Τρίτη 23 | 04 | 2024
MyLook.gr >> Υαλουρονικό Οξύ και Δέρμα >> Οδηγίες για τη θεραπεία με υαλουρονικό οξύ
Οδηγίες για τη θεραπεία με υαλουρονικό οξύ
12/11/2009


juvederm_odigies.jpg

Το άρθρο επιμελήθηκε ο συνεργάτης του mylook.gr, Κος Γιώργος ΧαρώνηςΧειρουργός Οφθαλμίατρος, εξειδικευμένος στην Αισθητική Οφθαλμολογία

Τι πρέπει να γνωρίζω πριν από τη θεραπεία;

Δεν πρέπει να πάρετε ασπιρίνη για τουλάχιστον 3 ημέρες πριν από τη θεραπεία.  Κατά τη διάρκεια των εγχύσεων οι πιθανότητες για τη δημιουργία μικρών αιματωμάτων και ελαφρού πρηξίματος αυξάνονται για τους ασθενείς που έχουν πάρει ασπιρίνη.

Τι πρέπει να γνωρίζω μετά από τη θεραπεία;


Καλό είναι να αποφύγετε το μασάζ στην περιοχή για τις πρώτες ημέρες μετά από τη θεραπεία. Για τις πρώτες 2 εβδομάδες μετά τη θεραπεία καλό είναι να αποφύγετε να εκτεθείτε σε θερμοκρασίες χαμηλότερες από 0°C καθώς και σε υπερβολική ζέστη (σάουνα, ατμόλουτρα) ή σε ακτινοβολία (ακτίνες UV, σολάριουμ)

Σε ποια ηλικία θα πρέπει να ξεκινά η θεραπεία με Υαλουρονικό οξύ?


Δεν υπάρχει συγκεκριμένη ηλικία για αγωγή με Υαλουρονικό οξύ. Η θεραπεία θα πρέπει να γίνεται όταν υπάρχει σημαντικό έλλειμμα όγκου σε συγκεκριμένα σημεία του προσώπου που συνήθως παρατηρείται σε ηλικίες μετά τα 30.

Πόσο διάστημα διατηρείται  το αποτέλεσμα της θεραπείας με Υαλουρονικό οξύ?


Το μέσο διάστημα που διαρκεί το αποτέλεσμα της θεραπείας με Υαλουρονικό οξύ είναι 18 μήνες. Σε μερικές περιπτώσεις το διάστημα αυτό μπορεί να είναι μικρότερο ή μεγαλύτερο και η διάρκειά του εξαρτάται από:
•    Την ηλικία
•    Τη φυσιολογία
•    Και τις καθημερινές συνήθειες (κάπνισμα & έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία κλπ)

Η θεραπεία με Υαλουρονικό οξύ προκαλεί πόνο?


Αναλόγως της τεχνικής έγχυσης που θα χρησιμοποιήσει ο ιατρός σας, ίσως να χρειαστεί να σας χορηγήσει κάποιο τοπικό αναισθητικό για την ελαχιστοποίηση του πόνου κατά τη διάρκεια της θεραπείας. Σε κάθε περίπτωση ο πόνος είναι απόλυτα ανεκτός.

Πότε μπορώ να επιστρέψω στην εργασία μου και την κοινωνική μου ζωή?


Τα αποτελέσματα της θεραπείας είναι άμεσα και φυσικά. Μπορείτε να επιστρέψετε στην εργασία σας και στην κοινωνική σας ζωή αμέσως μετά από τη θεραπεία.

Υπάρχουν κάποιες παρενέργειες?


Κατόπιν της θεραπείας, είναι πιθανόν να εμφανιστεί ελαφρύ πρήξιμο, ερυθρότητα ή και μελάνιασμα της περιοχής όπου έγινε η έγχυση. Αυτά είναι παροδικά, υποχωρούν γρήγορα και φυσικά μπορούν να καλυφθούν από το συνηθισμένο σας make-up. Σε περίπτωση που οποιαδήποτε αντίδραση συνεχίζεται πέρα της μιας εβδομάδας θα πρέπει να ενημερώσετε τον ιατρό σας άμεσα.

Σε ποιες περιπτώσεις αντενδεικνύεται το με Υαλουρονικό οξύ ?


Το Υαλουρονικό οξύ αντενδεικνύεται σε άτομα με αυτοάνοσα νοσήματα, αλλεργίες, διαγνωσμένη υπερευαισθησία στο  Υαλουρονικό Οξύ, άτομα με τάση για υπερτροφικές ουλές, σε θεραπείες ανοσοποιητικού και άτομα με οιδήματα ή σοβαρές μεταδοτικές ασθένειες. Επίσης, αντενδείκνυται και σε  γυναίκες έγκυες ή κατά τη διάρκεια της γαλουχίας για προληπτικούς λόγους.


Γιώργος Χαρώνης
Χειρουργός Οφθαλμίατρος - Αισθητική Οφθαλμολογία
Εκτύπωση Αποστολή Σελίδας
Που μπορώ να απευθυνθώ;

Γιώργος Χαρώνης

Χειρουργός Οφθαλμίατρος - Αισθητική Οφθαλμολογία

 
Σχετικές Θεραπείες
 
Ρωτήστε περισσότερα...