Τετάρτη 05 | 10 | 2022
Αιδοιοπλαστική

aidioplastiki.jpgΠροσοχή: Τα κείμενα που ακολουθούν περιέχουν αναλυτικές πληροφορίες για τα γυναικεία γεννητικά όργανα και τις σχετικές με αυτά πλαστικές επεμβάσεις. Δεν πρέπει να διαβάζονται από άτομα κάτω των 18 ετών.

 

Ως αιδοιοπλαστική ή πλαστική του αιδοίου (Vaginal rejuvenation) και γνωστή στη βιβλιογραφία ως LVR ονομάζουμε, τη χειρουργική επέμβαση που ως στόχο έχει, την αισθητική αποκατάσταση των δύσμορφων ιστών στη περιοχή των έξω γεννητικών οργάνων της γυναίκας. Η αποκατάσταση των ιστών που τυχόν δημιουργούν λειτουργικά ή και αισθητικά προβλήματα είναι πλέον ιδανική και εφικτή λύση. Οι περισσότερες  γυναίκες στο παρελθόν, είχαν μάθει να ζουν με το πρόβλημα αυτό. Συχνά ντρεπόντουσαν να φορούν στενά ρούχα ή μαγιό, ενώ ήταν πολύ συχνό φαινόμενο η μείωση της ερωτικής ευχαρίστησης, εξαιτίας του πόνου κατά τη διάρκεια της επαφής, αλλά το βασικότερο ήταν η μείωση της αυτοπεποίθησης της ίδιας της γυναίκας, το αίσθημα της μειωμένης θηλυκότητας με συνέπεια την εσωστρέφεια αλλά και την αποστροφή από την ερωτική επαφή.

 

Συχνά και λόγω της κολπικής χαλάρωσης (βλ. ανάπλαση του κόλπου) παρατηρείται και η ταυτόχρονη μείωση ή και απώλεια της σεξουαλικής ικανοποίησης, η οποία γίνεται αντιληπτή αρχικά από την γυναίκα, των μικρών και μεγάλων χειλέων, κατάσταση που δε μπορούν να τη συζητήσουν ούτε με τον ίδιο τους το γυναικολόγο.

 

Η υπερτροφία ή η ασυμμετρία των χειλέων, πολλές φορές προκαλούν ενόχληση κατά την διάρκεια της σεξουαλικής επαφής, μειωμένες ενδυματολογικές επιλογές ή ακόμη και δυσαρέσκεια της ίδιας της γυναίκας κοιτώντας τον εαυτό της στον καθρέπτη. Όλα αυτά οδηγούν στην μείωση της γυναικείας αυτοπεποίθησης.

 

Έτσι, παράλληλα με την ανάπτυξη του τομέα της πλαστικής ανάπλασης του κολπικού καναλιού, αναπτύχθηκε και η ανάπλαση του αιδοίου. Η αιδοιοπλαστική είναι ένα συνολικό λίφτινγκ των ιστών που επιτυγχάνεται με τη χρήση laser ή νυστεριού ραδιοκυμάτων με το τελικό αποτέλεσμα να είναι αισθητικά τέλειο.

 

Διαβάστε παρακάτω για την επέμβαση αυτή και απευθυνθείτε μετά στον ειδικευμένο γιατρό σας για περισσότερες λεπτομέρειες:


 

 

(Ευχαριστούμε θερμά τον Μαιευτήρα-Χειρουργό Γυναικολόγο Δρ.Αλέξανδρο Μπάντερ για την πολύτιμη συμβολή του στην περιγραφή των θεραπειών της ενότητας αυτής)

