Τετάρτη 30 | 09 | 2020
MyLook.gr >> Δείτε Επίσης... >> Ιατρική Αντιγήρανσης
Ιατρική Αντιγήρανσης
face_sleeve_inside.jpgΜε την πολύτιμη συνεργασία της Κας Νικολέττας Κοΐνη, Δερματολόγου - Αφροδισιολόγου, Ιατρό Αντιγήρανσης:

Η Ιατρική της Αντιγήρανσης (επίσης, γνωστή σαν την Βέλτιστη Ιατρική για την Υγεία ή την Ιατρική της Αναζωογόνησης ή της Μακροζωίας) δρα πριν να είναι πολύ αργά με την πρόληψη ασθενειών και παραγόντων κινδύνου.

Στην πραγματικότητα, η απουσία της ασθένειας δεν σημαίνει ότι βιώνουμε την τέλεια υγεία. Μπορούμε να επιζήσουμε για δεκαετίες με την επίτευξη του βέλτιστου επιπέδου ενέργειας. Πολλά σημάδια ή συμπτώματα, που συχνά παραμελούνται ή παραβλέπονται, είναι η αντανάκλαση κάποιας δυσλειτουργίας στα κύτταρα του εγκεφάλου ή του σώματός μας (π.χ. χρόνιας κόπωσης, πονοκεφάλου, αϋπνίας, αύξησης σωματικού βάρους, υψηλής χοληστερόλης, φουσκώματος μετά τα γεύματα, δυσκοιλιότητας, μειωμένης λίμπιντο, τριχόπτωσης, πρωινής δυσκαμψίας…) πολύ πριν από την προφανή εκδήλωση μιας ασθένειας.

Η βασική αρχή είναι ότι, όταν το σώμα μας δεν λειτουργεί άριστα, όπως συμβαίνει κατά τη διάρκεια της νεότητάς μας (Η γήρανση είναι η συνέπεια της μειωμένης ικανότητας για ανακατασκευή των κατεστραμμένων κυττάρων του οργανισμού μας), αυτό οφείλεται στην ανισορροπία των στοιχείων μέσα μας (π.χ. πρωτεΐνες, απαραίτητα λιπαρά οξέα, βιταμίνες, μέταλλα, αντιοξειδωτικα κ.α.) και τα μόρια που ελέγχουν το μεταβολισμό (π.χ. ορμόνες, νευροδιαβιβαστές κ.α.). Οι ορμόνες είναι οι αγγελιαφόροι που δίνουν στα κύτταρα τις οδηγίες για την βέλτιστη λειτουργία (καλύτερη επούλωση, καλύτερη αναζωογόνηση των ιστών, βελτίωση της ροής του αίματος και ενυδάτωση του δέρματος, κάψιμο του λίπους και της κυτταρίτιδας, τριχοφυΐα, κτλ).

Η ιατρική της Αντιγήρανσης ασχολείται με όλες τις διαταραχές και τα χαμηλά επίπεδα ενέργειας που συνδέονται με το αδυσώπητο πέρασμα του χρόνου, χάρη σε μια βιολογική και επιστημονική προσέγγιση, που χρησιμοποιεί φυσικές ουσίες, απ’ τις οποίες είναι φτιαγμένο το σώμα μας: θρεπτικές ουσίες και φυσικές βιοπανομοιότυπες ορμόνες.


Οι βιοπανομοιότυπες ορμόνες (ή βιολογικά ταυτόσημες με εκείνες όλων των ανθρώπινων όντων) παράγονται από τη γενετική μηχανή ή τα φυτά. Δεν προέρχονται από ζώα ή ανθρώπους όπως γινόταν στο παρελθόν. Παράγονται και ελέγχονται σε εργαστήρια σε φαρμακευτικά εργαστήρια και γίνεται επανέλεγχος από οργανισμούς υγείας.


Με τη βελτίωση της ορθής λειτουργίας των κυττάρων μας αποκτάται περισσότερη σωματική και ψυχική δύναμη. Επιτυγχάνεται αναδιαμόρφωση του οργανισμού μας εσωτερικά ενώ, ταυτόχρονα, ωφελείται και η εξωτερική μας εμφάνιση.
Η αναζωογόνηση των εσωτερικών κυττάρων του σώματός μας ίσως μπορεί να συνδυαστεί με μία θεραπεία όπως η πλαστική επέμβαση ή η αισθητική ιατρική.

Έτσι, η επαγγελματική κοινωνική και προσωπική ζωή μας, γίνεται πιο ευχάριστη και λιγότερο αγχώδης, επειδή λειτουργούμε με ποσοστό ενέργειας και δύναμης πάνω από το μέσο όρο. Η καθημερινή αισιοδοξία για τη ζωή με σωματική και ψυχολογική ευεξία μπορεί να επιτευχθεί μόνον όταν όλα τα κύτταρά μας από το κεφάλι μέχρι τα κάτω άκρα λειτουργούν σωστά.

Η ιατρική της Αντι-γήρανσης αποσκοπεί στη διατήρηση του καλύτερου δυνατού επιπέδου κυτταρικής υγείας και ενέργειας χρησιμοποιώντας ό,τι η φύση παρέχει. Ο σκοπός είναι να επιτευχθεί μια ισορροπία αντισταθμίζοντας την μείωση ή την έλλειψη και την υπέρβαση, έτσι ώστε να μην υπάρχουν παρενέργειες. Η απουσία αντισταθμιστικού παράγοντα από την άλλη, οδηγεί σε ανισορροπία του οργανισμού μας, η οποία με τη σειρά της οδηγεί στη γήρανση και την ασθένεια.

Εκτύπωση Αποστολή Σελίδας