέσιμων εμφυτευμάτων (fillers). Με το botox αμβλύνουμε ή και εξαφανίζουμε τις ρυτίδες έκφρασης (μεσόφρυο, μέτωπο, μάτια) αλλά επίσης μπορούμε να βελτιώσουμε σημαντικά το περίγραμμα του προσώπου (Nefertiti lift). Με τα fillers γεμίζουμε τους όγκους του προσώπου, δηλαδή ζυγωματικά, ρινοπαρειακές αύλακες, την tear trough deformity, δηλαδή την αύλακα που σχηματίζεται λίγο πιο κάτω από την έσω γωνία του ματιού εκεί που κατά κάποιον τρόπο συλλέγονται τα δάκρυα. Συνήθως χρησιμοποιούμε το υαλουρονικό με διάρκεια αποτελεσμάτων από ένα έτος και πάνω ανάλογα με κάθε περίπτωση.

Η όλη διαδικασία πονάει;

Ελάχιστα έως καθόλου. Η τοποθέτηση μικρής ποσότητας αναισθητικής κρέμας στο πρόσωπο 20 λεπτά πριν την έγχυση, καθώς και  η χρήση  νέας τεχνολογίας υαλουρονικού που περιέχει και αναισθητικό κάνει την όλη διαδικασία ανώδυνη.

Εκτός από υαλουρονικό τι άλλο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε;

Σε γενικές γραμμές αποφεύγουμε τα μόνιμα υλικά διότι δε γνωρίζουμε πως θα συμπεριφερθούν με την πάροδο του χρόνου και επιπλέον υπόκεινται στο νόμο της βαρύτητας οπότε και ενδέχεται να «μετακομίσουν» σε άλλες περιοχές. Εξαίρεση αποτελεί το αυτόλογο λίπος, δηλαδή το δικό μας λίπος που το έχουμε αφαιρέσει με τη μέθοδο της λιποαναρρόφησης από κάποιο σημείο του σώματός μας που έχει περίσσεια.
Εγχύοντας λίπος έχουμε διπλό όφελος γνωρίζοντας ότι το λίπος είναι ο λιγότερο εξελιγμένος ιστός στο ανθρώπινο σώμα και γι’ αυτό περιέχει σε μεγάλο ποσοστό μεσεγχυματικά κύτταρα τα οποία έχουν την ιδιότητα  να μετατρέπονται σε κύτταρα του ιστού που τα εγχύουμε. Έτσι, προσαρμόζονται ευκολότερα στις ανάγκες της επιδερμίδας του προσώπου παράγοντας κολλαγόνο και ελαστίνη με αποτέλεσμα τη σύσφιγξη.

Χρειάζονται κάποιες προφυλάξεις;

Καλό θα ήταν να αποφύγουμε την ασπιρίνη λίγες μέρες πριν, διότι ενδέχεται να κάνουμε κάποιες εκχυμώσεις (μελανιές). Για το αμέσως επόμενο διάστημα συνιστάται η αποφυγή έκθεσης σε πολύ υψηλές ή χαμηλές θερμοκρασίες και αυτό για να αφήσουμε το προϊόν να σταθεροποιηθεί σε ιδανικό περιβάλλον.

Σε ποιούς απευθύνεται;

Απευθύνεται λίγο πολύ σε όλους. Ακόμα και αυτοί που έχουν επωφεληθεί κάποιας επεμβατικής μεθόδου στο πρόσωπο όπως βλεφαροπλαστική ή και το κλασσικό face lift, πολλές φορές χρειάζονται ένα botox ή ένα filler για αποκατάσταση του όγκου και το αποτέλεσμα γίνεται ακόμα πιο ελκυστικό. Αλλά και εκείνοι που δεν θέλουν να υποβληθούν στην ταλαιπωρία της αποθεραπείας μετά από ένα χειρουργείο,  το υγρό lift έρχεται να δώσει μια εντυπωσιακή και άμεση λύση στην ανανέωση του προσώπου.

Δηλαδή πόσα χρόνια μπορεί κανείς να κερδίσει;

Με τον κατάλληλο σχεδιασμό από τον πλαστικό χειρουργό αλλά και γνωρίζοντας καλά τις ανάγκες του κάθε προσώπου πολλές φορές μπορούμε να κερδίσουμε 5 έως και 7 χρόνια.

Και η διάρκεια αυτών;

Ανάλογα πάντα με το πρόσωπο. Από ένα έως και πάνω από 2 έτη. Πρόκειται για απλή διαδικασία δίχως αποθεραπεία και που τα αποτελέσματά της βελτιώνουν αισθητά το πρόσωπο αποκαθιστώντας τους όγκους και την ελαστικότητά του.


Χριστίνα Τάκη
Πλαστικός Χειρουργός
Εκτύπωση Αποστολή Σελίδας