Σάββατο 18 | 09 | 2021

1234

 
Kαλησπέρα σας,με λένε Mάριαν και θα ήθελα να με βοηθήσετε στο εξής:Ενδιαφέρομαι να κάνω λιποαναρρόφηση στην περιοχή της μέσης-κοιλιάς (γενικά στο λεγόμενο σωσίβιο), γιατί δεν αντέχω άλλο να με κόβουν τα εσώρουχα και τα παντελόνια, παρόλο που έχω αδύνατα πόδια. Δεν ξέρω καθόλου όμως πόσο είναι το ελάχιστο και το μέγιστο κόστος μιας τέτοιας επέμβασης. Ευχαριστώ πολύ

Το κόστος μιας τέτοιας επέμβασης εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως η τεχνική που θα ακολουθηθεί, το μέγεθος του "προβλήματος" και άλλους. Ενδεικτικά θα αναφέρω ότι το κόστος κυμαίνεται από 3000€ έως 4000€ για μια συνηθισμένη περίπτωση λιποαναρρόφησης στις περιοχές που αναφέρετε αλλά αυτό μπορεί να είναι διαφορετικό μετά από μια ατομική αξιολόγηση του πλαστικού χειρουργού που θα επιλέξετε. Μιχελάκης Δημήτριος
Πλαστικός Χειρουργός


 
Γεία σας. Η κορη μου (3 ετών) γεννήθηκε με συνδακτυλία, έκανε ένα χειρουργείο αλλά δεν πέτυχε. Τι μου προτείνετε να κάνω; Ευχαριστώ.

Ανάλογα με τον τύπο της συνδακτυλίας και τον πρώτο τρόπο αντιμετώπισης, θα μπορούσε να σχεδιαστεί η επόμενη επέμβαση. Θα σας πρότεινα να επισκεφθείτε μαζί με την κόρη σας πλαστικό χειρουργό (προτιμήστε παιδιατρικού νοσοκομείου) 

Πηνελόπη Παπαδοπούλου
Πλαστικός Χειρουργός


 
Είμαι 24 ετών και πάσχω από λέυκη που καλύπτει το 85% του σώματός μου. Έχω υποβληθεί σε διάφορες θεραπείες χωρίς αποτέλεσμα. Θα ήθελα να μάθω κατά πόσο είναι εφικτό να αποχρωματίσω τις σκούρες (φυσιολογικές) περιοχές του δέρματός μου ώστε να είναι ομοιόμορφο το χρώμα στο δέρμα μου. Ευχαριστώ πολύ.

Αγαπητή δεσποινίς, αντιλαμβάνομαι την αγωνία σου για το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις δυστυχώς δεν μπορώ να σου δώσω κάποια απάντηση χωρίς διάγνωση, με σιγουριά. Είναι αρκετά δύσκολη περίπτωση εφόσον μου λες ότι καλύπτει το 85% του σώματός σου. Το σίγουρο είναι ότι μόνο από κοντά θα μπορούσαμε να πούμε κάτι περισσότερο εφόσον δούμε την περίπτωση αυτή. Σε γενικές γραμμές η λεύκη είναι ένα πρόβλημα που απασχολεί πολύ κόσμο και οι λύσεις ποικίλουν ανάλογα με την έκτασή της. Για οτιδήποτε περισσότερο δυστυχώς δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη χωρίς να δω το πρόβλημα.

Κορίνα Πέτκου
Δερματολόγος


 
Γειά σας, ονομάζομαι Θάνος και είμαι 25 ετών. Ζω στο κέντρο της Αθήνας και εργάζομαι με ξυλουργείο και πριν από 2 χρόνια περίπου είχα ένα ατύχημα στο κοπτικό μηχάνημα με αποτέλεσμα το ένα μου δάχτυλο να ακρωτηριαστεί και συγκεκριμένα η τρίτη φάλαγγα εκεί που είναι το νύχι και λίγο πιο κάτω. Έκανα κάποιες μικροεπεμβάσεις αλλά το αποτέλεσμα δε με έχει καλύψει και αποφεύγω να κοιτάζω το χέρι μου γιατί με ρίχνει απίστευτα. Ακούω συνέχεια ότι η επανορθωτική χειρουργική όλο και προοδεύει και σκέφτηκα να απευθυνθώ σε εσάς μήπως μου δώσετε κάποια ενθαρρυντική απάντηση στο τι μπορεί να γίνει ώστε το δάχτυλό μου να γίνει όσο το δυνατόν πιο κανονικό και κατά συνέπεια η ψυχολογία μου! Σας ευχαριστώ πολύ και ζητώ συγνώμη αν σας κούρασα.

Συνήθως στους ακρωτηριασμούς προσέχουμε περισσότερο την λειτουργία του δακτύλου και όχι την εμφάνιση. Επειδή ήδη έχουν γίνει κάποιες επεμβάσεις, πιθανόν να μην υπάρχουν περιθώρια περαιτέρω βελτίωσης εκτός αν γίνει μεγάλη επανορθωτική επέμβαση. Μήπως πρέπει να κοιτάξεις πρόθεση σιλικόνης που να "φοριέται" στο δάκτυλό σου; Ψάξε στα ειδικά κέντρα προσθετικών μελών.   

Πηνελόπη Παπαδοπούλου
Πλαστικός Χειρουργός


 
Γεια σας.Θα ήθελα να ρωτήσω σχετικά με κάτι σημάδια που έχω από κάποιες χειρουργικές επεμβάσεις στη κοιλιά και στα πόδια.Μπορούν αυτά να διορθωθούν με λειζερ και σε ποιο βαθμό? Ευχαριστώ.

