Τετάρτη 19 | 01 | 2022
Πλαστική Κλειτορίδας

kleitorida.jpgΠροσοχή: Τα κείμενα που ακολουθούν περιέχουν αναλυτικές πληροφορίες για τα γυναικεία γεννητικά όργανα και τις σχετικές με αυτά πλαστικές επεμβάσεις. Δεν πρέπει να διαβάζονται από άτομα κάτω των 18 ετών.

 

Το πλεονάζον δέρμα στα πλάγια της κλειτορίδας, συχνά κάνει τη ίδια τη κλειτορίδα να φαίνεται μεγαλύτερη ή και ασύμμετρη. Τα γονίδια, τα οιστρογόνα και η έκθεση στην τεστοστερόνη (ανδρογονική ορμόνη), μπορούν να προκαλέσουν αξιοσημείωτες αλλαγές στην εμφάνιση της. Συχνά αυτή η ανωμαλία συνδυάζεται με γενικότερα αλλοιωμένη εμφάνιση των μικρών χειλέων όπου κι εκεί υπάρχει αντίστοιχη ασυμμετρία ή υπερτροφία τους. Όπως σε όλες τις δυσμορφίες της περιοχής, η γυναίκα ενοχλείται κυρίως από την εμφάνιση του αιδοίου κοιτώντας τον εαυτό της στον καθρέφτη καθώς επίσης κι από τα στενά ρούχα και τη υπερβολική τριβή της κλειτορίδας. 

 

Για να αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα μπορεί η γυναίκα να προχωρήσει σε πλαστική επέμβαση της κλειτορίδας ώστε να εκλείψουν τα παραπάνω προβλήματα και να τονωθεί η αυτοπεποίθησή της.

 

Διαβάστε παρακάτω περισσότερες λεπτομέρειες για την επέμβαση αυτή.

 

(Ευχαριστούμε θερμά τον Μαιευτήρα-Χειρουργό Γυναικολόγο Δρ.Αλέξανδρο Μπάντερ για την πολύτιμη συμβολή του στην περιγραφή των θεραπειών της ενότητας αυτής)

Οι πληροφορίες που παρέχονται στο mylook.gr αποτελούν αποκλειστικά και μόνο την εισαγωγή στην παραπάνω μέθοδο μια και δεν εξασφαλίζουν το αποτέλεσμά της και φυσικά δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως καταλυτικός παράγοντας για την τελική απόφαση του αναγνώστη. Ο ασφαλέστερος τρόπος για να αποφασίσει κάποιος είναι η ιατρική συμβουλή ενός έμπειρου και εξειδικευμένου γιατρού που θα είναι σε θέση να απαντήσει σε όλα τα ερωτήματα και να κρίνει αν η μέθοδος ενδείκνυται για την κάθε περίπτωση ξεχωριστά ή όχι. Οι συντελεστές του mylook.gr δε φέρουν καμία ευθύνη για οποιαδήποτε επιπλοκή μπορεί να προκύψει από την παραπάνω μέθοδο στον ασθενή καθώς και για κανένα λάθος που προέρχεται από ιατρική πράξη.
Εκτύπωση Αποστολή Σελίδας
 

Ποια είναι τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα της επέμβασης;

Αυθημερόν επέμβαση, ταχεία επιστροφή σε κανονικούς ρυθμούς, οριστική απαλλαγή από το περιττό μεγέθους της κλειτορίδας.

Τι πρέπει να περιμένετε από την πρώτη συνάντηση με το γιατρό;

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την επέμβαση, ο γιατρός σας θα σας εξηγήσει τις αλλαγές που θέλετε να πραγματοποιήσετε, πώς η ηλικία, καθώς και η κατάσταση του δέρματός σας μπορεί να επηρεάσουν τα αποτελέσματα. Θα συζητήσει μαζί σας λεπτομερώς τη διαδικασία, τους κινδύνους καθώς και τους περιορισμούς. Επίσης θα σας αναφέρει το είδος της αναισθησίας που θα χρειαστεί, το μέρος που θα πραγματοποιηθεί η επέμβαση και το κόστος. Πριν την επέμβαση είναι αναγκαίες οι εξετάσεις αίματος και ούρων καθώς και ένα τεστ εγκυμοσύνης.

 

Φροντίστε να ρωτήσετε οτιδήποτε σας απασχολεί σχετικό και ζητήστε να δείτε φωτογραφίες από προηγούμενες παρόμοιες επεμβάσεις άλλων ασθενών. Ο πιο ασφαλής τρόπος για να καταλήξετε με βεβαιότητα στην τελική σας απόφαση είναι να είστε ενημερωμένες για τις επιλογές που έχετε, τους κινδύνους της επέμβασης και τα πλεονεκτήματά της.

Πως γίνεται η πλαστική κλειτορίδας;

Η επέμβαση είναι απλή και δε γίνεται στην κλειτορίδα (υπάρχει ένα μεγάλο πλέγμα νεύρων που δεν επιτρέπει την επέμβαση) αλλά στο δέρμα που την περιβάλλει, γίνεται ένα είδους λίφτινγκ για να μειωθεί η υπερβολική προεξοχή της.

Πόσο διαρκεί η επέμβαση;

Διαρκεί 30 λεπτά περίπου, συνήθως συνδυάζεται με πλαστική διόρθωση των μικρών χειλέων και σε αυτή την περίπτωση είναι αυτονόητο ότι θα χρειαστεί επιπλέον χρόνο. Μπορεί να γίνει υπό τοπική, γενική ή περιοχική  αναισθησία και ο χρόνος που απαιτείται για την επούλωση είναι από 5 εβδομάδες.

