Τετάρτη 05 | 10 | 2022
Ανάπλαση Παρθενικού Υμένα

ymenas.jpgΠροσοχή: Τα κείμενα που ακολουθούν περιέχουν αναλυτικές πληροφορίες για τα γυναικεία γεννητικά όργανα και τις σχετικές με αυτά πλαστικές επεμβάσεις. Δεν πρέπει να διαβάζονται από άτομα κάτω των 18 ετών.

 

Ο παρθενικός υμένας είναι μία μεμβράνη, που ανατομικά βρίσκεται σχεδόν στην είσοδο του κόλπου.

 

Στα κορίτσια που δεν έχουν ξεκινήσει τις σεξουαλικές τους επαφές αυτή η μεμβράνη συνήθως είναι ακέραια.

Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις που παρατηρείται ρήξη του παρθενικού υμένα κατά τη διάρκεια της γυμναστικής, της χρήσης του ποδηλάτου, από πτώση, από τραυματισμό ή ακόμα κι από αυνανισμό.

 

Στις περιπτώσεις αυτές κι όταν η γυναίκα το επιθυμήσει, μπορεί να απευθυνθεί σε έναν εξειδικευμένο χειρουργό για να ανακτήσει την ακεραιότητα του παρθενικού υμένα προχωρώντας στην ανάπλασή του.

 

Διαβάστε παρακάτω περισσότερες πληροφορίες για την επέμβαση αυτή.

 


(Ευχαριστούμε θερμά τον Μαιευτήρα-Χειρουργό Γυναικολόγο Δρ.Αλέξανδρο Μπάντερ για την πολύτιμη συμβολή του στην περιγραφή των θεραπειών της ενότητας αυτής)

Οι πληροφορίες που παρέχονται στο mylook.gr αποτελούν αποκλειστικά και μόνο την εισαγωγή στην παραπάνω μέθοδο μια και δεν εξασφαλίζουν το αποτέλεσμά της και φυσικά δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως καταλυτικός παράγοντας για την τελική απόφαση του αναγνώστη. Ο ασφαλέστερος τρόπος για να αποφασίσει κάποιος είναι η ιατρική συμβουλή ενός έμπειρου και εξειδικευμένου γιατρού που θα είναι σε θέση να απαντήσει σε όλα τα ερωτήματα και να κρίνει αν η μέθοδος ενδείκνυται για την κάθε περίπτωση ξεχωριστά ή όχι. Οι συντελεστές του mylook.gr δε φέρουν καμία ευθύνη για οποιαδήποτε επιπλοκή μπορεί να προκύψει από την παραπάνω μέθοδο στον ασθενή καθώς και για κανένα λάθος που προέρχεται από ιατρική πράξη.
Εκτύπωση Αποστολή Σελίδας
 

Ποια είναι τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα της επέμβασης;

Η ανάπλαση του παρθενικού υμένα είναι μια επέμβαση κατά την οποία επιτυγχάνεται επανασύγκληση των ιστών του παρθενικού υμένα, με ράμματα απορροφήσιμα, έτσι ώστε κατά τη σεξουαλική επαφή να διαρρηγνύεται και να συνοδεύεται από τη μικρή αιμορραγία. Αν δεν υπάρχει επαρκής ποσότητα ιστού για την επανασύγκληση, ο γιατρός μπορεί να πάρει ιστό από τα χείλη του αιδοίου ή να χρησιμοποιήσει ειδικό ένθεμα.

Τι πρέπει να περιμένετε από την πρώτη συνάντηση με το γιατρό;

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την επέμβαση, ο γιατρός σας θα σας εξηγήσει τις αλλαγές που θέλετε να πραγματοποιήσετε. Θα συζητήσει μαζί σας λεπτομερώς τη διαδικασία, τους κινδύνους καθώς και τους περιορισμούς. Επίσης θα σας αναφέρει το είδος της αναισθησίας που θα χρειαστεί, το μέρος που θα πραγματοποιηθεί η επέμβαση και το κόστος. Πριν την επέμβαση είναι αναγκαίες οι εξετάσεις αίματος και ούρων καθώς και ένα τεστ εγκυμοσύνης.

