Πέμπτη 13 | 06 | 2024
MyLook.gr >> Γυναίκα

gynaika.jpgΔεν είναι τυχαία η εντυπωσιακή αύξηση της δημοτικότητας των αισθητικών επεμβάσεων και θεραπειών που οφείλεται κατά κύριο λόγο στην πρόοδο της επιστήμης με την ανάπτυξη ορισμένων γρήγορων και αποτελεσματικών θεραπειών που απευθύνονται σε ένα μεγάλο ποσοστό των σημερινών σύγχρονων γυναικών με ελάχιστο χρόνο διαθέσιμο για τη βελτίωση της εμφάνισής τους.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της παγκόσμιας κοινότητας αισθητικής ιατρικής, οι πιο δημοφιλείς χειρουργικές επεμβάσεις αισθητικής φύσεως για τις γυναίκες είναι:

 • Λιποαναρρόφηση. Η λιποαναρρόφηση είναι η μέθοδος που στοχεύει στην αφαίρεση του περιττού λίπους από διάφορα σημεία του σώματος, ακόμα και σε αυτά που η γυμναστική δεν μπορεί να βοηθήσει, με σκοπό την ομοιόμορφη εμφάνιση. Μπορεί να εφαρμοστεί σε όλο το σώμα και όπου υπάρχει συσσωρευμένο λίπος με κύρια σημεία το λαιμό, την κοιλιά, τα χέρια και τους γλουτούς.
 • Επεμβάσεις στήθους. Με τις επεμβάσεις στην περιοχή του στήθους επιτυγχάνεται η αλλαγή του μεγέθους του (αύξηση στήθους ή μείωση στήθους), η ανάπλαση του σχήματος (ανόρθωση στήθους) και η διόρθωση ασυμμετριών (ασυμμετρία στήθους) σύμφωνα με την επιθυμία της γυναίκας και με το σωματότυπό της.
 • Βλεφαροπλαστική. Η βλεφαροπλαστική αφαιρεί τις περιττές ποσότητες λίπους γύρω από την περιοχή του ματιού, πρόβλημα που υποδηλώνει κούραση και γήρανση. Με τη μείωση των σακουλών η εμφάνιση γίνεται πιο νεανική και πιο ξεκούραστη.
 • Κοιλιοπλαστική. Η κοιλιοπλαστική περιλαμβάνει τη μείωση του υπερβολικού λίπους στην περιοχή της κοιλιάς το οποίο προέρχεται είτε από κληρονομικούς παράγοντες είτε από επίκτητους λόγους όπως η μεγάλη απώλεια βάρους ή η εγκυμοσύνη και τη δημιουργία ελκυστικών κοιλιακών στην περιοχή.
 • Ρινοπλαστική. Η ρινοπλαστική αλλάζει το σχήμα της μύτης με σκοπό τη δημιουργία μιας πιο ελκυστικής εμφάνισης ή την επίλυση λειτουργικών προβλημάτων που σχετίζονται με την αναπνοή.
   

Παράλληλα αλματώδης είναι η αύξηση των μη χειρουργικών επεμβάσεων και θεραπειών παγκοσμίως καθώς ολοένα και περισσότερες γυναίκες επιζητούν σύντομες, σχετικά ανώδυνες μεθόδους με θεαματικά αποτελέσματα. Οι πιο δημοφιλείς από αυτές για τις γυναίκες, σύμφωνα με την έρευνα, είναι:

