Παρασκευή 29 | 03 | 2024
MyLook.gr >> Μάτια και προστασία >> Σύγχρονο καλλυντικό ματιών
Σύγχρονο καλλυντικό ματιών
18/4/2011


eye_drops.jpgΔεν υπάρχει άνθρωπος που να μην έχει κατά διαστήματα νιώσει τα μάτια του κουρασμένα, βαριά, ταλαιπωρημένα ή να μην τα έχει αντιληφθεί κόκκινα. Κάτι τέτοιο συμβαίνει σε όλους μας, χωρίς απαραίτητα να προϋπάρχει κάποια πάθηση που αφορά στα μάτια μας ή το σώμα μας. Παρόλα αυτά, επειδή υπάρχουν παθήσεις που εμφανίζονται με τέτοια συμπτώματα από τα μάτια, αλλά στην πραγματικότητα αφορούν άλλα σημεία του σώματος, όπως ο θυρεοειδής ή τα ρευματολογικά νοσήματα, καλό θα είναι να εξετάζεται κανείς από οφθαλμίατρο όταν εμφανίσει τέτοια ενοχλήματα για πρώτη φορά.

Όσο μεγαλώνουμε, τόσο πιο συχνά είναι τα ενοχλήματα αυτά. Οι αιτίες αυτής της κατάστασης είναι πολλές:
  • Αναμφισβήτητα ο ρόλος του περιβάλλοντος είναι καθοριστικός: η μόλυνση της ατμόσφαιρας προκαλεί ερεθισμό στα μάτια μας, ενώ ο ήλιος, (παρόλες τις ευεργετικές επιδράσεις που μπορεί να έχει), ταλαιπωρεί και κουράζει τα μάτια. Όσο μάλιστα περισσότερο καταστρέφεται το όζον της ατμόσφαιρας, τόσο οι βλαβερές συνέπειες της υπεριώδους ακτινοβολίας είναι ακόμα πιο έντονες και σοβαρές.
  • Οι συνθήκες του εργασιακού περιβάλλοντος μπορούν, επίσης, να κουράσουν τα μάτια μας. Οι περισσότεροι από εμάς περνάμε ατέλειωτες ώρες μπροστά από μια οθόνη ηλεκτρονικού υπολογιστή με αποτέλεσμα να θολώνουν τα μάτια μας, να κοκκινίζουν και να νιώθουμε ότι κάτι έχει μπει μέσα.
  • Παρόμοιες επιπτώσεις μπορεί να έχουμε όταν είμαστε επιβάτες σ’ ένα αεροπλάνο, όπου στην καμπίνα η ατμόσφαιρα είναι ιδιαίτερα ξηρή. 
  • Αυτό που δεν πρέπει να ξεχνάμε είναι ότι όλα αυτά επιδεινώνονται όσο μεγαλώνουμε. Όπως όλα τα πράγματα στο σώμα μας, οι αντοχές των ματιών μας μειώνονται και τα συμπτώματα είναι πιο έντονα και ενδεχομένως οι συνέπειες στην όραση μας πιο συχνές.

Ευτυχώς για όλα αυτά υπάρχει λύση: η συνεχής, καθημερινή φροντίδα των ματιών μας δεν είναι πολυτέλεια αλλά ανάγκη. Η σωστή, τακτική και επαρκής ενυδάτωση των ματιών μας όχι μόνο απαλύνει τα ενοχλήματα αυτά, αλλά μας βοηθά να νιώθουμε πιο όμορφα. Τα μάτια είναι ο καθρέπτης της ψυχής μας. Μάτια ξεκούραστα και λαμπερά τονώνουν την ψυχοσύνθεσή μας, μας ανεβάζουν ψυχολογικά και μας κάνουν πιο ελκυστικούς προς τους άλλους.

Υπάρχουν πολλών ειδών προϊόντα που βοηθούν στην αποτελεσματική ενυδάτωση των ματιών μας. Η πιο σύγχρονη και αξιόπιστη θεραπεία βασίζεται στη χρήση προιόντων που περιέχουν υαλουρονικό οξύ. Το υαλουρονικό οξύ αποτελεί φυσικό συστατικό του οργανισμού μας. Όταν είμαστε νέοι υπάρχει επαρκής ποσότητα στους ιστούς μας αλλά, δυστυχώς, με την πάροδο του χρόνου αυτό ελαττώνεται. Η έλλειψή του είναι πολύ χαρακτηριστική σε κάποιες περιοχές του σώματος, όπως για παράδειγμα στο δέρμα: χάνεται η στιλπνότητα, η φρεσκάδα και η ελαστικότητα και βαθμιαία το δέρμα γίνεται ξηρό, τραχύ και γεμάτο ρυτίδες. Σε άλλες όμως περιοχές, όπως για παράδειγμα στα μάτια, η έλλειψη του υαλουρονικού οξέος είναι περισσότερο εμφανής και συνήθως παρουσιάζεται με ερυθρότητα, ευαισθησία και συμπτώματα κόπωσης στα μάτια.

Είναι επιτακτική η ανάγκη να χρησιμοποιούμε ενυδατικές σταγόνες υαλουρονικού οξέος σε καθημερινή βάση και να μας γίνεται απαραίτητη συνήθεια, όπως το καθημερινό βούρτσισμα των δοντιών μας ή η χρήση ενυδατικών προϊόντων του δέρματος. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να προστατέψουμε τα μάτια μας, να τα ξεκουράσουμε, να τα καθαρίσουμε από τα βλαβερά μικροσωματίδια του περιβάλλοντος και να προσφέρουμε μια γενικότερη ανακούφιση στο πρόσωπό μας. Οι ενυδατικές σταγόνες υαλουρονικού οξέος αποτελούν το πιο σύγχρονο καλλυντικό των ματιών μας.

Γιώργος Χαρώνης
Χειρουργός Οφθαλμίατρος - Αισθητική Οφθαλμολογία
Εκτύπωση Αποστολή Σελίδας
Που μπορώ να απευθυνθώ;

Γιώργος Χαρώνης

Χειρουργός Οφθαλμίατρος - Αισθητική Οφθαλμολογία

 
Ρωτήστε περισσότερα...