 

Ο πιο ασφαλής τρόπος για να καταλήξετε με βεβαιότητα στην τελική σας απόφαση είναι να είστε ενημερωμένες για τις επιλογές που έχετε, τους κινδύνους της επέμβασης και τα πλεονεκτήματά της.

Πως γίνεται η ανάπλαση του παρθενικού υμένα;

Με τη τεχνική σύγκλησης του υπολείμματος του παρθενικού υμένα και σύγκλιση του με τέτοιο τρόπο που δεν θα επηρεάζει τη διέλευση του αίματος της περιόδου.

Πόσο διαρκεί η επέμβαση;

Η διάρκεια της επέμβασης είναι από 30 έως 45 λεπτά.

Που γίνεται η επέμβαση;

Είναι μια επέμβαση που μπορεί να γίνει και στο ιατρείο με τοπική αναισθησία ή σε οργανωμένη κλινική.  

Πόσο επώδυνη είναι η επέμβαση;

Η επέμβαση δεν είναι καθόλου επώδυνη τόσο κατά όσο και μετά την επέμβαση.

Τι πρέπει να περιμένω μετά την επέμβαση;

Την πλήρη αποκατάσταση του παρθενικού υμένα και τη διατήρησή του μέχρι την επόμενη σεξουαλική επαφή.

Τι γίνεται την περίοδο της ανάρρωσης;

Δεν υπάρχει περίοδος ανάρρωσης, απλώς συνιστάται η επόμενη επαφή να είναι σε 10 μέρες.

Ποιο είναι το μακροπρόθεσμο αποτέλεσμα της επέμβασης;

Η ρήξη του παρθενικού υμένα θα γίνει με την αμέσως πρώτη επαφή που θα έχει η γυναίκα.

Πόσο διαρκεί το αποτέλεσμα;

Όσο διάστημα απέχει η γυναίκα από την σεξουαλική επαφή.

Ποια είναι η ιδανική υποψήφια για την επέμβαση;

Η επέμβαση αυτή απευθύνεται σε γυναίκες που έχουν υποστεί ρήξη του παρθενικού υμένα λόγω σεξουαλικής επαφής ή εξαιτίας κάποιας έντονης σωματικής άσκησης και επιθυμούν την ανάπλασή του.

Κίνδυνοι και επιπλοκές:

Η πιθανότητα να εμφανιστούν κάποιες επιπλοκές είναι πολύ μικρή και αφορά κυρίως μια μικρή απώλεια αίματος στην περιοχή που διαρκεί για 2-3 ημέρες το μέγιστο. Η πιθανότητα μόλυνσης είναι ουσιαστικά ανύπαρκτη μια και στον υμένα δεν υπάρχει ροή αίματος που θα μπορούσε να προκαλέσει τη μόλυνση.

Πρέπει να:

• Αναφέρετε στο γιατρό σας πιθανές αλλεργίες που έχετε (σε φαγητά ή φάρμακα).

• Αναφέρετε στο γιατρό σας οποιαδήποτε λήψη φαρμάκων καθώς και τη χρήση. συμπληρωμάτων διατροφής ή οτιδήποτε άλλο μπορεί να επηρεάσει το μεταβολισμό σας.

• Προσπαθήστε να προγραμματίσετε την επέμβαση σε ημέρα άλλη από την περίοδο της εμμηνόρροιας.

• Ακολουθήσετε πιστά τις οδηγίες που αφορούν τη διατροφή, το ποτό, το κάπνισμα και τη λήψη βιταμινών που σας έχει συστήσει ο γιατρός σας

• Ενημερώστε το γιατρό σας αν καπνίζετε. Το κάπνισμα μπορεί να οδηγήσει σε ανεπιθύμητες επιπλοκές και σε αργή επούλωση.

• Αποφύγετε τη λήψη ασπιρίνης για 2 εβδομάδες πριν την επέμβαση.

• Φροντίσετε τη μεταφορά σας στο σπίτι μετά από την επέμβαση.