 • Botox. Το γνωστό ΒΟΤΟΧ ηρεμεί παροδικά τους μύες που είναι υπεύθυνοι για το σχηματισμό των ρυτίδων στο μέτωπο, στο μεσόφρυο και γύρω από τα μάτια. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να ηρεμεί το πρόσωπο και να σβήνουν οι ρυτίδες που προδίδουν την ηλικία.
 • Αποτρίχωση με laser. Η διαδικασία αποτρίχωσης με laser περιγράφει την αφαίρεση ανεπιθύμητων τριχών από διάφορα σημεία του σώματος όπως το μουστάκι, το μπικίνι, τα πόδια και το στήθος με τη βοήθεια της ενέργειας που διοχετεύεται στο θύλακα της τρίχας.
 • Εμφυτεύματα. Το υαλουρονικό οξύ χρησιμοποιείται ως διάφανο gel (ενέσιμο εμφύτευμα) για να λειανθούν οι βαθιές ρυτίδες στο πρόσωπο, για να αυξηθεί ο όγκος σε περιοχές που έχει μειωθεί το φυσικό λίπος του προσώπου και για να δώσει ένα πιο όμορφο αποτέλεσμα στα χείλη. Επίσης χρησιμοποιείται και στη μεσοθεραπεία προσώπου είτε μόνο του είτε σε συνδυασμό με πολυβιταμίνες και προσδίδει στο δέρμα σφρηγιλότητα, όγκο, φυσική ελαστικότητα και σύσφιξη όπως επίσης και βαθιά ενυδάτωση.
 • Χημικό peeling. Το χημικό peeling είναι θεραπεία κατά την οποία διάφορα χημικά συστατικά χρησιμοποιούνται στο δέρμα του προσώπου για να μειώσουν την τραχύτητά του, να διορθώσουν δυσχρωματισμούς και να προσφέρουν μια πιο φρέσκια και δροσερή εμφάνιση.
 • Dermabrasion. To dermabrasion (ή δερμοαπόξεση) προσφέρει γυαλάδα στο δέρμα χρησιμοποιώντας μικρά λειαντικά μόρια με αποτέλεσμα ένα πιο λείο και νεανικό δέρμα.
 • Μεσοθεραπεία. Η μεσοθεραπεία περιλαμβάνει τη χρήση ενός κοκτέιλ βιταμινών και συστατικών που ενίονται αναζωογονούν το δέρμα και καταπολεμούν τις ρυτίδες, την κυτταρίτιδα και το περιττό λίπος.
   

Επίσης, οι επεμβάσεις για τη διόρθωση της "ευαίσθητης" περιοχής της γυναίκας διαδίδονται όλο και περιοσσότερο τα τελευταία χρόνια. Η βοήθεια ενός έμπειρου χειρουργού μπορεί να αποβεί πολύτιμη για τη βελτίωση της σεξουαλικότητας της γυναίκας και την αύξηση της αυτοπεποίθησής της.

Επιλέξτε την επέμβαση ή τη θεραπεία που σας ενδιαφέρει και ενημερωθείτε πλήρως για ότι σας ενδιαφέρει.

Βρείτε το γιατρό που θα μπορούσε να σας βοηθήσει να κάνετε το όνειρό σας πραγματικότητα.

Διαβάστε πολλά και ενδιαφέροντα θέματα μέσα από τις "Θεματικές Ενότητες" για να είστε ενήμερες για όλες τις νέες εξελίξεις που αφορούν την ομορφιά με τη βοήθεια της ιατρικής.

Εγγραφείτε στο newsletter για να λαμβάνετε στο e-mail σας όλα τα τελευταία νέα και τις προσφορές του μήνα. Ίσως κάποια από αυτές σας ενδιαφέρει...

Μπείτε στην κοινότητα του mylook.gr, θέστε την ερώτηση που σας απασχολεί στους ειδικούς συνεργάτες γιατρούς του mylook.gr ή μοιραστείτε μαζί μας την προσωπική σας εμπειρία.

Θα χαρούμε να λάβουμε οποιοδήποτε σχόλιο για το περιεχόμενο του site μας που θα μας βοηθούσε να παρέχουμε όλο και περισσότερες υπηρεσίες και πληροφορίες στην παρέα που έχει δημιουργηθεί και μεγαλώνει καθημερινά!

Εκτύπωση Αποστολή Σελίδας