Παρασκευή 29 | 03 | 2024
MyLook.gr >> Lifestyle >> Νέες μαμάδες και αισθητική ιατρική
Νέες μαμάδες και αισθητική ιατρική


nees_mamades.jpgΗ εγκυμοσύνη και η γέννηση ενός παιδιού είναι η σημαντικότερη στιγμή στη ζωή της γυναίκας. Όμως πέρα από τα ανεπανάληπτα συναισθήματα που προσφέρουν οι 9 αυτοί μήνες, δυστυχώς αφήνουν και κάποια "σημάδια" στο σώμα μας τα οποία δεν είναι και τόσο ευπρόσδεκτα. Μετά από μια εγκυμοσύνη πολλές γυναίκες περνούν ώρες στο γυμναστήριο προσπαθώντας να επαναφέρουν το σώμα τους στην προ της εγκυμοσύνης κατάστασή του. Ταυτόχρονα όμως, όλο και περισσότερες γυναίκες ζητούν τη βοήθεια της αισθητικής χειρουργικής για να επαναφέρουν το σώμα τους όπως ήταν πριν την εγκυμοσύνη.
 
Η Άννα Μ., 33 ετών, απολαμβάνει τη γέννηση της δεύτερης κόρης της αλλά παράλληλα επιθυμεί να ξαναποκτήσει το σώμα που είχε πριν γεννήσει: «Μετά τη γέννηση του δεύτερου παιδιού μου το σώμα μου έχει αλλάξει πολύ» παραδέχεται η Άννα. «Παρά τη συνεχή δίαιτα, δεν μπορώ να απαλλαγώ από την κοιλιά μου και το στήθος μου έχει κρεμάσει».
 
Και η προβολή νέων διάσημων μαμάδων των οποίων το σώμα επανέρχεται στην προηγούμενη κατάστασή του αμέσως μετά τη γέννα, προκαλεί ακόμα περισσότερο άγχος στις νέες μαμάδες που εργάζονται μέχρι το απόγευμα μην έχοντας χρόνο στη διάθεσή τους για να ασχοληθούν με το σώμα τους.
 
«Πριν από μερικά χρόνια ο συνδυασμός επεμβάσεων δεν ήταν και τόσο συνηθισμένος» λέει ο Dr.Stevens. «Αλλά σήμερα μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα με την εξέλιξη των τεχνικών. Παρατηρείται ελάχιστη απώλεια αίματος και έχει αποδειχθεί ότι ο συνδυασμός επεμβάσεων είναι τόσο απλός και ασφαλής όσο και μια κοιλιοπλαστική».
 
Η γέννηση ενός παιδιού ήταν και θα είναι πάντα το πιο σημαντικό γεγονός αλλά σήμερα η μητρότητα δεν είναι ανάγκη να εμποδίζει τη σύγχρονη γυναίκα από το να νιώθει όμορφη και να έχει αυτοπεποίθηση. Σήμερα με την αισθητική πλαστική χειρουργική ο πλαστικός χειρουργός μπορεί να επαναφέρει τις αναλογίες του σώματος της γυναίκας όπως αυτό ήταν πριν την εγκυμοσύνη. Η διαδικασία αυτή συνήθως συνδυάζει την κοιλιοπλαστική με την ανόρθωση στήθους και την αυξητική στήθους. Ταυτόχρονα πολλές σύγχρονες μητέρες θέλουν να διορθώσουν και άλλα σημεία της εμφάνισής τους και προχωρούν στη θεραπεία με ΒΟΤΟΧ, στο laser για ευρυαγγείες, στη βλεφαροπλαστική και στη μεσοθεραπεία.
 
Γιατί όμως αυτή η τάση ολοένα και αυξάνεται;

Οι περισσότεροι αποδίδουν το γεγονός στην αύξηση του μέσου όρου ηλικίας τεκνοποίησης για τις γυναίκες καθώς και στο σύγχρονο τρόπο ζωής αφού η γυναίκα κυνηγώντας μια επαγγελματική καριέρα και παράλληλα έχοντας και τις δουλειές στο σπίτι δεν μπορεί πλέον να διαθέσει χρόνο καθημερινά για να φροντίσει όπως πρέπει το σώμα της.

Έτσι λοιπόν, το περίσσιο δέρμα στην περιοχή της κοιλιάς μετά από τις εγκυμοσύνες ή το πεσμένο στήθος μετά από τους θηλασμούς αποτελούν αρκετά ισχυρά κίνητρα για αρκετές γυναίκες ώστε να αποφασίσουν να ζητήσουν τη βοήθεια της πλαστικής χειρουργικής σήμερα.

 Από την άλλη μεριά, πολλές γυναίκες νιώθουν περήφανες για την αλλαγή του σώματός τους μια και αυτό υποδηλώνει τη μητρότητα. Κάθε καμπύλη που πριν δεν υπήρχε υπενθυμίζει την αγάπη και τη στοργή που νιώθει για τα παιδιά της.
 
Στις περιπτώσεις αυτές δεν υπάρχει κανόνας. Το βέβαιο είναι ότι η σύγχρονη γυναίκα μπορεί να επιλέξει η ίδια την εμφάνισή της και να νιώθει κάθε στιγμή όμορφη ακόμη και μετά το μεγαλύτερο θαύμα της φύσης, τη γέννηση μιας νέας ζωής.

Πηγή: ASAPS

Εκτύπωση Αποστολή Σελίδας