Τετάρτη 24 | 04 | 2024
MyLook.gr >> Αισθητική Οδοντιατρική >> Όμορφο Χαμόγελο
Όμορφο Χαμόγελο
9/11/2009


Γενικές συμβουλές για όμορφο χαμόγελο:genikes_symvoules_gia_omofro_xamogelo-Copy.jpg
  • Απαραίτητο στάδιο μετά από κάθε λεύκανση είναι η φθορίωση.
  • Στα πολύ σκούρα χρώματα ούτε η τεχνική με τους νάρθηκες, ούτε η τεχνική με το plasma light λειτουργούν. Το μόνο μέσο που έχει αποδειχθεί ότι λευκαίνει το χρώμα, σε αυτές τις περιπτώσεις, είναι το KTP laser βάση διεθνών επιστημονικών μελετών. Απλά θα χρειαστούν μέχρι 4 συνεδρίες.
  • Εάν καπνίζουμε πολύ ή/και καταναλώνουμε μεγάλες ποσότητες καφέ, καμία μέθοδος δε θα μας χαρίσει μακροχρόνια αποτελέσματα.
  • Με τη λεύκανση επεμβαίνουμε μόνο στο χρώμα των δοντιών και όχι στο σχήμα. Το χρώμα που μας χαρίζει η μέθοδος είναι το φυσιολογικό λευκό που είχαμε όταν ήμασταν νέοι και όχι bleach white αποχρώσεις. Παρατεταμένη χρήση λεύκανσης με νάρθηκες προκαλεί αφυδάτωση στα δόντια και όψη κιμωλίας, κάνοντας την αδαμαντίνη υπερβολικά εύθραυστη.
  • Εάν ο ενδιαφερόμενος έχει λευκά σφραγίσματα ή προσθετικές εργασίες, «θήκες» στα μπροστινά του δόντια, αυτά δεν λευκαίνονται.
  • Δεν είναι όλοι οι ενδιαφερόμενοι ιδανικοί υποψήφιοι για λεύκανση. Ιδανικός υποψήφιος είναι αυτός που δεν έχει κατάγματα, περιοδοντικά προβλήματα (περιοδοντίτιδα), ρωγμές και πολλαπλά σφραγίσματα.
  • Παράλληλα τα δόντια πρέπει να είναι ίσια, γιατί μόνο έτσι θα αναδειχθούν. Εάν έχουμε προβληματικό χρώμα και σχήμα, τότε επιλέγουμε veneers ή bonding, διορθώνοντας και τα δύο προβλήματα.
  • Γενικά θεωρώ ότι οποιαδήποτε μέθοδος έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά της. Η σωστή επιλογή μεθόδου από τον γιατρό για τον εκάστοτε ενδιαφερόμενο, είναι πολύ σημαντική. Μην ξεχνάτε όμως ότι δεν πρόκειται απλά για το χρώμα των μαλλιών σας.....
  • Μην υπερβάλλετε στις απαιτήσεις του λευκού. Καμία μέθοδος λεύκανσης δεν θα σας χαρίσει τις bleach white αποχρώσεις που βλέπουμε στα ΜΜΕ. Σε αυτά τα χαμόγελα είναι συνήθως τοποθετημένα veneers πορσελάνης. Η λεύκανση το μόνο που κάνει είναι να επαναφέρει το φυσιολογικό λευκό που είχαμε όταν ήμασταν νέοι.
  • Πριν ξεκινήσετε την λεύκανση, κάντε μία καλή εκτίμηση του τύπου της δυσχρωμίας σας. Μπορεί, για παράδειγμα, η αιτία να είναι κάποιο γενετικό πρόβλημα της αδαμαντίνης ή της οδοντίνης, ή μπορεί να οφείλεται στην συστηματική χρήση αντιβιοτικών ή συμπληρωμάτων σιδήρου για μεγάλα διαστήματα. Προσοχή χρειάζεται επίσης η χλωρεξιδίνη, ένας αντιμικροβιακός παράγοντας που βρίσκεται στα επαγγελματικά οδοντιατρικά στοματικά διαλύματα και που σε χρόνια χρήση, «βάφει» τα δόντια.
  • Προσοχή απαιτείται και στην χρήση λευκαντικών οδοντόπαστων. Οι περισσότερες έχουν μεγάλους αποτρεπτικούς κόκκους σαν «άμμο», οι οποίες σε καθημερινή χρήση καταστρέφουν την αδαμαντίνη μας. Η χρήση τους πρέπει να περιορίζεται σε 2 φορές την εβδομάδα.
  • Συνιστάται αποχή από την χρήση προϊόντων λεύκανσης, που πωλούνται ανεξέλεγκτα στα super markets και τοποθετούνται στα δόντια με πινελάκι ή με ταινίες. Εκτός του ότι προκαλούν εγκαύματα στα ούλα, καταστρέφουν και την αδαμαντίνη. Εάν υπάρχουν προσθετικές εργασίες ή λευκά σφραγίσματα στα μπροστινά μας δόντια, συστήνεται η αντικατάστασή τους, γιατί η λεύκανση γίνεται μόνο στα φυσικά μας δόντια.

Τα άμεσα όπλα βελτίωσης της εικόνας που επιτάσσει η εποχή, είναι το Botox το υαλουρονικό οξύ και η λεύκανση. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν και τα τρία μαζί άμεσα σε ένα απόγευμα? Σαφώς και ναι. Ίσως, είναι και η απόλυτη ολοκλήρωση ενός προσώπου, στις μικρές ηλικίες. Πάντα όμως με μέτρο. Και τα ενέσιμα στο δέρμα δεν θέλουν υπερβολή και η λεύκανση δεν θέλει υπερβολή. Αρυτίδιαστο, ανέκφραστο πρόσωπο και κατάλευκη οδοντοστοιχία παραπέμπει στην τάση υστερίας που ξέσπασε κάποια χρόνια πριν στην Αμερική με τα Botox party και τα lunch break bleaching. Αποτελέσματα αφύσικα, πρόσωπα αποστειρωμένα, λες και δεν είχαν δοκιμάσει ποτέ μια κούπα καφέ, ή δεν είχαν εκτεθεί ούτε 10 λεπτά στον ήλιο. Αφού τα έκαναν οι Αμερικάνοι και είδαμε ότι δεν μας πάει η φόρμουλα ως μεσογειακός λαός που είμαστε, γιατί τόση υστερία;

Συμβουλή: Soft Botox, soft υαλουρονικό, φυσικό λευκό στο χαμόγελο. Πιστέψτε με, αξίζει!

Παναγιώτης Καρποδίνης
Χειρουργός Οδοντίατρος
Εκτύπωση Αποστολή Σελίδας