Τρίτη 19 | 03 | 2024
MyLook.gr >> Έξυπνες Λύσεις >> Κι αν δε θέλω να κάνω λιποαναρρόφηση;
Κι αν δε θέλω να κάνω λιποαναρρόφηση;


ektos_lipo.jpgΠολλοί δε νιώθουν πολύ άνετα με την ιδέα μιας επέμβασης για να απαλλαγούν από το περιττό λίπος που έχει συσσωρευτεί σε διάφορα σημεία του σώματός τους. Έτσι, αν και τους αρέσουν πολύ τα άμεσα αποτελέσματα που προσφέρει η λιποαναρρόφηση, θέλουν να αποφύγουν τις διαδικασίες που απαιτούνται (αναισθησία, ουλές, πιθανές επιπλοκές, χρόνος ανάρρωσης) και αναζητούν εναλλακτικές λύσεις για να αντιμετωπίσουν την περιττή ποσότητα λίπους στο σώμα τους. Η πρόοδος της επιστήμης δίνει σήμερα τη δυνατότητα να επιτευχθούν πολύ καλά αποτελέσματα και με άλλες μεθόδους, μη-χειρουργικές.


Οι πιο γνωστές από αυτές είναι η μεσοθεραπεία, η λιποδιάλυση, και το thermage.

Μεσοθεραπεία: Στην Ευρώπη και στη Βόρεια Αμερική η μεσοθεραπεία αποτελεί τη πιο δημοφιλή μέθοδο για την απαλλαγή του περιττού λίπους, εκτός λιποαναρρόφησης. Κατά τη διάρκεια της θεραπείας ο γιατρός χρησιμοποιεί ένα κοκτέιλ ουσιών από βιταμίνες, μέταλλα, φαρμακευτικές ουσίες και αμινοξέα που ενίονται ακριβώς κάτω από την επιδερμίδα, στο μεσόδερμα. Οι βελόνες που χρησιμοποιούνται είναι πολύ λεπτές και η θεραπεία δεν πονάει. Διαβάστε περισσότερα για τη μεσοθεραπεία.


Lipodissolve: Μια από τις πιο πρόσφατες εναλλακτικές μεθόδους για την αντιμετώπιση του τοπικού λίπους είναι η λιποδιάλυση με την έγχυση ήπιων φαρμακευτικών ουσιών και ενζύμων στις περιοχές που έχουν πρόβλημα. Οι χημικές αυτές ουσίες διασπούν το λίπος το οποίο στη συνέχεια αποβάλλεται από τον οργανισμό μέσω της ούρησης. Η διαφορά της μεθόδου αυτής από τη μεσοθεραπεία βρίσκεται στη χρήση διαφορετικού κοκτέιλ συστατικών και στο χρόνο επούλωσης που είναι λιγότερος. Συνήθως εφαρμόζεται σε περιοχές του προσώπου (λαιμός, σαγόνι) και σε άλλες περιοχές του σώματος με πρόβλημα τοπικού λίπους. Επίσης πολλές φορές η λιποδιάλυση στοχεύει και στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας.


Thermage: Το μηχάνημα αυτό ουσιαστικά λιώνει το λίπος με ειδική θερμική ακτίνα laser που σκληραίνει το κολλαγόνο. Το thermage είναι αποτελεσματικό στην τόνωση του δέρματος του προσώπου και άλλων περιοχών του σώματος και συχνά χρησιμοποιείται και σαν εναλλακτική μη-χειρουργική μέθοδο αντί του κλασικού lifting πρoσώπου.
 

Οι παραπάνω μέθοδοι είναι μερικές από τις πολλές που χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση του περιττού λίπους. Καλό είναι προτού να προχωρήσετε σε μια θεραπεία που σας προτείνουν να ερευνήσετε κατά πόσο είναι αποτελεσματική και ενδείκνυται για το πρόβλημα που αντιμετωπίζετε, σε συζήτηση με το γιατρό σας.

Εκτύπωση Αποστολή Σελίδας