Πέμπτη 13 | 06 | 2024

123456789

 
Έχω από 17 χρονών ένα τατουάζ στην πλάτη και θέλω να το βγάλω. Υπάρχει τρόπος;

Η αφαίρεση ενός τατουάζ γίνεται βασικά με 2 μεθόδους, ανάλογα με το βάθος του και το χρώμα του: με τη δερμοαπόξεση και το laser.
Στη δερμοαπόξεση (dermabrasion) ψεκάζεται το τατουάζ με ένα ειδικό ψυκτικό σπρέι το οποίο παγώνει το δέρμα και προκαλεί την αναισθητοποίησή του. Στη συνέχεια χρησιμοποιείται ένα ειδικό περιστροφικό ιατρικό εργαλείο και αφαιρούνται οι ανώτερες στοιβάδες του δέρματος στις οποίες βρίσκονται τα χρώματα του τατουάζ. Με τη μέθοδο αυτή αρκούν 1-2 συνεδρίες αλλά ενδείκνυται μόνο για επιφανειακά τατουάζ και χωρίς πολλά χρώματα.
Για τατουάζ πιο βαθιά και με πολλά χρώματα γίνεται η αφαίρεσή τους με laser. Κατά τη διαδικασία αυτή ο γιατρός θα καθαρίσει την περιοχή όπου έχει γίνει το τατουάζ και γύρω από αυτό για να φύγει η επιφανειακή λιπαρότητα του δέρματος. Το μέγεθος, το σχέδιο, το χρώμα και το σημείο που έχει γίνει το τατουάζ θα καθορίσουν την ένταση που θα ρυθμιστεί το laser. Κατά μέσο όρο κάθε συνεδρία με laser διαρκεί 10-20 λεπτά. Χρειάζονται μερικές συνεδρίες για να ολοκληρωθεί το αποτέλεσμα και ο ακριβής τους αριθμός εξαρτάται από το ίδιο το τατουάζ. Συνήθως το μεσοδιάστημα μεταξύ των συνεδριών είναι 30 ημέρες.
Ένα παλιό τατουάζ ή ένα τατουάζ που έχει γίνει από ερασιτέχνη αφαιρείται ευκολότερα από ένα νεότερο ή επαγγελματικό. Μερικά χρώματα ή είδη μελανιών αφαιρούνται ευκολότερα από άλλα. Η εκτίμηση από το γιατρό σας είναι αναγκαία για να γνωρίζετε από την αρχή τι πρέπει να περιμένετε όταν ολοκληρωθούν οι συνεδρίεςΚορίνα Πέτκου
Δερματολόγος


 
Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση που αφορά την αποτρίχωση στην περιοχή των γεννητικών οργάνων. Κατά καιρούς έχω ξυρίσει ή αποτριχώσει με κερί την περιοχή. Το αποτέλεσμα με ευχαριστεί αλλά κρατάει λίγο ενώ η διαδικασία είναι επώδυνη, επίπονη και χρονοβόρα. Σκέφτομαι λοιπόν να κάνω ριζική ολική αποτρίχωση στην ευρύτερη περιοχή. Στο internet έχω βρει σε ξενόγλωσσες ιστοσελίδες ινστιτούτων αισθητικής του εξωτερικού ότι κάτι τέτοιο εφαρμόζεται. Το ερώτημα είναι αν είναι ασφαλής η διαδικασία της ηλεκτρόλυση ή το λέιζερ σε αυτές τις περιοχές καθώς και στις μασχάλες. Διευκρινίζω ότι δε μιλάμε για αποτρίχωση γύρω από το μπικίνι αλλά ολική. Αν το ζήτημα (πέρα από ακτινοβολίες κλπ) είναι μόνο η πρόσκαιρη επιφανειακή μηχανική καταπόνηση του δέρματος δεν υπάρχει πρόβλημα μιας και με το κερί ή το ξυράφι δεν είναι λιγότερη και μάλιστα είναι επαναλαμβανόμενη. Ευχαριστώ.

Σχετικά με τη διαδικασία της ηλεκτρόλυσης δεν μπορώ να δώσω μια ασφαλή απάντηση. Όσον αφορά την αποτρίχωση με laser μπορώ να σου πω ότι έχει πολύ καλά αποτελέσματα στην περιοχή επιτυγχάνοντας μείωση της τριχοφυϊας μέχρι και 90% μετά από 6-8 συνεδρίες. Σίγουρα παίζει ρόλο το χρώμα της τρίχας και μερικές φορές είναι πολύ δύσκολο να επιτευχθεί το 100% του αποτελέσματος που επιυμούμε. Όσο για το αν είναι επιβλαβή για τον οργανισμό, εφόσον η θεραπεία είναι επιφανειακή, δεν προκαλεί καμία άλλη παρενέργεια. 

