Τρίτη 19 | 03 | 2024
MyLook.gr >> Νέες Τεχνικές >> Θεραπεία Ουλών με laser
Θεραπεία Ουλών με laser
6/5/2011


scars_inside.jpgΠολλοί ασθενείς μου έκαναν παράπονα στο παρελθόν για την ύπαρξη «ενοχλητικών» ουλών τις οποίες αναγκάζονταν να κρύβουν με makeup καταφεύγοντας έτσι σε μια πρόχειρη και παροδική λύση. Αναζητώντας λοιπόν τον καλύτερο επιστημονικό τρόπο για να αντιμετωπίσω αυτό το ζήτημα που απασχολούσε τόσο πολύ κόσμο, κατέληξα στη λύση του fractional laser.

Η θεραπεία με fractional laser για τις ουλές είναι μια πιο άνετη εναλλακτική λύση από τη χειρουργική επέμβαση για τα σημάδια ακμής και τις χειρουργικές ουλές με εξαιρετικά αποτελέσματα σε όλους τους τύπους επιδερμίδας, συμπεριλαμβανομένης της πολύ ανοιχτόχρωμης και πολύ σκουρόχρωμης επιδερμίδας.

Οι παλμοί φωτός του fractional laser διασπούν τον ιστό των ουλών, ενεργοποιώντας τη δημιουργία νέου ιστού στο ίδιο σημείο. Πρόκειται για μια γρήγορη και απλή διαδικασία με μικρό έως και καθόλου χρόνο αποθεραπείας και ελάχιστη ταλαιπωρία.


Η θεραπεία laser για τις ουλές ενδείκνυται για χειρουργικές ουλές και σημάδια ακμής σε οποιαδήποτε περιοχή του σώματος, συμπεριλαμβανομένου του προσώπου. Μπορεί να εφαρμοστεί σε κάθε τύπο επιδερμίδας, συμπεριλαμβανομένης της πολύ ανοιχτόχρωμης και πολύ σκουρόχρωμης επιδερμίδας.


Η λειτουργία του ιατρικού laser συνίσταται στη χρήση «κλασματικών» παλμών φωτός laser για να διασπάσει τον ιστό των ουλών και να ενεργοποιήσει τη δημιουργία νέου υγιούς ιστού, με ανοιχτό χρώμα και πιο ομαλή υφή. Η διαδικασία διαρκεί συνήθως μέχρι 30 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθος της περιοχής θεραπείας. Σε σπάνιες περιπτώσεις μπορεί να φτάσει τη 1 ώρα. Η όλη διαδικασία δεν είναι επίπονη και υπάρχει η αίσθηση μιας μικρής ενόχλησης μόνο. Τα αποτελέσματα ολοκληρώνονται σε 3 με 5 συνεδρίες. Μια προσωρινή ερυθρότητα και οίδημα στην περιοχή θεραπείας μπορεί να εμφανιστούν μετά τη θεραπεία αλλά η διάρκειά τους είναι το πολύ 2-3 ημέρες.

Πολλοί με έχουν ρωτήσει γιατί να προτιμήσουν το laser για να αφαιρέσουν τις ουλές τους και όχι τη χειρουργική τους αφαίρεση. Οι λόγοι είναι πολλοί και σημαντικοί. Με το laser:

• Έχουμε ελάχιστο έως καθόλου χρόνο αποθεραπείας. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι μπορείτε να επιστρέψετε αμέσως στις καθημερινές σας δραστηριότητες χωρίς κανένα πρόβλημα.

• Η εξάλειψη των ουλών με laser αποτελεί μια πολύ απλή διαδικασία χωρίς να υπάρχει λόγος να υποβάλετε τον εαυτό σας σε ταλαιπωρίες που ακολουθούν μια χειρουργική πράξη

• Η θεραπεία είναι γρήγορη (λιγότερο από μια ώρα) και είναι μη-επεμβατική

• Ως γιατρός μπορώ να βεβαιώσω ότι τα αισθητικά αποτελέσματα είναι άριστα


Βασίλης Καραμαλάκης
Δερματολόγος
Εκτύπωση Αποστολή Σελίδας
Που μπορώ να απευθυνθώ;
 
Σχετικές Θεραπείες
 
Ρωτήστε περισσότερα...