Οι πληροφορίες που παρέχονται στο mylook.gr αποτελούν αποκλειστικά και μόνο την εισαγωγή στην παραπάνω μέθοδο μια και δεν εξασφαλίζουν το αποτέλεσμά της και φυσικά δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως καταλυτικός παράγοντας για την τελική απόφαση του αναγνώστη. Ο ασφαλέστερος τρόπος για να αποφασίσει κάποιος είναι η ιατρική συμβουλή ενός έμπειρου και εξειδικευμένου γιατρού που θα είναι σε θέση να απαντήσει σε όλα τα ερωτήματα και να κρίνει αν η μέθοδος ενδείκνυται για την κάθε περίπτωση ξεχωριστά ή όχι. Οι συντελεστές του mylook.gr δε φέρουν καμία ευθύνη για οποιαδήποτε επιπλοκή μπορεί να προκύψει από την παραπάνω μέθοδο στον ασθενή καθώς και για κανένα λάθος που προέρχεται από ιατρική πράξη.
Εκτύπωση Αποστολή Σελίδας
 

Ποια είναι τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα της επέμβασης;

Η ανάπλαση του αιδοίου, γνωστή ως και αιδοιοπλαστική, αποσκοπεί στην αναμόρφωση, βελτίωση της εμφάνισης των μικρών και μεγάλων χειλέων του αιδοίου, αλλά και στην αποκατάσταση των δυσμορφικών ουλών της περιοχής του περινέου (πχ περινεοτομή, ουλή βαρθολινείου αδένα, κονδυλώματα). Αποκαθίσταται η όποια ασυμμετρία ή υπερτροφία υπάρχει και προσφέρει στη γυναίκα το αποτέλεσμα που η ίδια επιθυμεί.

Τι πρέπει να περιμένετε από την πρώτη συνάντηση με το γιατρό;

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την επέμβαση, ο γιατρός σας θα σας εξηγήσει τις αλλαγές που θέλετε να πραγματοποιήσετε, πώς η ηλικία, καθώς και η κατάσταση του δέρματός σας μπορεί να επηρεάσουν τα αποτελέσματα. Θα συζητήσει μαζί σας λεπτομερώς τη διαδικασία, τους κινδύνους καθώς και τους περιορισμούς. Επίσης θα σας αναφέρει το είδος της αναισθησίας που θα χρειαστεί, το μέρος που θα πραγματοποιηθεί η επέμβαση και το κόστος.

 

Φροντίστε να ρωτήσετε οτιδήποτε σας απασχολεί σχετικό και ζητήστε να δείτε φωτογραφίες από προηγούμενες παρόμοιες επεμβάσεις άλλων ασθενών. Ο πιο ασφαλής τρόπος για να καταλήξετε με βεβαιότητα στην τελική σας απόφαση είναι να είστε ενημερωμένες για τις επιλογές που έχετε, τους κινδύνους της επέμβασης και τα πλεονεκτήματά της.

Πως γίνεται η επέμβαση;

Με την επέμβαση αυτή ενισχύεται ο μυϊκός τόνος της περιοχής με αποτέλεσμα να δυναμώσει και να αυξηθεί η ικανότητα σύσπασης. Με τη χρήση ενός ειδικού μηχανήματος laser ή ραδιοκυμάτων γίνεται αφαίρεση του πλεονάζοντα ιστό και ανανέωση του παραμένοντα, ακολουθεί συρραφή με πολύ λεπτά ράμματα που απορροφούνται από τον οργανισμό και βοηθάνε στη σύγκλιση του δέρματος. Η ουλή που σχηματίζεται από την τομή είναι πρακτικά αόρατη.

Πόσο διαρκεί η επέμβαση;

Η διάρκεια της επέμβασης κυμαίνεται από 2 έως 3 ώρες και γίνεται με γενική ή τοπική αναισθησία.

Που γίνεται η επέμβαση;

Η επέμβαση πραγματοποιείται σε ειδικά εξοπλισμένη κλινική.

Πόσο επώδυνη είναι η επέμβαση;

Κατά τη διάρκεια της επέμβασης ο πόνος είναι ελάχιστος.

Τι πρέπει να περιμένω μετά την επέμβαση;

Κατά τη διάρκεια της μετεγχειρητικής περιόδου ο πόνος βέβαια είναι υπαρκτός αλλά απόλυτα ανεκτός και η λήψη αναλγητικών είναι απαραίτητη. Η περιοχή θα είναι ερεθισμένη για λίγες ημέρες και πιθανόν πρησμένη.

