Τετάρτη 24 | 04 | 2024
MyLook.gr >> Κυτταρίτιδα >> Μείωση της κυτταρίτιδας
Μείωση της κυτταρίτιδας
10/2/2009


meiosi_kyttaritidas.jpgΠοιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να απαλλαγούμε από την κυτταρίτιδα; Οι περισσότεροι γιατροί θα συμφωνήσουν σε μια μάλλον απογοητευτική απάντηση: «Κανένας με διάρκεια και οι περισσότεροι είναι απλά σπατάλη χρημάτων. Οι περισσότερες προτάσεις σήμερα αποτελούν απλά προτάσεις που στοχεύουν στο marketing,» ισχυρίζεται ο πλαστικός χειρουργός Dr. Steven Williams


Ο συνδυασμός των θεραπειών μπορεί να μειώσει την κυτταρίτιδα


Μια νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στο τεύχος Νοεμβρίου/Δεκεμβρίου 2008 της Aesthetic Surgery Journal αναφέρει ότι υπάρχει ελπίδα στην αποτελεσματική θεραπεία της κυτταρίτιδας. Γιατροί βρήκαν ότι ο συνδυασμός θεραπειών με Yag laser και μεταμόσχευση λίπους οδηγεί στη μείωση της κυτταρίτιδας.


Ο συνδυασμός αυτός χρησιμοποιεί την ενέργεια του laser κάτω από το δέρμα για να ενισχύσει την παραγωγή κολλαγόνου, τη σύσφιξη του δέρματος και τη μείωση του λίπους. Η μεταμόσχευση λίπους από το λίπος του ίδιου του ασθενούς χρησιμοποιείται στη συνέχεια για να γεμίσει τα κενά που δημιουργούνται από την κυτταρίτιδα.
Η μελέτη έχει βασιστεί σε 52 γυναίκες με σοβαρό πρόβλημα κυτταρίτιδας. Το 85% των γυναικών αυτών βαθμολόγησαν τη βελτίωση από «καλή» έως «άριστη».


Ο πλαστικός χειρουργός Robert Gotkin, MD, που διεξήγαγε την έρευνα εξηγεί: «Η αναζήτηση των αιτιών που προκαλούν την κυτταρίτιδα και οι έρευνες για τις αποτελεσματικές μεθόδους αντιμετώπισής της συνεχίζονται. Προς το παρόν ο συνδυασμός ενός ελάχιστα επεμβατικού laser με τη μεταμόσχευση αυτόλογου λίπους αποτελεί μια ενδεδειγμένη λύση για τις γυναίκες που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα κυτταρίτιδας».


Ο αρχισυντάκτης της Aesthetic Surgery Journal, Foad Nahai, MD, συμφωνεί ότι δεν υπάρχει προς το παρόν καμία αποτελεσματική θεραπεία για την αντιμετώπισης της κυτταρίτιδας: «Αυτή η μελέτη προσφέρει ελπίδα για τις γυναίκες που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα κυτταρίτιδας».


Πηγή: Aesthetic Surgery Journal

Εκτύπωση Αποστολή Σελίδας