Τρίτη 03 | 10 | 2023
Ανάπλαση Μικρών Χειλέων

megala_xeili.jpgΠροσοχή: Τα κείμενα που ακολουθούν περιέχουν αναλυτικές πληροφορίες για τα γυναικεία γεννητικά όργανα και τις σχετικές με αυτά πλαστικές επεμβάσεις. Δεν πρέπει να διαβάζονται από άτομα κάτω των 18 ετών.

 

Η πλαστική επέμβαση στα μικρά χείλη ή labiaplasty όπως λέγεται διεθνώς, είναι η επέμβαση που γίνεται στα μικρά χείλη του αιδοίου με στόχο, είτε τη διόρθωση του σχήματος, είτε τη μείωση του υπερτροφικού μεγέθους τους. Βασικοί λόγοι που ωθούν μια γυναίκα να προχωρήσει σε αυτή την επέμβαση είναι ο λειτουργικός παράγοντας της γενετήσιας περιοχής και η ψυχολογική αναστάτωση της γυναίκας κοιτώνας τον εαυτό της στο καθρέφτη αλλά και απέναντι στον σύντροφο της.

 

Πολλές γυναίκες αισθάνονται δυσφορία κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής λόγω της τριβής του πλεονάζοντος ιστού των μικρών χειλέων, που μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένο άλγος. Άλλες δεν μπορούν να ευχαριστηθούν την έξοδο τους φορώντας ένα στενό ρούχο, μαγιό, κολάν, κλπ.

 

Η ανάπλαση των μικρών χειλέων μπορεί να προσφέρει λύση στο πρόβλημα αυτό και να βελτιώσει την αυτοπεποίθηση και τη σεξουαλική ζωή της γυναίκας.

 

(Ευχαριστούμε θερμά τον Μαιευτήρα-Χειρουργό Γυναικολόγο Δρ.Αλέξανδρο Μπάντερ για την πολύτιμη συμβολή του στην περιγραφή των θεραπειών της ενότητας αυτής)

Οι πληροφορίες που παρέχονται στο mylook.gr αποτελούν αποκλειστικά και μόνο την εισαγωγή στην παραπάνω μέθοδο μια και δεν εξασφαλίζουν το αποτέλεσμά της και φυσικά δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως καταλυτικός παράγοντας για την τελική απόφαση του αναγνώστη. Ο ασφαλέστερος τρόπος για να αποφασίσει κάποιος είναι η ιατρική συμβουλή ενός έμπειρου και εξειδικευμένου γιατρού που θα είναι σε θέση να απαντήσει σε όλα τα ερωτήματα και να κρίνει αν η μέθοδος ενδείκνυται για την κάθε περίπτωση ξεχωριστά ή όχι. Οι συντελεστές του mylook.gr δε φέρουν καμία ευθύνη για οποιαδήποτε επιπλοκή μπορεί να προκύψει από την παραπάνω μέθοδο στον ασθενή καθώς και για κανένα λάθος που προέρχεται από ιατρική πράξη.
Εκτύπωση Αποστολή Σελίδας
 

Ποια είναι τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα της επέμβασης;

Αυθημερόν επέμβαση, ταχεία επιστροφή σε κανονικούς ρυθμούς, οριστική απαλλαγή από το περιττό δέρμα και λίπος της περιοχής.

Τι πρέπει να περιμένετε από την πρώτη συνάντηση με το γιατρό;

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την επέμβαση, ο γιατρός σας θα σας εξηγήσει τις αλλαγές που θέλετε να πραγματοποιήσετε, πώς η ηλικία, καθώς και η κατάσταση του δέρματός σας μπορεί να επηρεάσουν τα αποτελέσματα. Θα συζητήσει μαζί σας λεπτομερώς τη διαδικασία, τους κινδύνους καθώς και τους περιορισμούς. Επίσης θα σας αναφέρει το είδος της αναισθησίας που θα χρειαστεί, το μέρος που θα πραγματοποιηθεί η επέμβαση και το κόστος. Πριν την επέμβαση είναι αναγκαίες οι εξετάσεις αίματος και ούρων καθώς και ένα τεστ εγκυμοσύνης.

 

Φροντίστε να ρωτήσετε οτιδήποτε σας απασχολεί σχετικό και ζητήστε να δείτε φωτογραφίες από προηγούμενες παρόμοιες επεμβάσεις άλλων ασθενών. Ο πιο ασφαλής τρόπος για να καταλήξετε με βεβαιότητα στην τελική σας απόφαση είναι να είστε ενημερωμένες για τις επιλογές που έχετε, τους κινδύνους της επέμβασης και τα πλεονεκτήματα της.

 

Πως γίνεται η επέμβαση;

Η επέμβαση γίνεται με τοπική ή γενική νάρκωση αλλά και περιοχική. Με τη χρήση ειδικού λέιζερ γίνεται αφαίρεση του περιττού δέρματος και τοποθετούνται πολύ λεπτά ράμματα που απορροφώνται από τον οργανισμό σε μικρό χρονικό διάστημα.  Η επέμβαση πρέπει να γίνει με απόλυτη ακρίβεια για να επιτευχθεί η συμμετρία των χειλέων.

Πόσο διαρκεί η επέμβαση;

Η επέμβαση διαρκεί από 30 λεπτά μέχρι 1 ώρα και δεν απαιτείται παραμονή στη κλινική.