Κορίνα Πέτκου
Δερματολόγος


 
Γεια σας. Έχω στο σώμα μου πολλές ελιές και θέλω να απαλλαγώ από αυτές υπάρχει τρόπος;

Η αφαίρεση ελιών από το δέρμα είναι κάτι εφικτό με διάφορες μεθόδους ανάλογα με το μέγεθός της και τη μορφή της. Ο αριθμός που μπορεί να αφαιρεθεί εξαρτάται από την κάθε περίπτωση. Σίγουρα κάποιες μπορούν να αφαιρεθούν αλλά χρειάζεται παρακολούθηση από δερματολόγο.

Κορίνα Πέτκου
Δερματολόγος


 
Γεια σας. Λέγομαι Κώστας Α. και σκέφτηκα να επικοινωνήσω μαζί σας ξέροντας ότι δεν έχετε κάποιο κέρδος και θα μου απαντήσετε αληθινά. Έχω δύο προβλήματα αισθητικής (υγείας): Το ένα είναι η τριχοφυΐα και το άλλο τα τελευταία 2-3 χρόνια η υπεριδρωσία γενικά και ιδιαίτερα στις μασχάλες! Τώρα για το πρώτο ταλαιπωρούμαι 8-9 χρόνια. Έχω αλλάξει 2-3 κέντρα αποτρίχωσης, κάνω σε σώμα και πρόσωπο (λαιμό, αυχένα, ζυγωματικά). Ευτυχώς βρήκα μια δερματολόγο τώρα και κάνω εκεί με πολύ λιγότερα χρήματα! Έχω χαλάσει αρκετές χιλιάδες ευρώ! Θα ήθελα να μάθω αν πρόκειται να πέσουν για πάντα οι τρίχες και αν γίνεται κάπου στον κόσμο και αν υπάρχουν laser για το καλοκαίρι λόγω μαυρίσματος. Τώρα για την υπεριδρωσία ξέρω ότι είναι ψυχολογικό. Μου λένε ότι για τις μασχάλες μπορώ να κάνω botox και φοβάμαι αρκετά για τυχόν καρκίνους στο μέλλον αλλά και γενικά για το σώμα διότι ιδρώνω εύκολα. Υπάρχει κάτι άλλο καλύτερο που μπορώ να κάνω; Είμαι 25 χρονών. Σας παρακαλώ απαντήστε μου, ευχαριστώ και μπράβο για τη σελίδα σας.

Χαίρομαι που έχεις βρει τρόπο να αντιμετωπίσεις την ανεπιθύμητη τριχοφυϊα αλλά θα σε στενοχωρήσω λέγοντάς σου ότι ακόμα δεν έχει κατασκευαστεί κάποια συσκευή λέιζερ για την αντιμετώπιση του προβλήματος τους καλοκαιρινούς μήνες. Όσον αφορά το πρόβλημα της υπεριδρωσίας, η πιο αποτελεσματική και ενδεδειγμένη λύση είναι το botox μια και για 8-10 μήνες βλέπεις μεγάλη διαφορά. Για τους κινδύνους που αναφέρεις, μέχρι σήμερα δεν έχει αναφερθεί κάτι στη διεθνή βιβλιογραφία.

Κορίνα Πέτκου
Δερματολόγος


 
Καλησπέρα γιατρέ και καλή χρονιά. Θα ήθελα να σας θέσω ένα πρόβλημα που με απασχολεί εδώ και 2 χρόνια. Είχα μια μικρή ελιά στο στέρνο όπου την αφαίρεσα χειρουργικά (νυστέρι). Από εκείνη την ημέρα τυραννιέμαι στο σημείο αυτό αφού έγινε χηλοειδή ουλή. Μου το άνοιξε πάλι ο ίδιος γιατρός (χειρουργός) αλλά βγήκε ξανά χειλοειδή. Πήγα σε πλαστικό χειρουργό, το ανοίξαμε πάλι αλλά και πάλι εμφανίστηκε. Πήγα σε γνωστό δερματολογικό νοσοκομείο και μου είπαν να κάνω κρυοχειρουργική. Χθες (14/1/09) έγινε η κρυοχειρουργική. Αυτή τη στιγμή είμαι σε θεραπεία, η ουλή έχει γίνει διπλάσια σα να έχει υγρό, σα να είναι διαφανές. Δεν μπορώ να το περιγράψω ακριβώς. Θα ήθελα να μου πείτε ειλικρινά αν θα δω διαφορά και σε πόσες συνεδρίες γιατί δε με έχουν ενημερώσει και σε ποια συχνότητα γιατί το επόμενο διαθέσιμο ραντεβού είναι τον Απρίλιο και σκέφτομαι να πάω κάπου ιδιωτικά γιατί νομίζω ότι το διάστημα είναι μεγάλο και δε θέλω να πάει η θεραπεία πίσω. Σας παρακαλώ βοηθήστε με, έχω κουραστεί γιατί εκτός από θέμα καλαισθησίας έχω έντονη φαγούρα και δεν αντέχω άλλο αυτή την κατάσταση. Μακάρι να μην πείραζα ποτέ αυτή τη μικρή ελίτσα. Σας ευχαριστώ και συγνώμη αν σας κούρασα. Βασίζομαι σε εσάς. Γεια σας.

