Παρασκευή 26 | 04 | 2024
MyLook.gr >> Πλαστική & Αισθητική Χειρουργική >> Τοπ 10 Πλαστικές Χειρουργικές Επεμβάσεις
Τοπ 10 Πλαστικές Χειρουργικές Επεμβάσεις
12/3/2013


Με το 2012 να είναι μια άλλη μεγάλη χρονιά για την πλαστική χειρουργική, σας παραθέτουμε πιο κάτω με μια γρήγορη ματιά ποιες ήταν οι τοπ 10 επαμβάσεις πλαστικής χειρουργικής, σύμφωνα με τις αναζητήσεις στο internet και συγκεκριμένα στην σελίδα LocateADoc.com τον τελευταίο χρόνο και σε συνδυασμό με τη βάση δεδομένων όλων των επεμβάσεων που εκτελέστηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Top_10_Chart.jpg

10 και 9: Αυξητική (Butt Fat injections) και Ανόρθωση Γλουτών ( Βραζιλιάνικο Lifting Γλουτών).

stock-photo-19212449-before-and-after.jpgΞεκινώντας το top 10 από τις τελευταίες πλαστικές χειρουργικές επεμβάσεις στην κατάταξη, βρίσκουμε στις θέσεις 9 και 10 δύο διαδικασίες που έχουν ως στόχο να προσφέρουν ανόρθωση στους γλουτούς. Η μέθοδος Butt Fat Injections περιγράφει τη διαδικασία κατά την οποία προσλαμβάνεται λίπος από κάποια σημεία του σώματος και εγχύεται εντός στοχευμένων σημείων του γλουτού. Το πλεονέκτημα αυτής της μεθόδου μεταφοράς λίπους είναι ότι δεν υπάρχει κίνδυνος μη αποδοχής του εισερχόμενου λίπους από το σώμα κι έτσι είναι μικρότερη πιθανότητα κάποιας μόλυνσης ή επιπλοκής. Από το σύνολο των διαδικασιών που πραγματοποιήθηκαν  το 2011, που είναι καταχωρημένες στο ASPS, οι επεμβάσεις ανόρθωσης των γλουτών ανήλθαν στις 4.546. Γιατί λοιπόν αυτή η σχετικά όχι ιδιαίτερα συχνή διαδικασία επέμβασης εμφανίζεται στην πρώτη δεκάδα της λίστα μας; Γιατί είναι επίσης η ταχύτερα αναπτυσσόμενη. Μεταξύ των ετών 2000 και 2011, η συγκεκριμένη διαδικασία πλαστικής χειρουργικής σημείωσε  μια αύξηση του 245% σε δημοτικότητα.

8 & 6: Αιδοιοπλαστική και Ανάπλαση Χειλέων


Ως μια από τις νεότερες διαδικασίες στην πλαστική χειρουργική σήμερα, η αιδοιοπλαστική και η ανάπλαση χειλέων, δεν αναφέρονται ακόμα στα δεδομένα του ASPS. Λαμβάνοντας υπόψη ότι η αιδοιοπλαστική ήρθε στο νούμερο 8 για το LocateADoc.com στις αναζητήσεις μέσω ιντερνέτ το 2012, υπάρχει μια πιθανότητα η διαδικασία να έχει αρκετά υψηλά νούμερα εφαρμογής ώστε να κερδίσει την προσοχή του ASPS. Το ίδιο ισχύει και για την ανάπλαση χειλέων, η οποία μπορεί να αποτελέσει μέρος της γενικότερης αιδοιοπλαστικής χειρουργικής και κατατάσσεται στην 6η θέση των αναζητήσεων στις αισθητικές χειρουργικές επεμβάσεων.

7: Ρινοπλαστική


nose_job_surgery.jpgΗ ρινοπλαστική είναι μια από τις πιο παλιές επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής και πολύ δημοφιλής. Με 243.000 επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής σε μύτες το 2011, αυτή η διαδικασία έρχεται δεύτερη μετά την αυξητική μαστού. Με πτώση 3% μεταξύ του 2010 και του 2011, η ρινοπλαστική είναι μία από τις λίγες διαδικασίες που γίνεται σήμερα λιγότερο συχνά από οτι το 2000. Η θέση στην κατάταξη των αναζητήσεων μέσω ιντερνέτ στο LocateADoc μας δείχνει πως το 2012 έγιναν ακόμα λιγότερες επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής στη μύτη.