Που γίνεται η επέμβαση;

Η επέμβαση γίνεται σε οργανωμένη κλινική που διαθέτει το απαραίτητο εξοπλισμό, laser ή RF.

Πόσο επώδυνη είναι η επέμβαση;

Κατά τη διάρκεια της επέμβασης δεν υπάρχει απολύτως κανένα αίσθημα πόνου, μετά την επέμβαση και για λίγες μέρες ο πόνος είναι ελάχιστος και ανεκτός.

Τι πρέπει να περιμένω μετά την επέμβαση;

Ο μετεγχειρητικός πόνος είναι ελάχιστος, και τα αισθητικά αποτελέσματα είναι πολύ καλά. Η χρήση του λέιζερ ή του νυστεριού ραδιοκυμάτων εξασφαλίζει ελάχιστη κάκωση των ιστών και ταχεία επούλωση της τραυματικής επιφάνειας. Υπάρχει θεαματική αλλαγή στη εμφάνιση της περιοχής και το αποτέλεσμα θα είναι καλύτερο με το πέρασμα του χρόνου.

Τι γίνεται την περίοδο της ανάρρωσης;

Πρέπει να προετοιμαστείτε για μια ελαφρά απώλεια αίματος το πρώτο 24ωρο. Μικρές ενοχλήσεις και ελαφρύ πρήξιμο θα αντιμετωπίσετε τις πρώτες 3-4 ημέρες. Οι τομές θα είναι πολύ μικρές και μετά από μερικές ημέρες δε θα φαίνονται καθόλου. Εφόσον χρησιμοποιούνται ράμματα που απορροφούνται δε χρειάζεται να επισκεφθείτε πάλι το γιατρό σας για να σας τα αφαιρέσει. Θα μπορέσετε να ξεκινήσετε πάλι τις συνηθισμένες σας καθημερινές δραστηριότητες σε 2-3 ημέρες και θα επιστρέψετε στην εργασία σας σε περίπου 1 εβδομάδα. Η πλήρης επούλωση έρχεται σε 4-5 εβδομάδες, διάστημα στο οποίο θα πρέπει να δοθεί προσοχή σε μερικές δραστηριότητες όπως το σεξ, η γυμναστική κλπ.

Ποιο είναι το μακροπρόθεσμο αποτέλεσμα της επέμβασης;

Τα πρώτα αποτελέσματα θα είναι άμεσα αντιληπτά, σε διάστημα τριών μηνών θα έχει επουλωθεί πλήρως η περιοχή και σε 6μηνες θα ολοκληρωθεί το αισθητικό αποτέλεσμα, προσφέροντας μια διαφορετική εικόνα της περιοχής που θα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες κάθε γυναίκας.

Πόσο διαρκεί το αποτέλεσμα;

Τα αποτελέσματα της επέμβασης είναι μόνιμα.

Ποια είναι η ιδανική υποψήφια για την επέμβαση;

Η επέμβαση ενδείκνυται για κάθε γυναίκα της οποίας τα μικρά χείλη έχουν ακανόνιστο σχήμα ή είναι υπερτροφικά με αποτέλεσμα να προκαλούνται λειτουργικά προβλήματα κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής λόγω της τριβής του πλεονάζοντος ιστού των μικρών χειλέων, που μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένο άλγος. Ενδείκνυται επίσης και σε περιπτώσεις που πέρα από τη σεξουαλική δραστηριότητα, κάποιες γυναίκες δεν μπορούν να ευχαριστηθούν και την έξοδο τους φορώντας ένα στενό ρούχο, μαγιό, κολάν, κλπ.

Κίνδυνοι και επιπλοκές:

Διάσπαση τραύματος, μόλυνση.

Πρέπει να:

• Αναφέρετε στο γιατρό σας πιθανές αλλεργίες που έχετε (σε φαγητά ή φάρμακα)

• Επικοινωνήσετε αμέσως με το γιατρό σας αν παρατηρήσετε επίμονη αιμορραγία η κάποιου είδους μόλυνση στην περιοχή.

• Αποφύγετε το μπάνιο για 24 ώρες μετά την επέμβαση.

• Αποφύγετε τις σεξουαλικές επαφές για 4-6 εβδομάδες, ανάλογα με τον τύπο της επέμβασης.

• Αποφύγετε τα στενά εσώρουχα (string ή κορδονάκια) για 1-2 εβδομάδες μετά την επέμβαση.

• Αναφέρετε στο γιατρό σας οποιαδήποτε λήψη φαρμάκων καθώς και τη χρήση συμπληρωμάτων διατροφής ή οτιδήποτε άλλο μπορεί να επηρεάσει το μεταβολισμό σας.

• Προσπαθήστε να προγραμματίσετε την επέμβαση σε ημέρα άλλη από την περίοδο της εμμηνόρροιας.

• Ακολουθήσετε πιστά τις οδηγίες που αφορούν τη διατροφή, το ποτό, το κάπνισμα και τη λήψη βιταμινών που σας έχει συστήσει ο γιατρός σας

• Ενημερώστε το γιατρό σας αν καπνίζετε. Το κάπνισμα μπορεί να οδηγήσει σε ανεπιθύμητες επιπλοκές και σε αργή επούλωση.

• Αποφύγετε τη λήψη ασπιρίνης για 2 εβδομάδες πριν την επέμβαση.

• Αποφύγετε τη χρήση ταμπόν για 4-6 εβδομάδες μετά την επέμβαση.

• Φροντίσετε τη μεταφορά σας στο σπίτι μετά από την επέμβαση.