Που γίνεται η επέμβαση;

Η επέμβαση μπορεί να γίνει με τοπική, γενική ή και περιοχική νάρκωση. Γίνεται σε κατάλληλα εξοπλισμένη κλινική και δεν απαιτείται παραμονή. 

Πόσο επώδυνη είναι η επέμβαση;

Κατά τη διάρκεια της επέμβασης δεν υπάρχει απολύτως κανένα αίσθημα πόνου, μετά την επέμβαση και για λίγες μέρες ο πόνος είναι ελάχιστος και ανεκτός.

Τι πρέπει να περιμένω μετά την επέμβαση;

Ο μετεγχειρητικός πόνος είναι ελάχιστος, και τα αισθητικά αποτελέσματα είναι πολύ καλά. Η χρήση του laser ή του νυστεριού ραδιοκυμάτων εξασφαλίζει ελάχιστη κάκωση των ιστών και ταχεία επούλωση της τραυματικής επιφάνειας. Το αποτέλεσμα θα είναι βελτιώνεται με το πέρασμα του χρόνου.

Τι γίνεται την περίοδο της ανάρρωσης;

Πρέπει να προετοιμαστείτε για μια ελαφρά απώλεια αίματος το πρώτο 24ωρο. Μικρές ενοχλήσεις και ελαφρύ πρήξιμο θα αντιμετωπίσετε τις πρώτες 3-4 ημέρες. Οι τομές θα είναι πολύ μικρές και μετά από μερικές ημέρες δε θα φαίνονται καθόλου. Εφόσον χρησιμοποιούνται ράμματα που απορροφούνται δε χρειάζεται να επισκεφθείτε πάλι το γιατρό σας για να σας τα αφαιρέσει. Θα μπορέσετε να ξεκινήσετε πάλι τις συνηθισμένες σας καθημερινές δραστηριότητες σε 2-3 ημέρες και θα επιστρέψετε στην εργασία σας σε περίπου 1 εβδομάδα. Η πλήρης επούλωση έρχεται σε 4-5 εβδομάδες, διάστημα στο οποίο θα πρέπει να δοθεί προσοχή σε μερικές δραστηριότητες όπως το σεξ, η γυμναστική κλπ.

Ποιο είναι το μακροπρόθεσμο αποτέλεσμα της επέμβασης;

Τα πρώτα αποτελέσματα θα είναι άμεσα αντιληπτά, σε διάστημα τριών μηνών θα έχει επουλωθεί πλήρως και σε 6μηνες θα μιλάμε για πλήρες αισθητικό αποτέλεσμα που θα το βλέπει η γυναίκα.

Πόσο διαρκεί το αποτέλεσμα;

Τα αποτελέσματα της επέμβασης είναι μόνιμα.

Ποια είναι η ιδανική υποψήφια για την επέμβαση;

Η επέμβαση αυτή απευθύνεται σε γυναίκες με πλεονάζον δέρμα στα πλάγια της κλειτορίδας που συχνά κάνει τη ίδια τη κλειτορίδα να φαίνεται μεγαλύτερη ή και ασύμμετρη. Συχνά αυτή η ανωμαλία συνδυάζεται με γενικότερα αλλοιωμένη εμφάνιση των μικρών χειλέων όπου κι εκεί υπάρχει αντίστοιχη ασυμμετρία ή υπερτροφία τους. Επίσης μπορεί η γυναίκα που καταφεύγει σε αυτή την επέμβαση να ενοχλείται κυρίως από την εμφάνιση του αιδοίου κοιτώντας τον εαυτό της στον καθρέφτη καθώς επίσης κι από τα στενά ρούχα και τη υπερβολική τριβή της κλειτορίδας.

Κίνδυνοι και επιπλοκές:

Διάσπαση τραύματος, νευρολογική βλάβη στη περιοχή όταν η επέμβαση γίνει από όχι κατάλληλα εκπαιδευμένο χειρουργό.

Πρέπει να:

• Αναφέρετε στο γιατρό σας πιθανές αλλεργίες που έχετε (σε φαγητά ή φάρμακα)

• Επικοινωνήσετε αμέσως με το γιατρό σας αν παρατηρήσετε επίμονη αιμορραγία η κάποιου είδους μόλυνση στην περιοχή.

• Αποφύγετε το μπάνιο για 24 ώρες μετά την επέμβαση.

• Αποφύγετε τις σεξουαλικές επαφές για 4-6 εβδομάδες, ανάλογα με τον τύπο της επέμβασης.

• Αποφύγετε τα στενά εσώρουχα (string ή κορδονάκια) για 1-2 εβδομάδες μετά την επέμβαση.

• Αναφέρετε στο γιατρό σας οποιαδήποτε λήψη φαρμάκων καθώς και τη χρήση συμπληρωμάτων διατροφής ή οτιδήποτε άλλο μπορεί να επηρεάσει το μεταβολισμό σας.

• Προσπαθήστε να προγραμματίσετε την επέμβαση σε ημέρα άλλη από την περίοδο της εμμηνόρροιας.

• Ακολουθήσετε πιστά τις οδηγίες που αφορούν τη διατροφή, το ποτό, το κάπνισμα και τη λήψη βιταμινών που σας έχει συστήσει ο γιατρός σας

• Ενημερώστε το γιατρό σας αν καπνίζετε. Το κάπνισμα μπορεί να οδηγήσει σε ανεπιθύμητες επιπλοκές και σε αργή επούλωση.

• Αποφύγετε τη λήψη ασπιρίνης για 2 εβδομάδες πριν την επέμβαση.

• Αποφύγετε τη χρήση ταμπόν για 4-6 εβδομάδες μετά την επέμβαση.

• Φροντίσετε τη μεταφορά σας στο σπίτι μετά από την επέμβαση.