Το λέιζερ βοηθά στην αντιμετώπιση των σημαδιών ανάλογα με τον τύπο δέρματος και τη βλάβη που έχει γίνει (χηλοειδές ή υπερτροφική ουλή ή χρωματική βλάβη). Καλό θα είναι να γίνει κλινική εξέταση από κάποιον ειδικό για να σας ενημερώσει για το βαθμό διόρθωσης.  

Πηνελόπη Παπαδοπούλου
Πλαστικός Χειρουργός


 
Γεια σας. Με λενε Ελένη και θα ήθελα να ρωτήσω αν στη κοιλιοπλαστική μετά την επέμβαση βάζουν σωληνάκι για αναρρόφηση υγρών.

Πάντοτε μετά τη κοιλιοπλαστική τοποθετείται παροχέτευση για 1-2 μέρες και ανάλογα την ποσότητα του αντιδραστικού υγρού που συλλέγεται. Επικίνδυνο είναι να μην βάλεις γιατί είναι κάτι που δεν ελέγχεις. Ελπίζω να απάντησα στην ερώτησή σου.

Μιχελάκης Δημήτριος
Πλαστικός Χειρουργός


 
Γεια σας. Ήθελα να ρωτήσω κατά πόσο είναι εφικτό το λίπος της λιποαναρρόφησης να φυλαχτεί για μελλοντική χρήση. Ευχαριστώ!

Η χρήση του λίπους της λιποαναρρόφησης γίνεται άμεσα αφού υποστεί κάποια ειδική επεξεργασία που δεν του επιτρέπει να γίνει φύλαξη και μελλοντική χρήση.

Πηνελόπη Παπαδοπούλου
Πλαστικός Χειρουργός


 
Θα ήθελα να ρωτήσω σχετικά με τη νέα μέθοδο καταπολέμησης τοπικού πάχους: ηλεκτρολιπόλυση (κόστος και πλήθος απαιτούμενων συνεδριών, όπως και γιατρούς που το εφαρμόζουν).

Οι θεραπείες αντιμετώπισης του τοπικού πάχους με αυτή τη μέθοδο αφορούν στη διάλυση του λίπους, την κινητοποίησή του και τελικά την αποβολή του. Η αποτελεσματικότητα, οι συνεδρίες και το κόστος εξαρτώνται από το μέγεθος του προβλήματος που έχετε. Θα πρέπει να εξεταστείτε από κάποιον ειδικό για να καθοριστεί αν η συγκεκριμένη θεραπεία θα έχει αποτελέσματα σε εσάς.

Πηνελόπη Παπαδοπούλου
Πλαστικός Χειρουργός


 
Γεια σας! Η ξαδέρφη μου είναι 34 ετών έχει κάνει 2 παιδιά και πριν 2 χρόνια έκανε κοιλιοπλαστική. Τώρα είναι πάλι έγκυος. Υπάρχει κίνδυνος για το μωρό; Θα μπορέσει να αναπτυχτεί η μήτρα σωστά?? Ευχαριστώ!!

Η ανάπτυξη της μήτρας και η εγκυμοσύνη εξελίσσονται φυσιολογικά μετά την κοιλιοπλαστική. Η ξαδέρφη σας πρέπει να προσέξει μόνο τα κιλά που θα πάρει στην εγκυμοσύνη, να ενυδατώνει και να κρατά ελαστικό το δέρμα της κοιλιάς ώστε να διατηρήσει το καλό αποτέλεσμα της κοιλιοπλαστικής.

Πηνελόπη Παπαδοπούλου
Πλαστικός Χειρουργός


 
Τι πρέπει να κάνω για να απαλλαγώ από την υπερβολική υπεριδρωσία; Έχω ακούσει για το botox αλλά δεν ξέρω αν έχει αποτέλεσμα και πόσο κοστίζει η θεραπεία. Το έχω από μικρό παιδί και είναι πολύ ενοχλητικό. Αισθάνομαι πολύ άσχημα. Είμαι 30 χρονών. Σας ευχαριστώ.

Πράγματι ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης της υπεριδρωσίας είναι το botox. Το κόστος του εξαρτάται από την ποσότητα του φαρμάκου που θα χρησιμοποιηθεί καθώς και στα σημεία που θα εφαρμοστεί η θεραπεία.

Κορίνα Πέτκου
Δερματολόγος

1234
Εκτύπωση Αποστολή Σελίδας

Συμπληρώστε τα παρακάτω πεδία και αναζητήστε την απάντηση που θα δοθεί από έναν εξειδικευμένο ιατρό - συνεργάτη του mylook.gr στην ενότητα που ανήκει η ερώτησή σας. Οι απαντήσεις δημοσιεύονται λίγες ημέρες μετά την υποβολή της ερώτησης με την προϋπόθεση οι τελευταίες να είναι σχετικές με το περιεχόμενο του mylook.gr και να μην έχει τεθεί παρόμοια ερώτηση στο παρελθόν από έναν άλλο φίλο του mylook.gr.

Σημείωση: Μη συμπληρώνετε με ΚΕΦΑΛΑΙΑ ή με greeklish διότι το σύστημα κόβει τα μηνύματα.

 

Ερώτηση στο γιατρό
Ονοματεπώνυμο
E-mail
Συμπληρώστε τα γράμματα που βλέπετε στην εικόνα.