Σάββατο 20 | 04 | 2024
MyLook.gr >> Κυτταρίτιδα >> Θεραπείες κατά της κυτταρίτιδας
Θεραπείες κατά της κυτταρίτιδας
21/3/2013


cellulite_1.jpgΠολλά  προϊόντα ή τεχνικές θεραπείας ισχυρίζονται ότι μπορούν να εξαλείψουν αυτά τα αντιαισθητικά λακκάκια στο δέρμα που ονομάζονται κυτταρίτιδα. Αλλά προτού αποφασίσετε τι θα κάνετε, συμβουλευτείτε έναν γιατρό εξειδικευμένο στην αισθητική ιατρική για να πάρετε μια επαγγελματική άποψη. Ο γιατρός σας θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε τι θεραπεία να επιλέξετε, αλλά και πως λειτουργεί κάθε θεραπεία στην αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας.

 

Πώς λειτουργούν οι θεραπείες κατά της κυτταρίτιδας:

cellulite_2.jpgLipodissolve: Μια σειρά από ενέσεις με μακριές βελόνες, οι οποίες εισχωρούν στα βαθύτερα στρώματα, εκεί που βρίσκεται το λίπος. Η ουσία που εμπεριέχεται στην ένεση δρα με σκοπό την διάλυση της  περιοχής του λίπους. Το ίδιο το σώμα αποβάλει μόνο του, με φυσική διαδικασία, το λίπος.

Μεσοθεραπεία: Παρόμοιο με το Lipodissolve, αλλά οι βελόνες είναι μικρότερες και η ουσία εγχύεται στο ανώτερο στρώμα του δέρματος, εκεί όπου υπάρχει κυτταρίτιδα. Ο συνδυασμός των ουσιών που χρησιμοποιούνται βοηθούν στην διάλυση των λιποκυττάρων.

Λιποαναρρόφηση: Μια χειρουργική διαδικασία όπου ο χειρουργός κάνει μια μικρή τομή, στη συνέχεια, εισάγει ένα ειδικό χειρουργικό εργαλείο στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος και πραγματοποιείται αφαίρεση λίπους. Η μέθοδος αυτή δεν συνιστάται, για την θεραπεία της κυτταρίτιδας, επειδή η επέμβαση δεν πραγματοποιείται στο ανώτερο στρώμα του δέρματος εκεί δηλαδή όπου υπάρχει κυτταρίτιδα.

cellulite_5.jpgEndermologie: Μία μηχανή μασάζ εφαρμόζεται στην περιοχή όπου κυτταρίτιδα είναι ορατή. Η μηχανή έχει δύο κυλίνδρους, και κάνουν μια πτυχή στο δέρμα όταν εφαρμόζεται. Η πτυχή του που δημιουργείται τεντώνει τους συνδετικούς ιστούς κάτω από το δέρμα. Το τέντωμα μειώνει την εμφάνιση της κυτταρίτιδας. Η θεραπεία διαρκεί περίπου 30 λεπτά, και συνιστώνται τουλάχιστον δώδεκα θεραπείες  για την επίτευξη αποτελεσμάτων.

Acoustic Wave Therapy: Ένα ειδικό εργαλείο, το οποίο μοιάζει με ένα μικρόφωνο, τοποθετείται πάνω στο δέρμα. Κύματα πίεσης διαπερνούν το δέρμα, διορθώνοντας τους συνδετικούς ιστούς, ενισχύουν την ανάπτυξη του κολλαγόνου και λειαίνουν την επιδερμίδα. Η συνεδρίες διαρκούν περίπου 30 λεπτά, απαιτούνται τουλάχιστον έξι θεραπείες.

cellulite_3.jpgΚρέμες Κυτταρίτιδας: Ελέγξτε αν περιέχουν συστατικά που έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικά στην δράση κατά της κυτταρίτιδας: όπως καφεΐνη, αλόη βέρα, το συνένζυμο-Α, glaucine, βιταμίνη C και βιταμίνη Ε. Οι χρήστες λένε ότι έχουν παρατηρήσει μια διαφορά εντός δύο εβδομάδων της θεραπείας.

pros_cons.jpgΠλεονεκτήματα για τις θεραπείες κυτταρίτιδας
- Επιθυμητά αποτελέσματα
- Μερικές θεραπείες είναι ανώδυνες
- Τα αποτελέσματα γίνονται ορατά μέσα σε λίγες εβδομάδες από όταν ξεκινάτε
- Τα αποτελέσματα διαρκούν, όσο ακολουθείται ένας υγιεινός τρόπος ζωής

 

Μειονεκτήματα για τις θεραπείες κυτταρίτιδας
- Μερικές θεραπείες εξακολουθούν να δοκιμάζονται και να μελετούνται
- Ενδέχεται να παρουσιαστούν μώλωπες / πρήξιμο
- Πιθανή αλλεργική αντίδραση
- Αίσθημα καύσου
- Συχνά απαιτούνται πολλές θεραπείες

Πηγή: locateadoc.com

Εκτύπωση Αποστολή Σελίδας