Σίγουρα δεν μπορώ να κάνω διάγνωση του προβλήματος που μου περιγράφεις αν δε το δω. Αυτό όμως που μπορώ να κάνω είναι να σου πω ότι πραγματικά η θεραπεία της κρυοθεραπείας είναι αποτελεσματική. Θα πρέπει να επαναλαμβάνεται μια φορά το μήνα και συνολικά τρεις φορές. Μάλιστα για καλύτερα αποτελέσματα γίνεται έγχυση με κορτικοστεροειδές. Όσο για τη διάρκεια της επούλωσης, διαρκεί περίπου δεκαπέντε ημέρες μετά την κρυοθεραπεία. Τα συμπτώματα που μου περιγράφεις είναι φυσιολογικά. Ελπίζω να δοθεί η λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζεις και να μη χρειαστεί να συμβουλευτείς και άλλο δερματολόγο.Κορίνα Πέτκου
Δερματολόγος


 
Γεια σας, έχω ένα τατουάζ που θα ήθελα να αφαιρέσω και έχω ακούσει για διάφορες μεθόδους που μπορούν να το αφαιρέσουν. Υπάρχει μια μέθοδος με κρέμα αφαίρεσης μελάνης. Η κρέμα είναι σχεδιασμένη να δεσμεύει την μελάνη και να την τραβά στην επιφάνεια του δέρματος. Θέλω να σας ρωτήσω κατά πόσο αυτή η μέθοδος είναι αποτελεσματική και ότι άλλο μπορείτε να μου πείτε πάνω σε αυτήν και επίσης φαίνεται να είναι πιο γρήγορη και ανώδυνη από τις υπόλοιπες. Ευχαριστώ.

Η μέθοδος αυτή που περιγράφεις θα ήταν πολύ καλή αν ήταν αληθινή. Αυτό που μπορώ να πω εγώ είναι ότι μόνο με το laser υπάρχουν ορατά αποτελέσματα.

Πηνελόπη Παπαδοπούλου
Πλαστικός Χειρουργός


 
Γεια σας. Λέγομαι Γεωργία. Αυτό που με απασχολεί έχει σχέση με τον 10χρονο γιό μου. Από τη γέννησή του έχει στη βάση του πέους του μια μικρή ελιά, η οποία μεγαλώνει σε μέγεθος όσο μεγαλώνει το παιδί. Είναι κάτι που πρέπει να με ανησυχήσει;

Οι δερματολογικές βλάβες φαίνονται διαφορετικές στο μάτι ενός ειδικού. Πολλές φορές ανησυχητικές βλάβες διαφεύγουν της προσοχής μας μιας και δεν είμαστε ειδικοί στην αναγνώρισή τους και αντίστροφα, ανησυχητικές βλάβες κατά εμάς είναι «αθώες» στα μάτια του ειδικού. Η συμβουλή μου είναι τον προβληματισμό σας να τον επιλύσει με την κλινική του εξέταση ένας ειδικός δερματολόγος. 

Αγγελίδης Στέλιος
Δερματολόγος


 
Γεια σας. Είμαι 35 χρονών και εξακολουθώ να έχω προβλήματα ακμής. Το δέρμα μου είναι αρκετά λιπαρό. Οι προβληματικές περιοχές είναι κυρίως γύρω από τη μύτη και στο πηγούνι, όπου σταδιακά μαζεύεται πολύ σμήγμα. Χρησιμοποιώ σαπούνι, κρέμα και έχω πάρει και αντιβίωση μετά την υπόδειξη ενός δερματολόγου. Την 2η-3η μέρα της αντιβίωσης εξαφανίζονται τα σπυράκια (φλύκταινες) αλλά πάντα εμφανίζονται πάλι αργά-αργά γύρω στις 1 με 2 εβδομάδες μετά το τέλος της αντιβίωσης. Σας παρακαλώ να με καθοδηγήσετε για το τι πρέπει να κάνω για να απαλλαγώ οριστικά. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων, από καρδιάς.