Τι γίνεται την περίοδο της ανάρρωσης;

Χρειάζεται όπως όλες τις επεμβάσεις να περάσει ικανοποιητικός χρόνος έως ότου να φανούν τα αποτελέσματα. Πρέπει να περιμένετε μια ελαφρά αιμορραγία για τις πρώτες 24 ώρες. Η παραμονή στο κρεβάτι συστήνεται για τις πρώτες ημέρες καθώς το περπάτημα θα σας προκαλεί ενόχληση. Ανάλογα με το μέγεθος της επέμβασης θα μπορέσετε να επιστρέψετε στην εργασία σας μετά από 7 έως 10 ημέρες. Η αποφυγή της σεξουαλικής επαφής είναι υποχρεωτική όσο διάστημα το συνιστά ο ιατρός. Ο συνήθης χρόνος πλήρους ανάρρωσης είναι 6-8 εβδομάδες. Πρέπει να τονιστεί ότι η ανάπαυση βοηθάει το μέγιστο στην ταχύτερη ανάρρωση.

Ποιο είναι το μακροπρόθεσμο αποτέλεσμα της επέμβασης;

Σύσφιξη του κολπικού καναλιού, ανανεωμένη εμφάνιση του εξωτερικού του αιδοίου, με αποτέλεσμα τη βελτίωση της σεξουαλικής της υγείας.

Πόσο διαρκεί το αποτέλεσμα;

Το αποτέλεσμα της επέμβασης είναι μόνιμο.

Ποια είναι η ιδανική υποψήφια για την επέμβαση;

Η επέμβαση αυτή ενδείκνυται για γυναίκες που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της χαλάρωσης των ιστών στην περιοχή του αιδοίου με αποτέλεσμα τη δημιουργία λειτουργικών ή και αισθητικών προβλημάτων. Συχνά αυτές οι γυναίκες ντρέπονται να φορέσουν στενά ρούχα ή μαγιό και έχουν μειωμένη ερωτική ευχαρίστηση, εξαιτίας του πόνου κατά τη διάρκεια της επαφής.

Κίνδυνοι και επιπλοκές:

Αλλεργία σε φάρμακα, διάσπαση τραύματος, μόλυνση τραύματος εάν παραμεληθεί, κνησμός σε 10 μέρες από την επέμβαση.

Πρέπει να:

  Αναφέρετε στο γιατρό σας πιθανές αλλεργίες που έχετε (σε φαγητά ή φάρμακα)

  Επικοινωνήσετε αμέσως με το γιατρό σας αν παρατηρήσετε επίμονη αιμορραγία η κάποιου είδους μόλυνση στην περιοχή.

  Αποφύγετε το μπάνιο για 24 ώρες μετά την επέμβαση.

  Αποφύγετε τις σεξουαλικές επαφές για 4-6 εβδομάδες, ανάλογα με τον τύπο της επέμβασης.

  Αποφύγετε τα στενά εσώρουχα (string ή κορδονάκια) για 1-2 εβδομάδες μετά την επέμβαση.

  Αναφέρετε στο γιατρό σας οποιαδήποτε λήψη φαρμάκων καθώς και τη χρήση συμπληρωμάτων διατροφής ή οτιδήποτε άλλο μπορεί να επηρεάσει το μεταβολισμό σας.

  Προσπαθήστε να προγραμματίσετε την επέμβαση σε ημέρα άλλη από την περίοδο της εμμηνόρροιας.

  Ακολουθήσετε πιστά τις οδηγίες που αφορούν τη διατροφή, το ποτό, το κάπνισμα και τη λήψη βιταμινών που σας έχει συστήσει ο γιατρός σας

  Ενημερώστε το γιατρό σας αν καπνίζετε. Το κάπνισμα μπορεί να οδηγήσει σε ανεπιθύμητες επιπλοκές και σε αργή επούλωση.

  Αποφύγετε τη λήψη ασπιρίνης για 2 εβδομάδες πριν την επέμβαση.

  Αποφύγετε τη χρήση ταμπόν για 4-6 εβδομάδες μετά την επέμβαση.

  Φροντίσετε τη μεταφορά σας στο σπίτι μετά από την επέμβαση.