Πέμπτη 13 | 06 | 2024


 
Γειά σας. Ήθελα να ρωτήσω αν σε ηλικία 15 ετών μπορεί να γίνει ανάπλαση μικρών χειλέων. Ευχαριστώ. Κατερίνα.

Αγαπητή Κατερίνα,
 
Όσον αφορά την ανάπλαση σε ηλικία 15 χρονών, φυσικά και γίνεται εφ' όσον χρειάζεται και θα έλεγα είναι καλύτερα να γίνει σε μικρή ηλικία καθώς με αυτό το τρόπο υπάρχει πιο γρήγορη αλλά και καλύτερη επούλωση στην περιοχή. Αυτό που είναι σημαντικότερο κατά τη δική μου άποψη είναι ο ψυχολογικός παράγοντας που σε μεγαλύτερη ηλικία έχει άλλες διαστάσεις και συνέπειες καθώς σταδιακά αναπτύσσεται τάση αποστροφής από τη ερωτική πράξη και κυρίως εσωστρέφεια. Φυσικά για να γίνει αυτή η επέμβαση θα πρέπει να υπάρχει η συγκατάθεση των γονέων. Θα χαρώ να συζητήσουμε για οποιαδήποτε άλλη απορία σου.Αλέξανδρος Μπάντερ
Χειρουργός Γυναικολόγος - Πλαστική Αισθητική


 
Γεια σας. Θα μπορούσατε να με ενημερώσετε αν ενδείκνυται η ανάπλαση των μικρών χειλέων στην ηλικία των 17 ετών και, πέραν τούτου, για το οικονομικό θέμα; Ευχαριστώ εκ των προτέρων, Μαρία.

Η Ανάπλαση των μικρών χειλέων είναι φυσικά δυνατόν να γίνει και σε αυτήν την ηλικία, βασική προϋπόθεση όμως είναι να έχετε την έγκριση των γονιών ή έστω το ένος προκειμένου να υποβληθείτε στην επέμβαση. Το κόστος της επέμβασης  ανέρχεται στα 3600 € και αυτό είναι το συνολικό και τελικό κόστος το οποίο συμπεριλαμβάνει όλα τα έξοδα της κλινικής και της αναισθησίας.

Αλέξανδρος Μπάντερ
Χειρουργός Γυναικολόγος - Πλαστική Αισθητική


 
Γεια σας, είμαι 18 χρονών και θα ήθελα να κάνω κάποιες ερωτήσεις. 1ον: Η περιοχή γύρω από την κλειτορίδα μου, κυρίως στην αριστερή πλευρά, έχει περισσότερο δέρμα, από τί μπορεί να οφείλεται αυτό; Μπορεί ακόμα να προέρχεται και από την συνεχή αυξομείωση βάρους; 2ον: Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, βγάζω κάποια υγρά (και κάποιες φορές μυρίζουν κιόλας), τί μπορεί να είναι αυτό; 3ον: Η περίοδος μου δεν 'έρχεται' κανονικά, συνήθως καθυστερεί γύρω στις 6 μέρες. Υπάρχει κάποιο πρόβλημα (δεν έχω πλήρη σεξουαλική επαφή ακόμα); 4ον: Το στήθος μου, παρά το γεγονός ότι η μαμά μου έχει μεγάλο, είναι μικρό, αυτό μπορεί να οφείλεται από τη συνεχή μου άθληση (στίβος και για κάποιο χρονικό διάστημα και κολύμβηση) για πολλά χρόνια (αν και τώρα έχω σταματήσει για ένα μικρό χρονικό διάστημα και θα ξεκινήσω από Σεπτέμβρη); Μόνο με αισθητική επέμβαση μπορώ να αυξήσω το στήθος μου; Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Αγαπητήγ φίλη, η ασυμμετρία στο δέρμα της κλειτορίδας συνήθως οφείλεται σε εκ γεννητής κατάσταση και φυσικά αυτό διορθώνεται με πλαστική κλειτορίδας έτσι όπως αναφέρεται στο σχετικό άρθρο του Mylook. Τώρα όσον αφορά τα γυναικολογικά προβλήματα τα οποία αναφέρετε θα πρέπει να εκτιμηθούν γυναικολογικά με μία σειρά απο εξετάσεις. Η αυξητική μαστών γίνεται με ενθέματα σιλικόνης συνήθως. Καλό θα ήταν να καθορίζατε κάποιο ραντεβού στο 210 8944603 και να συζητήσουμε όλα αυτά από κοντά.Αλέξανδρος Μπάντερ
Χειρουργός Γυναικολόγος - Πλαστική Αισθητική


 
Γεια σας. Είμαι 28 ετών και έχω υπερτροφικά χείλη. Μπορεί να γίνει επέμβαση; Για πόσο καιρό δε θα μπορώ να κάνω μπάνια στη θάλασσα; Είναι επώδυνο; Και κάτι άλλο: Υπάρχει περίπτωση αυτό να ευθύνεται που δεν υπάρχει πλήρης ευχαρίστηση στη σεξουαλική μου ζωή; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Με την επέμβαση αιδοιοπλαστικής. Μπορεί να γίνει μειώση των υπερτροφικών μικρών χειλέων το αιδοίου. Η επέμβαση είναι αυθημερόν και δε θα χρειαστεί παραμονή σας στο Νοσοκομείο. Μετά την επέμβαση θα πρέπει να αποφύγετε τις επαφές και την έντονη γυμναστική για 4 εβδομάδες. Η αποφυγή της κολύμβησης θα πρέπει να είναι σίγουρα για τις πρώτες 3 εβδομάδες μετά την επέμβαση. Η μειωμένη σεξουαλική ευχαρίστηση οφείλεται σε διάφορους λόγους, η υπερτροφία των χειλέων ενδεχομένως να παιζει ρόλο σε αυτό και κυρίως για ψυχολογικούς λόγους που πολλές φορές εμποδίζει τις γυναίκες αυτές να ευχαριστηθούν το σεξ.

Αλέξανδρος Μπάντερ
Χειρουργός Γυναικολόγος - Πλαστική Αισθητική

Εκτύπωση Αποστολή Σελίδας

Συμπληρώστε τα παρακάτω πεδία και αναζητήστε την απάντηση που θα δοθεί από έναν εξειδικευμένο ιατρό - συνεργάτη του mylook.gr στην ενότητα που ανήκει η ερώτησή σας. Οι απαντήσεις δημοσιεύονται λίγες ημέρες μετά την υποβολή της ερώτησης με την προϋπόθεση οι τελευταίες να είναι σχετικές με το περιεχόμενο του mylook.gr και να μην έχει τεθεί παρόμοια ερώτηση στο παρελθόν από έναν άλλο φίλο του mylook.gr.

Σημείωση: Μη συμπληρώνετε με ΚΕΦΑΛΑΙΑ ή με greeklish διότι το σύστημα κόβει τα μηνύματα.

 

Ερώτηση στο γιατρό
Ονοματεπώνυμο
E-mail
Συμπληρώστε τα γράμματα που βλέπετε στην εικόνα.