Το πρόβλημα της ακμής είναι πολυπαραγοντικό. Η αιτιολογία της ποικίλει. Ανάλογα με την κλινική διάγνωση της ακμής η αντιμετώπισή της είναι διαφορετική. Εκτός από την κλινική διάγνωση και τον εργαστηριακό έλεγχο που θα σας συστήσει υποχρεωτικά ο δερματολόγος σας χρειάζεται να καταστρώσετε μαζί με τον ειδικό το πλάνο αντιμετώπισης της ακμής σας. Η ενημέρωση του ειδικού μας καθορίζει και την επιλογή της σωστής αντιμετώπισης του προβλήματός σας.

Αγγελίδης Στέλιος
Δερματολόγος


 
Γεια σας! Έχω μία ελιά στο πρόσωπο κάτω από το στόμα και αριστερά. Θέλω να την αφαιρέσω. Δεν είναι πολύ μεγάλη. Θα ήθελα να μου πείτε αν ενδείκνυται ο καυτηριασμός στην περίπτωση μου ή αν υπάρχει κάποιος τρόπος ώστε να μην μείνει σημάδι όπως γίνεται με τη χειρουργική επέμβαση. Επίσης αν υπάρχει κάποια μέθοδος που στη συνέχεια να μην χρειάζεται να φοράω επίδεσμο. Μετά την αφαίρεση της ελιάς μπορώ να βάζω make up κανονικά ή δεν επιτρέπεται πάνω σε αυτό το σημείο; Και τέλος πόσο καιρό κάνει το δέρμα να επανέλθει; Ευχαριστώ πολύ.

Για τη μέθοδο αφαίρεσης της ελιάς του προσώπου σας και για την μετεπεμβατική πορεία και αποθεραπεία περισσότερες πληροφορίες θα μπορούσαμε να δώσουμε αν υπήρχε η κλινική διάγνωση του όρου «ελιά» κατ’ εσάς, δερματικής βλάβης κατά τον ειδικό, με διαφορετικά χαρακτηριστικά και διαφορετική αντιμετώπιση. Επομένως η κλινική εξέταση από έναν ειδικό επεμβατικό δερματολόγο θα μπορούσε να σας λύσει τις απορίες σας.

Αγγελίδης Στέλιος
Δερματολόγος


 
Γεια σας. Μετά από τρείς εγκυμοσύνες μου έχουν μείνει στο μέτωπο και κάτω από τα μάτια μεγάλες καφέ κηλίδες (δεν ξέρω αν ονομάζονται πανάδες ή κάπως αλλιώς). Θα ήθελα να μάθω αν υπάρχει τρόπος να εξαφανιστούν γιατί ούτε με το make up δεν καλύπτονται. Ευχαριστώ.

Οι δυσχρωματικές βλάβες στο πρόσωπο έχουν κυρίως ορμονική αιτιολογία. Ανάλογα με το βάθος που μόνο η κλινική εξέταση του ειδικού δερματολόγου το καθορίζει, υπάρχει και η αντίστοιχη αποτελεσματική θεραπεία.

Αγγελίδης Στέλιος
Δερματολόγος

123456789
Εκτύπωση Αποστολή Σελίδας

Συμπληρώστε τα παρακάτω πεδία και αναζητήστε την απάντηση που θα δοθεί από έναν εξειδικευμένο ιατρό - συνεργάτη του mylook.gr στην ενότητα που ανήκει η ερώτησή σας. Οι απαντήσεις δημοσιεύονται λίγες ημέρες μετά την υποβολή της ερώτησης με την προϋπόθεση οι τελευταίες να είναι σχετικές με το περιεχόμενο του mylook.gr και να μην έχει τεθεί παρόμοια ερώτηση στο παρελθόν από έναν άλλο φίλο του mylook.gr.

Σημείωση: Μη συμπληρώνετε με ΚΕΦΑΛΑΙΑ ή με greeklish διότι το σύστημα κόβει τα μηνύματα.

 

Ερώτηση στο γιατρό
Ονοματεπώνυμο
E-mail
Συμπληρώστε τα γράμματα που βλέπετε στην εικόνα.