Τετάρτη 24 | 04 | 2024
MyLook.gr >> Lifestyle >> Καλύτερη σεξουαλική ζωή μετά την επέμβαση
Καλύτερη σεξουαλική ζωή μετά την επέμβαση


veltiosi_zois.jpgΔιαβάζοντας τον παραπάνω τίτλο μπορεί εύλογα να πείτε: «Φυσικά και οι εμφανίσιμοι άνθρωποι έχουν περισσότερες ευκαιρίες για να απολαύσουν το σεξ, αλλά εγώ είμαι ήδη παντρεμένη». Μια πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύτηκε στην Aesthetic Surgery Journal αποδεικνύει ότι τα οφέλη από τη βελτίωση της εμφάνισής μας στο σεξουαλικό τομέα δεν σχετίζονται τόσο με την έλξη περισσοτέρων συντρόφων όσο με το βαθμό ικανοποίησης με το σύντροφό μας.
 
Στην έρευνα αυτή πήραν μέρος 70 γυναίκες ηλικίας από 17 έως 60 ετών οι οποίες είχαν καταφύγει κάποια στιγμή σε μια αισθητική επέμβαση. Απαντώντας σε ερωτήσεις για την επίδραση της αισθητικής ιατρικής στη ζωή τους, ανέφεραν ότι η σεξουαλική τους ζωή βελτιώθηκε και η ικανοποίησή τους κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης αυξήθηκε σε σημαντικό βαθμό.

''Οι γυναίκες που κατέφυγαν σε μια επέμβαση στο στήθος ή στο σώμα τους ανέφεραν πολύ μεγάλη βελτίωση στη σχέση τους με το σύντροφό τους. Μικρότερο βαθμό ικανοποίησης από τα αποτελέσματα της αισθητικής επέμβασης ανέφεραν οι γυναίκες που κατέφυγαν σε μια επέμβαση στο πρόσωπο. Περισσότερες από το 95% ανέφεραν ότι βελτιώθηκε η εξωτερική τους εμφάνιση.''

 
Τα παραπάνω οφέλη πηγάζουν από τη βελτίωση αυτή και την αλλαγή στη συμπεριφορά των γυναικών με το σύντροφό τους. Οι γυναίκες που δεν νιώθουν άνετα με το σώμα τους ντρέπονται να μείνουν χωρίς ρούχα μπροστά στο σύντροφό τους και προσπαθούν να κρύψουν τις ατέλειές τους με διάφορους τρόπους (φαρδιά ρούχα, σβηστά φώτα κτλ). Ακόμα και φορώντας ρούχα, η γλώσσα του σώματος μιας γυναίκας που δεν είναι ικανοποιημένη με το σώμα της αποτελεί αποτρεπτικό παράγοντα έλξης για το σύντροφό της. Αντίθετα, το σώμα μιας γυναίκας που νιώθει αυτοπεποίθηση για την εμφάνισή της στέλνει υποσυνείδητα μηνύματα ότι είναι πιο προσιτή, γεγονός που την κάνει πιο επιθυμητή. Μετά από την αισθητική επέμβαση οι γυναίκες αισθάνονται πιο άνετα να αποκαλύψουν το σώμα τους.
 
Περισσότερες από τις μισές γυναίκες που προχώρησαν σε αισθητική επέμβαση στήθους ή σε μια επέμβαση στο σώμα τους ανέφεραν ότι μετά την επέμβαση ντύνονται πιο θηλυκά και σχεδόν όλες παραδέχτηκαν ότι η σεξουαλική τους ικανοποίηση έχει αυξηθεί. Αντίστοιχα, όσον αφορά τις γυναίκες που προχώρησαν σε μια αισθητική βελτίωση προσώπου, το 11% προσέχουν περισσότερο το ντύσιμό τους και το 32% αναφέρουν σημαντική βελτίωση στη σεξουαλική τους ικανοποίηση.
 
Οι γυναίκες που δεν είναι ικανοποιημένες με το σώμα τους είναι συνήθως πιο συγκρατημένες και σφιγμένες κατά τη σεξουαλική πράξη και συχνά εμφανίζουν συμπτώματα κατάθλιψης. Το άγχος και η κατάθλιψη διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην έλλειψη πάθους ανάμεσα στους συντρόφους. Είναι άλλωστε γνωστό ότι οι άντρες απολαμβάνουν το σεξ σε μεγαλύτερο βαθμό όταν νιώθουν ότι η σύντροφός τους το απολαμβάνει εξίσου.
 
Οι περισσότεροι πλαστικοί χειρουργοί τονίζουν τη σημασία μιας αισθητικής επέμβασης στην ψυχολογική τόνωση και στην αύξηση της αυτοπεποίθησης. Οι πληροφορίες που αντλήθηκαν από την έρευνα αυτή αποδεικνύει ότι η βελτίωση του σώματος επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό τη ζωή ενός ανθρώπου, πράγμα πολύ βαθύτερο από την εξωτερική εμφάνιση, που σημαίνει, εκτός από την αυτοπεποίθηση, την απόλαυση μιας χαρούμενης και αρμονικής συμβίωσης.
 
Πηγή: http://www.aestheticsurgeryjournal.org

 

Εκτύπωση Αποστολή Σελίδας