5: Αύξηση Γλουτών (Butt implants)

Συχνά γίνεται σε συνδυασμό με την ενέσιμη διαδικασία αυξητικής, η συγκεκριμένη διαδικασία αναφέρεται στην τοποθέτηση εμφυτευμάτων φυσιολογικού ορού ή σιλικόνης κάτω από το γλουτιαίο μυ. Αυτή, όπως και η ανόρθωση γλουτών βραζιλιάνικου τύπου, είναι μια νέα διαδικασία και για αυτό εξακολουθεί να είναι σχετικά χαμηλή στις αναζητήσεις. Ωστόσο, παρουσίασε μια αύξηση του 43% σε δημοτικότητα μεταξύ των ετών 2010 και 2011, ενώ η διαδικασία αυτή δεν αναφέρεται καν στο έτος 2000. Το 2011 το ASPS κατέγραψε την πραγματοποίηση μόνο 1.149 επεμβάσεων πλαστικής χειρουργικής με την χρήση εμφυτευμάτων για ανόρθωση γλουτών.

4: Ανόρθωση Μαστού

mpousto.jpgΕπιλέχθηκε ως εναλλακτική λύση της αυξητικής του μαστού, η οποία όμως απαιτεί περισσότερο χρόνο αποκατάστασης, η διαδικασία ανόρθωσης  του μαστού γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλής για τις γυναίκες όλων των ηλικιών. Το 2011 μόνο, εκτελέσθηκαν 90.000 επεμβάσεις, και 89.000 διεξήχθησαν το 2010. Με τη δυνατότητα μετασχηματισμού του μαστού και λιγότερο χρόνο αποκατάστασης καθώς και λίγες πιθανότητες για επιπλοκές και μικρότερες ουλές, η ανόρθωση μαστού δείχνει πως θα παραμείνει μια δημοφιλής επιλογή για την αισθητική πλαστική χειρουργική και στο επόμενο έτος.

3: Μείωση Μαστού Χειρουργική

Μια αισθητική επέμβαση που γίνεται όταν οι ασθενείς μετά από αύξηση του μαστού έχουν αποφασίσει να αφαιρέσουν τα εμφυτεύματα τους ή όταν οι γυναίκες με άβολα μεγάλο στήθος προχωρούν σε χειρουργική αφαίρεση ιστού. Οι επεμβάσεις μείωσης του μαστού για τις γυναίκες με εμφυτεύματα μειώνεται, με μια πτώση του 45% τα τελευταία δέκα χρόνια. Αυτό δείχνει την αυξανόμενη επιτυχία των εμφυτευμάτων και την επιτυχία των χειρουργών να αποδώσουν τα επιθυμητά αποτελέσματα στις ασθενείς τους.

2: Κοιλιοπλαστική

stock-photo-18273785-female-body.jpgΜέσα στα τελευταία δέκα χρόνια,  μεταξύ του 2000 και 2010, παρατηρήθηκε μία αύξηση 85% σε αυτές τις διαδικασίες. Το 2011 πραγματοποιήθηκαν 115.000 επεμβάσεις κοιλιοπλαστικής.  Μια τομή στο κάτω μέρος της κοιλιάς πραγματοποιείται ώστε να αφαιρεθεί το λίπος για να επιτευχθεί σύσφιξη του δέρματος και του ιστού που βρίσκεται από κάτω. Ο συνολικός αριθμός των επεμβάσεων ετήσια παρουσιάζεται σταθερός και φαίνεται πως θα συνεχίσει να αποτελεί  μια δημοφιλή επιλογή.

1: Αύξηση του μαστού (εμφυτεύματα στήθους)

breast_b.jpgΟ βασιλιάς, ή μάλλον η βασίλισσα, των αισθητικών χειρουργικών επεμβάσεων παραμένει στην κορυφή. Οι πρόοδοι στην τεχνολογία των εμφυτευμάτων στήθους έχουν μειώσει τις επιπλοκές, και η νέα τεχνολογία παρέχει στις ασθενείς τη δυνατότητα να «δουν» από πριν το αποτέλεσμα που θα έχουν μετά το χειρουργείο. Η αυξητική μαστού είναι η πιο δημοφιλής αισθητική επέμβαση στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυξάνεται χρόνο με το χρόνο και αποτελεί σχεδόν το ένα τέταρτο όλων των αισθητικών πλαστικών επεμβάσεων. Πέρυσι πραγματοποιήθηκαν 307.180 επεμβάσεις.

Πηγή: locateadoc.com

Εκτύπωση Αποστολή Σελίδας