Παρασκευή 29 | 03 | 2024
MyLook.gr >> Lifestyle >> Eyelash Extensions
Eyelash Extensions
3/11/2013


Τι είναι τα extensions (επέκταση) βλεφαρίδων?

Η επέκταση βλεφαρίδων είναι μια δημοφιλής νέα τεχνική που σας δίνει τη δυνατόττητα να επεκτείνετε και να δώσετε όγκο στις φυσικές σας βλεφαρίδες. Η τεχνική αυτή βασίζεται στη τοποθέτηση συνθετικών βλεφαρίδων που δημιουργούν μια καμπύλη ώστε να δίνουν ένα φυσικό αποτέλεσμα. Κάθε τρίχα εφαρμόζεται σε κάθε βλεφαρίδα ξεχωριστά με μια ειδικά σχεδιασμένη κόλλα που χαρίζει φυσικό αποτέλεσμα, όμορφη και ξεχωριστή εμφάνιση. Η επέκταση βλεφαρίδων είναι η τέλεια επιλόγή για μια ειδική περίσταση ή ακόμα και  για καθημερινή χρήση. Δεν προσθέτουν καθόλου βάρος κι έτσι δεν μπορούν να βλάψουν  τις φυσικές σας βλεφαρίδες με αποτέλεσμα να μπορείτε να τις φοράτε μόνιμα.

Κοιτάζοντας στον καθρέφτη, θα βλέπετε μία ανανεωμένη, φρέσκια και πιο σαγηνευτική πλευρά του εαυτού σας. 

before_inside.JPG

after_inside.JPG











Είναι επιβλαβής για τις φυσικές μου βλεφαρίδες η τοποθέτηση επεκτάσεων βλεφαρίδων?

Αυτή η νέα τεχνική δεν είναι επιβλαβής για τις φυσικές σας βλεφαρίδες. Οι επέκτασεις εφαρμόζονται στις δικές σας βλεφαρίδες μία προς μία (χωρίς να αγγίζουν το δέρμα) με μια ειδικά σχεδιασμένη κόλλα που δημιουργήθηκε αποκλειστικά για την επέκταση βλεφαρίδων και είναι απόλυτα ασφαλής. Η κόλλα στεγνώνει με τέτοιον τρόπο ώστε να επιτρέπει στις βλεφαρίδες ευελιξία και άνεση.

Είναι ασφαλής?

Ναι. Οι επεκτάσεις εφαρμόζονται στις φυσικές σας βλεφαρίδες δίχως ν’αγγίζουν το δέρμα. Η διαδικασία εφαρμογής είναι πολύ χαλαρωτική και καθόλου επίπονη, ωστόσο, μια λανθασμένη εφαρμογή από ανειδίκευτο τεχνικό μπορεί να προκαλέσει βλάβη στο φυσικές σας βλεφαρίδες. Σας προτείνουμε να εμπιστεύεστε μόνο πιστοποιημένους τεχνικούς που ειδικεύονται στην τοποθέτηση επεκτάσεων βλεφαρίδων. 

Ποιά είναι τα πιο συνηθισμένα είδη επεκτάσεων βλεφαρίδων?

Υπάρχουν τρεις τύποι  επεκτάσεων βλεφαρίδων : συνθετικό, μετάξι και φυσική τρίχα βιζον (mink)

Πως δείχνουν οι επιπρόσθετες βλεφαρίδες μετά την εφαρμογή?

Με την κατάλληλη εφαρμογή, δηλαδή τοποθετώντας μια συνθετική βλεφαρίδα πάνω σε μια φυσική, το αποτέλεσμα είναι φυσικό και αληθοφανές. Κανείς δε θα καταλάβει ότι φοράτε επεκτάσεις βλεφαρίδων. Όλοι θα νομίζουν ότι γεννηθήκατε με αυτές. 

Πόσος είναι ο χρόνος ζωής των επεκτάσεων βλεφαρίδων?

Όταν εφαρμόζονται σωστά, οι επιπρόσθετες βλεφαρίδες θα διαρκέσουν οσο και ο κύκλος ζωής των φυσικών σας βλεφαρίδων. Φυσικά ο κύκλος ζωής τους εξαρτάται και απο τις καθημερινές δραστηριότητες, αλλά σε γενικές γραμμές η συντήρηση είναι απαραίτητη  κάθε 3 με 4 εβδομάδες.

Πόσο συχνά πρέπει να κάνω συντηρηση ?

Σας συνιστούμε να κάνετε συντηρηση κάθε 3 με 4 εβδομάδες. Αν δεν γίνει το γέμισμα εγκαίρως, οι επεκτάσεις των βλεφαρίδων σας θα πέσουν και θα χρειαστείτε νέα τοποθέτηση. Για μια συντηρηση απαιτείται κατά μέσο όρο περίπου 1 έως 1,5 ώρα.

Μόνιμες βλεφαρίδες ή ημιμόνιμες βλεφαρίδες ποια είναι η διαφορά μεταξύ των δύο?

