Παρασκευή 19 | 04 | 2024
MyLook.gr >> Ιατρική εναντίον Τριχόπτωσης... >> Ιατρικές Θεραπείες Τριχόπτωσης
Ιατρικές Θεραπείες Τριχόπτωσης
12/11/2010


therapeies_trixoptosis.jpgMinoxidil - Μινοξιδίλη

H Μινοξιδίλη (minoxidil), ήταν η πρώτη που ο FDA ενέκρινε ως φάρμακο για τη θεραπεία της τριχόπτωσης. H Μινοξιδίλη είναι η τοπική λύση που χρησιμοποιείται σε άμεση επαφή με το δέρμα της κεφαλής. Μπορεί να αγοραστεί δεν απαιτείται ιατρική συνταγή και υπαρχει σε δύο συγκεντρώσεις των 5% (για τους άνδρες) και 2% (για τις γυναίκες).

Διαβάστε περισσότερα για αυτή τη μέθοδο πατώντας εδώ

Propecia - Φιναστερίδη (Finasteride)

Η ανδρογενετική αλωπεκία προκαλείται από τις επιπτώσεις της ανδρικής ορμόνης dihydrotestosterone -διϋδροτεστοστερόνης (DHT), για τους γενετικώς ευαίσθητους θύλακες των τριχών που υπάρχουν κυρίως στο μέτωπο, στο επάνω τμήμα, και στη στεφάνη του τριχωτού της κεφαλής (και όχι στο πίσω μέρος και τις πλευρές αυτού). Η DHT προκαλεί απώλεια μαλλιών από τη μείωση της φάσης ανάπτυξης, ή της αναγενούς φάσης, του κύκλου της τρίχας, προκαλώντας σμίκρυνση (μείωση του μεγέθους) των τριχοθυλακίων. Η επηρεαζόμενη τότε τρίχα γίνεται προοδευτικά κοντύτερη και πιο λεπτή μέχρι να εξαφανιστεί τελικά.

Διαβάστε περισσότερα για αυτή τη μέθοδο πατώντας εδώ

Αντισυλληπτικά

Πώς λειτουργούν τα αντισυλληπτικά χάπια: Κατά την έναρξη του κάθε εμμηνορρυσιακού κύκλου, τα επίπεδα των οιστρογόνων αρχίζουν να αυξάνονται, και τα τοιχώματα της μήτρας παχαίνουν/γίνεται πιο πυκνό, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για να δεχτεί το γονιμοποιημένο ωάριο (η περίοδος αυτή ονομάζεται ωορρηξία). Μετά την ωοθυλακιορρηξία, η προγεστερόνη, μια άλλη ορμόνη της αναπαραγωγής, αυξάνεται, ως μέρος της προετοιμασίας για την υποδοχή του γονιμοποιημένου ωαρίου. Σύλληψη συμβαίνει όταν ένα γονιμοποιημένο ωάριο εμφυτεύεται στο τοίχωμα της μήτρας. Αν δεν συμβεί σύλληψη, παρατηρείται πτώση των επιπέδων, τόσο των οιστρογόνων όσο και της προγεστερόνης σηματοδοτώντας την τάση της προετοιμασμένης μήτρας σε απόπτωση και το ξεκίνημα της εμμηνόρροιας.

Διαβάστε περισσότερα για αυτή τη μέθοδο πατώντας εδώ

Aldactone (Spironolactone) - Σπειρονολακτόνη

Το Aldactone (σπειρονολακτόνη 25mg, 50mg, 100mg) είναι ένα φάρμακο που χρησιμοποιείται κυρίως για τη θεραπεία της υψηλής αρτηριακής πίεσης (υπέρταση). Η θεραπεία αρχίζει συνήθως με δόση των 25mg δύο φορές την ημέρα. Λειτουργεί ως διουρητικό που προκαλεί αυξανόμενες ποσότητες νατρίου και νερού να αποβάλλονται από το σώμα, ενώ το κάλιο διατηρείται.

Διαβάστε περισσότερα για αυτή τη μέθοδο πατώντας εδώ

Θεραπεία με Laser

Η χαμηλής ισχύος Laser Θεραπεία (LLLT) στην αποκατάσταση των μαλλιών χρησιμοποιεί λέιζερ ψύξης για την τόνωση της ανάπτυξης των μαλλιών και τη μείωση της λέπτυνσής τους. Η LLLT βασίζεται στην επιστημονική αρχή της φωτο-βιοθεραπείας. Η φωτο – βιοθεραπεία προκύπτει όταν η ισχύς του φωτός(ακτινοβολία) του λέιζερ απορροφάται από τα κύτταρα και διεγείρει το μεταβολισμό των κυττάρων και την πρωτεϊνική σύνθεση. Αν και ο ακριβής μηχανισμός με τον οποίο η ακτινοβολία του λέιζερ προωθεί την ανάπτυξη τριχών είναι ακόμη άγνωστη, φαίνεται να ενθαρρύνει την θυλάκια στο τριχωτό της κεφαλής, αυξάνοντας την παραγωγή ενέργειας και αντιστρέφοντας τη σμίκρυνση, (διαδικασία που οδηγεί σε παχύτερους άξονες των μαλλιών και μια πιο πλήρη εμφάνιση αυτών). 

Διαβάστε περισσότερα για αυτή τη μέθοδο πατώντας εδώ


Ιωάννης Παπαγγελόπουλος
Δερματολόγος
Εκτύπωση Αποστολή Σελίδας
Που μπορώ να απευθυνθώ;
 
Σχετικές Θεραπείες
 
Ρωτήστε περισσότερα...