Πέμπτη 13 | 06 | 2024
MyLook.gr >> Δείτε Επίσης... >> Βιβλίο διατροφής
Βιβλίο διατροφής

Αν το 2009 είναι το έτος που έχετε αποφασίσει να βελτιώσετε τη διατροφή σας και να στραφείτε σε ένα πιο υγιεινό lifestyle, μια αντιγηραντική διατροφή θα σας βοηθήσει. Η Dr.Heidi Regenass, πλαστικός χειρουργός από το Φοίνιξ στις ΗΠΑ, εξέδωσε πρόσφατα το “Dr. Heidi’s Anti-Aging Cookbook” , μια σειρά από οδηγίες για πιο υγιεινή διατροφή που βοηθάει να δείχνετε και να νιώθετε καλύτερα από μέσα προς τα έξω.


green_salad.jpgΗ Dr.Regenass εξηγεί ότι πολλές τροφές που καταναλώνουμε καθημερινά επιταχύνουν τη διαδικασία γήρανσης όπως οι δίαιτες που περιέχουν ζάχαρη, αλκοόλ και κορεσμένα λίπη. Αντί αυτών, προτείνει τροφές πλούσιες σε αντιοξειδωτικά, βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά που παίζουν σημαντικό ρόλο στην υγεία μας και αντανακλώνται και στην κατάσταση του δέρματός μας (ελαστικότητα, ρυτίδες κτλ).


Η σωστή διατροφή αποτελεί πάντα την πρώτη συμβουλή από τους ειδικούς και τους γιατρούς για να διατηρηθεί το σώμα μας γερό και υγιές. Τα τελευταία χρόνια αναγνωρίστηκε στα αντιοξειδωτικά η ιδιότητα που έχουν για την καθυστέρηση καταστροφής των κυττάρων η οποία και αποτελεί την κύρια αιτία για την εκδήλωση καρκίνου, ιώσεων αλλά και την γήρανσης. Με άλλα λόγια τα αντιοξειδωτικά καθυστερώντας την καταστροφή των κυττάρων, καθυστερούν τη γήρανση.


Οι τροφές που περιέχουν τα παραπάνω συστατικά είναι αυτές που χρησιμοποιεί και συνδυάζει η Dr.Regenass για να προτείνει τις συνταγές της στο βιβλίο της. Όπως σημειώνει η ίδια: « Η υγιεινή, αντιγηραντκή διατροφή, δεν έχει άσχημη γεύση. Με ωραία και φρέσκα συστατικά και σωστή δόση μπαχαρικών και αρωματικών, αυτές οι συνταγές είναι εύκολες, γευστικότατες και έχουν και το σημαντικό πλεονέκτημα της καθυστέρησης της εσωτερικής γήρανσης ».


Η Dr. Regenass είναι πλαστικός χειρουργός αλλά πιστεύει ότι η πλαστική χειρουργική δεν πρέπει να αποτελεί την πρώτη λύση για την κατάκτηση της ομορφιάς: «Η ομορφιά, η υγεία και η ενεργητικότητα κάθε ανθρώπου αντανακλούν τον τρόπο ζωής του. Κάποιος που τρέφεται σωστά και ασκείται θα απολαύσει πολύ καλύτερα αποτελέσματα από μια αισθητική επέμβαση έναντι κάποιου άλλου που δεν προσέχει τον τρόπο ζωής του».


«Η αισθητική χειρουργική και οι μη-χειρουργικές θεραπείες όπως το botox, τα fillers και το laser skin resurfacing αποτελούν εργαλεία για την καταπολέμηση της γήρανσης αλλά πρέπει να συνοδεύονται με τις σωστές επιλογές διατροφής και άσκησης για να έχουν τα καλύτερα αποτελέσματα» καταλήγει η Dr.Regenass


(Πηγή: PRWeb.com)

Εκτύπωση Αποστολή Σελίδας