Παρασκευή 19 | 04 | 2024
MyLook.gr >> Υαλουρονικό Οξύ και Δέρμα >> Νεανικό πρόσωπο με υαλουρονικό
Νεανικό πρόσωπο με υαλουρονικό
28/11/2009


peny_index.jpg

Το Juvederm VOLUMA είναι το νέο ενέσιμο ενάντια στη γήρανση. Είναι πυκνό υαλουρονικό οξύ που ανασηκώνει το δέρμα και του προσφέρει όγκο. Η Κα Πηνελόπη Παπαδοπούλου, Πλαστικός Χειρουργός με μεγάλη εμπειρία στη χρήση του υαλουρονικού οξέως, μας εξήγησε ότι:

«Υπάρχουν 2 συστατικά του δέρματος που το διατηρούν: Το κολλαγόνο και το υαλουρονικό οξύ. Μέχρι πρόσφατα οι προσπάθειες της αισθητικής ιατρικής επικεντρώνονταν στην αναπλήρωση του κολλαγόνου που χάνει ο οργανισμός μας με την πάροδο του χρόνου με νέο κολλαγόνο. Όμως το κολλαγόνο είναι ζωικής προέλευσης και αυτό οδηγούσε ενίοτε σε αλλεργικές αντιδράσεις. Επίσης ένα άλλο πρόβλημα με το κολλαγόνο ήταν ότι δε διαρκούσε πολύ και η θεραπεία έπρεπε να επαναλαμβάνεται κάθε 3-4 μήνες».

Το υαλουρονικό οξύ από την άλλη πλευρά είναι ένας φυσικός πολυσακχαρίτης (με άλλα λόγια, ζάχαρη) που δε διαλύεται γρήγορα και δεν προκαλεί αλλεργίες. Τουναντίον είναι τόσο υδρόφιλο που πιθανότατα ήδη το έχετε βάλει στην επιδερμίδα σας – αφού είναι ένα πολύ δημοφιλές συστατικό για τις ενυδατικές κρέμες σήμερα.

Η Κα Παπαδοπούλου συνεχίζει λέγοντας ότι: «Η επαναφορά του χαμένου όγκου είναι η νέα τάση στους κύκλους την αισθητικής ιατρικής. Οι γιατροί συνειδητοποίησαν ότι μπορεί να αντιμετωπίσεις τις ρυτίδες αλλά το πρόσωπο να συνεχίσει να δείχνει γερασμένο. Γιατί; Διότι το πιθανότερο σενάριο είναι με την πάροδο του χρόνου να έχει χαθεί σημαντικό μέρος από τον όγκο του. Η βαρύτητα και η ηλικία έχουν παίξει το ρόλο τους… Για να το καταλάβουμε αυτό αρκεί να παρατηρήσουμε το πρόσωπο ενός μωρού ή ενός παιδιού για να δούμε ότι τα «φουσκωμένα» μάγουλα και ζυγωματικά αποτελούν ένδειξη φρεσκάδας και νεότητας».

Πέρα από τη μείωση του όγκου που οφείλεται στην πάροδο του χρόνου, πολλές γυναίκες καταφεύγουν σε διάφορες δίαιτες για να διατηρήσουν τη σιλουέτα τους – και καλά κάνουν - . Όμως η απώλεια όγκου δεν παρατηρείται μόνο στο σώμα αλλά και στο πρόσωπο! Όσο πιο αδυνατίζεις τόσο πιο γερασμένο δείχνει το πρόσωπό σου. Μέχρι σήμερα όμως!

Γιατί χάρη στο ειδικά επεξεργασμένο υαλουρονικό οξύ Juvederm VOLUMA ο όγκος αυτός αποκαθίσταται και τα αποτελέσματα διαρκούν έως και 18 μήνες. Μπορεί να εφαρμοστεί σε όλα τα πρόσωπα, ανεξάρτητα ηλικίας, για να προσδώσει το χαμένο όγκο και να κάνει το πρόσωπο να δείχνει πιο νεανικό και πιο δροσερό.

Σημεία Εμφάνισης των Στατικών Ρυτίδων στο Πρόσωπο

statikes_rytides.jpg

Με άλλα λόγια αναπληρώνεις κάτι που έχει χαθεί από το δέρμα σου με τα χρόνια, δεν προσθέτεις κάτι καινούργιο.

Που όμως μπαίνει το υλικό αυτό; Η Δρ.Παπαδοπούλου μας λύνει κι αυτή την απορία: «Το Juvederm VOLUMA ενίεται ακριβώς κάτω από το δέρμα, όχι πιο βαθιά. Έτσι, μπορείς να κάνεις τη θεραπεία και την επόμενη ημερα να επιστρέψεις στη δουλειά σου χωρίς τίποτα να προδίδει τι έκανες. Ίσως κάποιοι παρατηρήσουν ότι κάτι άλλαξε στο πρόσωπό σου και φαίνεται πιο φρέσκο αλλά κανένας δε θα μπορεί να απαντήσει με σιγουριά τι είναι αυτό».

Δεν είναι τυχαίο ότι η ίδια η εταιρία που παράγει το botox, η Allergan, απέκτησε την εταιρία που το παρήγαγε για να προχωρήσει η ίδια στη διάθεσή του.

Σημεία Εμφάνισης των Δυναμικών Ρυτίδων στο Πρόσωπο

dynamikes_rytides.jpg

Φανταστείτε τι μπορεί να γίνει με το συνδυασμό της χρήσης του Juvederm VOLUMA και του Botox. Πιθανότατα να μη χρειαστεί να σκεφτείτε να προχωρήσετε σε λίφτινγκ προσώπου για πολλά χρόνια…

Ευχαριστούμε την Πλαστικό Χειρουργό Κα Πηνελόπη Παπαδοπούλου για τις πολύτιμες πληροφορίες που παρείχε στους φίλους του mylook.gr. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη Δρ.Παπαδοπούλου πατήστε εδώ


Πηνελόπη Παπαδοπούλου
Πλαστικός Χειρουργός
Εκτύπωση Αποστολή Σελίδας