Τρίτη 19 | 03 | 2024
MyLook.gr >> Νέες Τεχνικές >> Θεραπεία τριχόπτωσης με botox
Θεραπεία τριχόπτωσης με botox
10/2/2009


botox_hair.jpgΤο botox έχει χρησιμοποιηθεί για πολλές θεραπείες. Από μέθοδο αντιγήρανσης και αντιμετώπιση των ρυτίδων μέχρι και την αντιμετώπιση ημικρανιών. Αλλά η τριχόπτωση; Μια πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι το botox όταν ενίεται σε συνδυασμό με ένα κοκτέιλ βιταμινών 2-3 φορές το χρόνο μπορεί να κάνει την τριχόπτωση μια ανάμνηση.


Πρωτογενή ευρήματα έδειξαν ότι οι ενέσεις με botox στο δέρμα του κρανίου μπορούν να καθυστερήσουν αποτελεσματικά την τριχόπτωση και να εμποδίσει ακόμα και το σχηματισμό φαλάκρας. Ο Dr. Simon Ourian που είναι ο ιατρικός διευθυντής του κέντρου Epione (ένα διεθνώς αναγνωρισμένο κέντρο αισθητικής δερματολογίας στο Beverly Hills) δοκίμασε και τελειοποίησε τη θεραπεία σε χρονική περίοδο 3 ετών με εθελοντές ασθενείς. Ο Dr. Ourian είναι πεπεισμένος για την αποτελεσματικότητα της μεθόδου και την προσφέρει πλέον για υπηρεσία στους ασθενείς του.


Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι η φαλάκρα δεν αποτελεί μια ιατρική διαταραχή. Είναι μια κατάσταση κατά την οποία οι θύλακες των τριχών κάτω από το δέρμα του κρανίου συρρικνώνονται στο βαθμό που δεν μπορούν πλέον να παράγουν νέους θύλακες για να αντικαταστήσουν τους κατεστραμμένους. Εφόσον κάθε θύλακας ανανεώνεται κάθε 2-6 χρόνια, η φαλάκρα είναι μια αργή αλλά συνεχής φυσιολογική διαδικασία που οδηγεί σε τμήματα του κεφαλιού χωρίς τρίχες. 

Ο Dr. Ourian σημειώνει ότι η συμμετοχή σε μια αποτελεσματική θεραπεία κατά της τριχόπτωσης αποτελεί μια προσωπική επιλογή που περιλαμβάνει πολλούς παράγοντες όπως το κόστος και τα πιθανά οφέλη. Ο υποψήφιος ασθενής που αναζητά τρόπους για να αντιμετωπίσει την τριχόπτωση έχει σήμερα περισσότερες επιλογές από ποτέ. Η ιατρική προσφέρει σήμερα 2 διαφορετικούς τρόπους αντιμετώπισής της. Ο ένας είναι η φαρμακευτική αντιμετώπιση που περιλαμβάνει συνήθως τις ουσίες minoxidil (καθυστέρηση την απώλειας τριχών και την αντικατάσταση κάποιων κατεστραμμένων) ή finasteride (καθυστέρηση της τριχόπτωσης) και είναι αρκετά δαπανηρός. Η χειρουργική αντιμετώπιση που είναι η εμφύτευση μαλλιών αποτελεί την άλλη γνωστή λύση αλλά έχει αρκετά μεγάλο κόστος.


Ο Dr. Ourian ανακάλυψε τις ευεργετικές ιδιότητες του botox ενάντια στην τριχόπτωση κατά τη θεραπεία της ίδιας της μητέρας του με botox ενάντια στις ημικρανίες που αντιμετώπιζε λόγω της χημειοθεραπείας που υποβαλλόταν. Μετά τις εγχύσεις παρατήρησε στη μητέρα του ότι όχι μόνο εξαλείφθηκε το πρόβλημα των πονοκεφάλων αλλά ταυτόχρονα και οι τριχοφόροι θύλακες, που είχαν καταστραφεί από τη χημειοθεραπεία, άρχισαν πάλι να αναπτύσσονται στις περιοχές γύρω από τα σημεία έγχυσης με botox. «Φυσικά εξεπλάγην ευχάριστα από τα αποτελέσματα», σημειώνει το Dr. Ourian, «και αποφάσισα να μοιραστώ την ανακάλυψη αυτή με μερικούς από τους τακτικούς μου ασθενείς. Εφόσον η τριχόπτωση αποτελεί ένα πρόβλημα που απασχολεί πολλούς, οι εθελοντές ήταν πολλοί. Τα αποτελέσματα για τους περισσότερους ήταν εντυπωσιακά αφού από την πρώτη συνεδρία παρατήρησαν θεαματική πρόοδο». Κλείνοντας ο Dr. Ourian σημειώνει: «Ο συνδυασμός του botox και των βιταμινών στους ασθενείς μου είναι πολύ ασφαλής και αποδείχθηκε πιο αποτελεσματικός από οτιδήποτε είχα δει προηγουμένως». 


Πιθανές παρενέργειες της μεθόδου αυτής είναι οι συνήθεις παρενέργειες που μπορεί να προκληθούν με τη γνωστή θεραπεία με botox (λίγος πόνος, παροδικές εκχυμώσεις κα). Στην προσπάθειά του να βελτιώσει ακόμα περισσότερο τα αποτελέσματα της θεραπείας ο Dr. Ourian προσθέτει ένα κοκτέιλ βιταμινών μαζί με το botox. Οι εγχύσεις βελτίωσαν την κατάσταση των ιστών γύρω από τους θύλακες των τριχών μειώνοντας την ένταση του δέρματος και βελτιώνοντας τη ροή του αίματος.


Σημείωση: Το παραπάνω άρθρο αποτελεί αντικείμενο δημοσιογραφικής έρευνας και σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί προτροπή για την πραγματοποίηση της θεραπείας που περιγράφεται. Πρωτού προχωρήσετε σε οποιαδήποτε σχετική θεραπεία συμβουλευτείτε τον εξειδικευμένο γιατρό σας.


Πηγές: (prweb, epione.com)

Εκτύπωση Αποστολή Σελίδας
Σχετικές Θεραπείες
 
Ρωτήστε περισσότερα...