Πέμπτη 28 | 03 | 2024
MyLook.gr >> Lifestyle >> Άντρας και Εμφάνιση
Άντρας και Εμφάνιση


Andras_kai_emfanisi_sti_sigxroni_koinonia.jpg«Στον εργασιακό στίβο σήμερα, ο άντρας «φοράει» το βιογραφικό του στο πρόσωπό του. Δεν αρκεί να έχεις τα προσόντα για μια δουλειά. Πρέπει να φαίνονται κιόλας»

Τα τελευταία χρόνια η φροντίδα της ανδρικής εμφάνισης έχει «απενοχοποιηθεί» και οι άντρες έχουν συνειδητοποιήσει ότι μπορούν αλλά και δικαιούνται να ωφεληθούν από την πρόοδο και τις λύσεις που μπορεί να τους προσφέρει η αισθητική ιατρική για τη βελτίωση της εμφάνισής τους. Και γιατί όχι; Ένας άντρας έχει τις ίδιες πιθανότητες με μια γυναίκα να γεννηθεί με μια μεγαλύτερη από το φυσιολογικό μύτη ή με μικρό σαγόνι. Και οι σακούλες στα μάτια, οι βαθιές ρυτίδες και ο χαλαρωμένος λαιμός είναι το ίδιο αντιαισθητικά χαρακτηριστικά για έναν άντρα όσο και για μια γυναίκα. Η μεγάλη διαφορά στους λόγους που ένας άντρας θα ζητούσε τη βοήθεια της αισθητικής ιατρικής σε σχέση με τη γυναίκα βρίσκεται στα κίνητρα που έχει ένας άντρας για να διορθώσει ό,τι τον ενοχλεί στην εμφάνισή του. Συνήθως έχει να κάνει με ένα βασικό λόγο: την επαγγελματική άνοδο και καταξίωση. Οι περισσότεροι άντρες έχουν πλέον συνειδητοποιήσει ότι η εμφάνιση διαδραματίζει ένα σημαντικό ρόλο στην πορεία της επαγγελματικής τους καριέρας.    

Ταλαιπωρημένα και κουρασμένα στελέχη εταιριών που φαίνονται στους γύρω τους γερασμένα – σωματικά και ψυχολογικά – συχνά πέφτουν πλέον θύματα της εμφάνισής τους και παραγκωνίζονται από συναδέλφους τους, νεότερους σε εμφάνιση που εμπνέουν εμπιστοσύνη στους εργοδότες και δείχνουν πιο ικανοί να ανταποκριθούν στις αυξανόμενες απαιτήσεις τις εργασίας σήμερα.

Φυσικά το ίδιο ισχύει και για όλους τους άντρες που το επάγγελμά τους απαιτεί την έκθεσή τους στον πελάτη, φαινόμενο πολύ συχνό για τους περισσότερους ελεύθερους επαγγελματίες. Ακόμα και στο κλείσιμο μιας επαγγελματικής συμφωνίας η προσεγμένη εμφάνιση διαδραματίζει πολύ σημαντικό ρόλο και προδιαθέτει θετικά τον πελάτη. Και αυτό επιβεβαιώνεται από τα αποτελέσματα μιας πρόσφατης έρευνας που πραγματοποιήθηκε ανάμεσα σε περισσότερους από 3.000 εργαζόμενους άντρες και έδειξε ότι:

Το 84% των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι η εξωτερική εμφάνιση διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην επαγγελματική ανέλιξη και επιτυχία.
Το 42% πιστεύουν ότι η διόρθωση ενός τουλάχιστον χαρακτηριστικού τους στην εξωτερική τους εμφάνιση θα τους βοηθούσε στην καριέρα τους.
Το 32% συμφωνούν ότι αν είχαν πιο νεανική εμφάνιση θα είχαν πιο θετική αντιμετώπιση στο εργασιακό τους περιβάλλον.
Το 22% συμφωνούν με την άποψη ότι «Συχνά χρησιμοποιώ την εμφάνισή μου για να καταφέρω ευκολότερα να επιτύχω επαγγελματικούς στόχους»
Το μήνυμα είναι πλέον ξεκάθαρο. Η εμφάνιση ενός άντρα μπορεί να έχει σημαντικό αντίκτυπο στη δουλειά και στην καριέρα του. Και αυτός είναι ο κυρίαρχος λόγος που έχουν αυξηθεί πολύ οι αισθητικές επεμβάσεις των αντρών τα τελευταία χρόνια.

Φυσικά για πολλούς άντρες τα κίνητρα μιας αισθητικής διόρθωσης ταυτίζονται με τα αντίστοιχα του άλλου φύλου. Δηλαδή η επιθυμία τους να βελτιώσουν την  εξωτερική τους εμφάνιση για να γίνουν πιο γοητευτικοί, να τονώσουν την αυτοπεποίθησή τους και να γίνουν πιο ελκυστικοί και επιθυμητοί.

Στις υπηρεσίες που προσφέρει η αισθητική ιατρική θα ήταν παράλειψη να μην αναφερθούμε στις επανορθωτικές επεμβάσεις που γίνονται για να διορθωθούν φυσικές και σωματικές δυσμορφίες του προσώπου και του σώματος που έχουν προκληθεί από ατέλειες κατά τη γέννηση, από ανωμαλίες κατά την ανάπτυξη του ατόμου, από τραυματισμό, από μόλυνση η από κάποια αρρώστια. Συνήθως βελτιώνουν τις λειτουργίες του ασθενούς αλλά συχνά γίνονται και για να επανακτήσει ο ασθενής μια φυσιολογική εμφάνιση.

Σε κάθε περίπτωση η διόρθωση των ατελειών στην ανδρική εμφάνιση μπορεί να εξυπηρετήσει πολλούς σκοπούς ταυτόχρονα. Αλλά το σημαντικότερο είναι ότι οπλίζει τον άντρα με αυτοπεποίθηση και τον κάνει πιο δυνατό να ανταποκριθεί σε όλους τους ρόλους που η σύγχρονη κοινωνία του επιβάλλει.

Δείτε αναλυτικά τις θεραπείες που σας ενδιαφέρουν και ενημερωθείτε επαρκώς προτού αποφασίσετε να ζητήσετε τη βοήθεια του γιατρού σας. Επίσης παρακολουθήστε τα τελευταία νέα για να διαβάσετε κάτι που πιθανά θα σας ενδιέφερε και μη διστάσετε να μας στείλετε e-mail για οτιδήποτε σας απασχολεί και πιθανόν να μπορούσαμε να σας βοηθήσουμε!

Εκτύπωση Αποστολή Σελίδας