Όπως ακριβώς συμβαίνει και με τα μαλλιά μας έτσι και οι βλεφαρίδες μας μεγαλώνουν και πέφτουν. Στην πραγματικότητα χάνουμε μεταξύ δέκα-δεκαπέντε βλεφαρίδες κάθε μήνα. Ο όρος «ημιμόνιμες» αναφέρεται στις επεκτάσεις βλεφαρίδων οι οποιες πέφτουν πριν απο τις φυσικές μας. Από την άλλη, εάν οι επεκτάσεις βλεφαρίδων μένουν σταθερές καθόλη την διαρκεια του κύκλου ζωής των φυσικών μας (κατά μέσο όρο 2-3 μήνες), ο όρος «μόνιμες» είναι και ο πιο  κατάληλος.

Μπορώ να κολυμπήσω, να κάνω ντους, να ασκούμαι ή να επισκέπτομαι σπα καθώς φοράω τις επεκτάσεις βλεφαρίδων?

Ναι.  Με την  ειδικά σχεδιασμένη αδιάβροχη κόλλα που χρησιμοποιούμε μπορείτε να κάνετε ντους,να κολυμπήσετε, να ασκηθείτε κ.α.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω μάσκαρα στις επεκτάσεις βλεφαρίδων?

Ναι, αν και η μάσκαρα δεν είναι αναγκαία μια και οι επεκτάσεις μας δίνουν την ψευδαίσθηση ότι ήδη φοράμε μάσκαρα. Παρόλα αυτά θα πρέπει να χρησιμοποιείται μάσκαρα με βάση το νερό η οποίες είναι ειδικά σχεδιασμένες για χρήση σε επεκτάσεις βλεφαρίδων. Ωστόσο θα πρέπει να ακολουθείται ειδική φροντίδα για την αφαίρεσή της.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω ψαλίδι βλεφαρίδων στις επεκτάσεις βλεφαρίδων?

Δεν ενδείκνυται η χρήση ψαλιδιού βλεφαρίδων στις επεκτάσεις καθώς θα καταστρέψει τόσο τις επεκτάσεις όσο και τις φυσικές σας βλεφαρίδες. Οι επεκτάσεις έχουν απο μόνες τους φυσική καμπυλότητα.

Πως να φροντίζω τις επεκτάσεις βλεφαρίδων?

• Αποφεύγουμε την επαφή με το νερό για 12-24 ώρες μετά την εφαρμογή (για την σταθεροποίηση της κόλλας).
• Για τις πρώτες 2 μέρες μετά την τοποθέτηση είναι προτιμότερο να αποφύγετε το κολύμπι, τη σάουνα ή τα ατμόλουτρα.
• Εαν φορεσετε μάσκαρα εφαρμόστε την από τη μέση της επέκτασης και πάνω αποφεύγοντας την ρίζα. Μη χρησιμοποιείτε αδιάβροχη μάσκαρα, παρα μόνο μάσκαρα με βάση το νερό.
• Αποφύγετε να χρησιμοποιείτε προϊόντα ομορφιάς με βάση το λάδι στην περιοχή γύρω απο τις βλεφαρίδες. Συμπεριλαμβανομένων make-up, ντεμακιγιάζ ή ενυδατικές κρέμες. Το λάδι που εμπεριέχουν αυτά τα προιόντα επηρεάζει την διάρκεια ζωής της κόλλας.
• Μη χρησιμοποιείτε ψαλίδι βλεφαρίδων
• Μην τρίβετε και τραβάτε τις βλεφαρίδες σας (κάτι τετοιο μπορεί να τραυματίσει τις φυσικές σας βλεφαρίδες)
• Μη βάφετε και μην κάνετε περμαναντ στις επεκτάσεις βλεφαρίδων.

Ποια είναι η μέθοδος και πόσος χρόνος χρειάζεται για την εφαρμογή?

Η διαδικασία τοποθέτησης διαρκεί  περίπου 2.5 ώρες όταν εφαρμόζεται απο εξειδικευμένο τεχνικό έχοντας τα μάτια σας κλειστά. Η διαδικασία είναι άνετη, ξεκούραστη και χαλαρωτική. Αρχικά ο τεχνικός απομονώνει τις κάτω βλεφαρίδες με ένα ειδικό κάλυμμα που διευκολύνει την εφαρμογή. Οι επεκτάσεις  τοποθετούνται μια μια (one by one method)  πανω στις φυσικές βλεφαρίδες και 1 με 2 χιλιοστά πάνω απο τη ρίζα (όχι στο δέρμα).

Πως να επιλέξω το στυλ που μου ταιριάζει?

Συζητώντας μαζί σας βλέπουμε πρώτα πιο στύλ σας ενδιαφέρει και στη συνέχεια αξιολογούμε το βαθμό ανεκτικότητας των φυσικών σας βλεφαρίδων ώστε να γίνει η κατάλληλη επιλογή του μήκους, πάχους και καμπυλότητας που σας ταιριάζει. 

Επιμέλεια άρθρου:

Ventouri Anthi 
Certified Eyelash Extension Technician
Mob. +30  694 98 98 066
Email : artlashes@hotmail.com
website : artlashes.gr
Εκτύπωση Αποστολή Σελίδας